Veturinkuljettajien työriitaan etsitään ratkaisua viikonlopun aikana

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara kuvailee työriidan tilannetta erittäin vaikeaksi. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa
Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara kuvailee työriidan tilannetta erittäin vaikeaksi. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Veturinkuljettajien työriitaan on määrä etsiä ratkaisua viikonlopun aikana. Valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran mukaan ratkaisun etsiminen voi jatkua sunnuntaille saakka. Sajavaara kuvailee työriidan tilannetta erittäin vaikeaksi.

– Tässä selvitellään kaikkia mahdollisuuksia ja pidetään yhteyttä viikonloppuna, Sajavaara sanoi STT:lle perjantaina.

Viikonlopun aikatauluista ei ole kerrottu tarkempia tietoja.

Junaliikenteen pysäyttävä lakko uhkaa alkaa maanantaina. Lakolle ei ole ilmoitettu päättymispäivää.

Jos lakko toteutuu, VR peruu kaikki kauko- ja lähiliikenteen matkustajajunien vuorot lakon ajalta. Matkustajajunia ei siis ajeta esimiesvoimin, VR:n viestinnästä sanottiin STT:lle perjantaina.

Sunnuntai-iltana lähteneet matkustaja- ja tavarajunat ajettaisiin määräasemilleen saakka, myös sunnuntain ja maanantain välisen yön yöjunat. Lakon on määrä alkaa heti maanantain puolella kello https://0.01.

VR hyvittää lakon ajalle ostettuja lippuja

Lakon ajalle ostetuista junalipuista maksetaan rahat takaisin automaattisesti noin viikon kuluessa, VR kertoo. Ilman kirjautumista paperisina ostetuista lipuista voi hakea korvausta VR:n verkkosivuilta.

VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen voimassaoloaikaa lakkopäivien verran.

Jos asiakas haluaa siirtää liput toiseen ajankohtaan, sen voi tehdä ilman muutosmaksua perjantaista alkaen VR:n sovelluksessa, verkkosivuilla tai soittamalla asiakaspalveluun.

Helsingin seudun liikenteestä (HSL) kerrotaan STT:lle, että metroliikenne kulkee pääkaupunkiseudulla normaalisti mahdollisesta junalakosta huolimatta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje