Vasemmistoliitto linjasi Nato-kantansa uusiksi pohjaesityksen mukaisesti

Kuva: Lehtikuva / Jussi Partanen
Jaa artikkeli

Vasemmistoliiton uusi Nato-linjaus on puoluehallituksen pohjaesityksen mukainen. Uuden linjauksen mukaan Suomen tulee muun muassa korostaa, että jäsenyys Natossa tulee olemaan puolustuksellinen, eikä maahan oteta ydinaseita, pysyviä Naton sotilastukikohtia tai pysyviä Naton joukkoja.

Tavoiteohjelmassa mainitaan, että Nato-jäsenyys on suuri muutos Suomen ulkopolitiikan linjaan, ja se myös lisää poliittisia ja sotilaallisia jännitteitä.

Kokouksessa tehtiin kaksi vastaesitystä. Vastaesitys, jossa esitettiin, että Suomi pysyy sotilaallisesti liittoutumattomana, äänestettiin nurin. Sen voittanut vastaesitys oli kriittisempi Nato-jäsenyyttä kohtaan kuin pohjaesitys, joka siis voitti lopullisen äänestyksen.

Liikkumatila säilytettävä

Uuden linjauksen mukaan vasemmistoliitto vastustaa Naton käyttämistä suurvaltapolitiikan välineenä ja jäsenmaiden kytkemistä ydinaseriisunnan vaikeuttamiseen. Puolue pitää tärkeänä, että Nato keskittyy jatkossa ainoastaan jäsenmaidensa alueellisen koskemattomuuden puolustamiseen.

– Nato-jäsenyyden hakemisen ja todennäköisen Nato-jäsenyyden jälkeenkin on erittäin tärkeä pitää huolta siitä, että Suomi säilyttää liikkumatilansa omaehtoiselle yhteisen kansainvälisen turvallisuuden ja ihmisoikeuksien ulkopolitiikalleen, tavoiteohjelmassa linjataan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje