Varusmies sai ampumavamman päähänsä Kainuun prikaatissa – Kyseessä ei ollut pohjalainen varusmies, prikaatista kerrotaan

Kainuun prikaatin mukaan ketään ulkopuolista henkilöä ei epäillä varusmiehen vamman tuottamisesta. Asian tutkinta on kuitenkin kesken. LEHTIKUVA / PEKKA MOLIIS
Kainuun prikaatin mukaan ketään ulkopuolista henkilöä ei epäillä varusmiehen vamman tuottamisesta. Asian tutkinta on kuitenkin kesken. LEHTIKUVA / PEKKA MOLIIS

Varusmies on saanut ampumavamman päähänsä Kainuun prikaatissa tänä aamuna sattuneessa onnettomuudessa, Maavoimat tiedottaa. Varusmiehelle annettiin paikalla ensiapua ja hänet toimitettiin hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, tiedotteessa kerrotaan.

Maavoimien mukaan onnettomuus tapahtui aamukymmeneltä Kajaanissa ampumaradalla, jossa oli käynnissä 3. jääkärikomppanian varusmieskoulutukseen kuuluva ammunta rynnäkkökivääreillä.

Kainuun prikaatin esikuntapäällikkö Arto Hirvelä kertoo STT:lle, että ketään ulkopuolista henkilöä ei epäillä varusmiehen vamman tuottamisesta. Hän painottaa, että asian tutkinta on kuitenkin kesken.

–  Poliisitutkinta on vielä kesken. Emme ota jyrkkää kantaa siihen, miten tämä (onnettomuus) tapahtui.

–  Tällä hetkellä ketään ulkopuolista muuta henkilöä ei kuitenkaan epäillä vamman tuottamisesta.

Hirvelän mukaan aseessa oli onnettomuushetkellä kovat panokset eli oikeita luoteja. Hän ei osaa arvioida, kuinka vakavasti varusmies loukkaantui.

Maavoimien mukaan varusmiehen läheiset ovat tietoisia tapahtuneesta. Paikalla olleille varusmiehille ja henkilökunnalle järjestetään kriisiapua, tiedotteessa kerrotaan.

Tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Kimmo Tuulenkari Oulun poliisista kertoo STT:lle, että tapauksen tutkinta on hyvin alussa. Tapausta tutkitaan Tuulensuun mukaan tällä hetkellä muuna tutkintana.

Poliisi pyrkii tiedottamaan asiasta lisää huomenna perjantaina.

Kainuun prikaatissa on paljon pohjalaisia, sillä noin 35 prosenttia varusmiehistä tulee Pohjanmaalta, kertoo prikaatin tiedottaja Satu Hujanen.

Prikaatissa on myös eteläpohjalaisia, mutta heitä menee paljon myös Porin prikaatiin.

Kainuun prikaatissa on vuosittain koulutuksessa noin 4000 varusmiestä.

Loukkaantunut ei kuitenkaan ollut pohjalainen tai eteläpohjalainen, kertoo Hujanen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje