Vakavalle koronataudille alttiita pikkulapsia on jatkossa mahdollista rokottaa – tähän asti koronarokotteiden alaikäraja on ollut viisi vuotta

Tähän asti koronarokotteiden alaikäraja on ollut viisi vuotta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Tähän asti koronarokotteiden alaikäraja on ollut viisi vuotta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Koronarokotuksia voidaan jatkossa tarjota kuusi kuukautta täyttäneille ja sitä vanhemmille lapsille, jotka ovat alttiita vakavalle koronataudille. Valtioneuvosto hyväksyi muutoksen torstaina.

Suomeen on jo hankittu rokotevalmistetta, joka soveltuu tälle ikäryhmälle.

Tähän asti koronarokotteiden alaikäraja on ollut viisi vuotta.

Euroopan lääkevirasto (EMA) suositti asiaa jo lokakuussa, ja EU-komissio hyväksyi rokotteiden myyntilupien laajennuksen.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) on myös jo aiemmin suosittanut, että koronarokotuksia tarjotaan pienille lapsille, joilla on jokin vakavalle koronataudille mahdollisesti altistava perussairaus.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa sanotaan, että koronarokotteet on todettu turvallisiksi yli kuuden kuukauden ikäisille lapsille eli vakavia haittavaikutuksia ei ole todettu.

–  Rokotteen aiheuttamat haittavaikutukset ovat olleet pääasiassa lieviä paikallisoireita tai kohtalaisia ja ohimeneviä kuume- ja väsymysreaktioita, ministeriön tiedotteessa sanotaan.

Ministeriö lisää tiedotteessa, että kliinistä tietoa pienten lasten rokotteista on kuitenkin rajallisesti ja tutkittua tietoa tarvitaan lisää.

Lasten koronainfektioon liittyvät vakavat tautitapaukset ovat harvinaisia.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje