Vasemmistoliitto vaatii huumeiden käytön rangaistavuuden poistamista ja huumeiden käyttöhuoneita lakiin

Kuva: Lehtikuva / Jussi Partanen
Jaa artikkeli

Vasemmistoliitto olisi valmis luopumaan huumeiden käytön ja pienen määrän hallussapidon rangaistavuudesta. Puolueen mielestä huumeiden käyttöön tulee puuttua sosiaali- ja terveyspolitiikalla eikä tuomioilla.

Puoluekokous äänesti sunnuntaina tavoiteohjelman linjauksista.

Tavoiteohjelmassa linjattiin lisäksi muun muassa psykedeelien lääkinnällisen käytön sallimisesta sekä huumeiden käyttöhuoneiden perustamisen mahdollistamisesta.

– Poliittinen muutos edellyttää, että yhteiskuntamme vihdoin alkaa kuuntelemaan ja myös kuulemaan, mitä alan ammattilaiset ja alan tutkijat meille suosittelevat. Rangaistusten sijaan päihdehaittojen vähentämisen painopiste on siirrettävä nykyistä saavutettavimpiin ja toimivimpiin palveluihin, sanoi puheenjohtaja Li Andersson linjapuheessaan.

– Toimenpiteitä tarvitaan jo tämän hallituskauden aikana, hän vaati.

Anderssonin mielestä Suomeen tarvitaan käyttöhuoneet salliva lainsäädäntö, korvaushoitoon pääsyn helpottamista sekä lisää toimia ja koulutusta yliannostusten ehkäisemiseksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Myynti edelleen rangaistavaa

Tavoiteohjelmassa todetaan, että käytön ja pienen määrän hallussapidon rangaistavuuden poiston jälkeenkin huumausaineiden valmistus, tuonti ja vienti sekä kuljetus ja myynti olisivat rangaistavia tekoja.

Hallituspuolueista vihreät päätti omassa puoluekokouksessaan toukokuussa ajaa edelleen kannabiksen myynnin laillistamista.

Lisäksi keskustanuorten valtuuskunta kannattaa kannabiksen rangaistavuuden lopettamista ja haluaa selvittää kannabiksen laillistamisen haittoja ja hyötyjä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje