Valtava maihinnousutukialus saapuu tänään Helsinkiin

Jaa artikkeli

Yhdysvaltain laivaston maihinnousutukialus USS Kearsarge saapuu tänään vierailulle Helsingin Hernesaareen.

Aluksella ei järjestetä yleisöesittelyjä, ja laiturialueelle perustetaan vierailun ajaksi tilapäinen lentokieltoalue. Lennokkien ja dronejen lennättäminen lentokieltoalueella on kiellettyä.

Merivoimien tiedotteen mukaan Kearsarge on Wasp-luokkaan kuuluva 257-metrinen alus, jonka kyydissä on muun muassa helikoptereita ja pienempiä maihinnousualuksia.

Lisäksi mukana on noin 2  000 Yhdysvaltain merijalkaväen ja laivaston sotilasta.

Matka jatkuu sotaharjoituksiin

USS Kearsarge viipyy Hernesaaren satamassa maanantaihin saakka, minkä jälkeen se jatkaa matkaansa harjoittelemaan pohjoiselle Itämerelle ja Hangon seudulle yhdessä Merivoimien kanssa. Sotaharjoitukset kestävät elokuun 19. päivään asti, ja niihin osallistuu Yhdysvalloista myös alukset USS Arlington sekä USS Gunston Hall sekä merijalkaväen osia.

Merivoimista harjoituksiin osallistuu Merivoimien esikunnan, Uudenmaan prikaatin, Rannikkoprikaatin ja Rannikkolaivaston joukkoja ja aluksia.

Harjoittelu aiheuttaa lisääntynyttä pinta-alusten liikettä ja lentotoiminnasta aiheutuu lentomelua Hankoniemen ja Upinniemen alueella kaikkina päivinä, Merivoimien tiedotteessa kerrotaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje