USU-gallup: Suomalaiset toivovat valtiontalouden ja verotuksen nousevan eduskuntavaalien kärkiteemaksi

Hieman yli neljännes haluaisi nostaa valtiontalouden ja verotuksen vaalien kärkiteemaksi. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Hieman yli neljännes haluaisi nostaa valtiontalouden ja verotuksen vaalien kärkiteemaksi. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomalaiset toivovat valtiontalouden ja verotuksen nousevan eduskuntavaalien kärkiteemaksi, käy ilmi Uutissuomalaisen gallupista. Kyselyssä valittiin tärkein vaaliteema kymmenen eri vaihtoehdon joukosta.

Hieman yli neljännes haluaisi nostaa valtiontalouden ja verotuksen vaalien kärkiteemaksi. Niukasti takana oli sosiaali- ja terveydenhuolto, jonka haluaisi kärkeen vajaa neljännes vastaajista.

Seuraavaksi eniten kannatusta tärkeimmäksi vaaliteemaksi saavat lasten ja nuorten hyvinvointi sekä ympäristö- ja ilmastoasiat, mutta ero kahteen kannatetuimpaan teemaan on kuitenkin suuri.

Vaaliasiantuntija, dosentti Sami Borg arvioi Uutissuomalaiselle, että gallupin tulos merkitsee perinteisempien vaaliteemojen paluuta.

Puoluekanta vaikutti

Näkemykset tärkeimmästä vaaliteemasta vaihtelevat kyselyssä voimakkaasti vastaajan puoluekannan mukaan.

Kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan kannattajien keskuudessa valtiontaloutta ja verotusta pidetään selvästi tärkeämpänä kuin muissa puolueissa. Sosiaali- ja terveydenhuollon kohdalla SDP:n kannattajat erottuvat muista.

Gallupiin vastasi joulukuussa tuhat mannersuomalaista. Tutkimuksen kokonaistuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje