Viikonloppuna etelään luvassa jopa kymmenen senttiä lunta, Uudellemaalle varoitus erittäin huonosta ajokelistä

Uudellemaalle on annettu varoitus erittäin huonosta ajokelistä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Uudellemaalle on annettu varoitus erittäin huonosta ajokelistä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Eteläisimpään Suomeen on odotettavissa lumisadetta huomisesta alkaen. Lumisade alkaa etelärannikolla lauantaina aamupäivällä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo.

Lauantaina päivällä lumisade voi Sinisalon mukaan olla sankkaa. Iltaa kohti sade heikkenee, mutta alkaa sunnuntain vastaisena yönä uudelleen. Lunta voi sataa lauantaina viisi senttiä ja sunnuntaina jopa kymmenen. Eniten lunta on odotettavissa Uudellemaalle, Kymenlaaksoon, Varsinais-Suomeen ja Ahvenanmaalle.

Sunnuntaina lumi saattaa tulla pyryttämällä, ja Uudellemaalle on annettu varoitus erittäin huonosta ajokelistä. Sunnuntaina myös tuuli voimistuu.

Lumisade heikkenee edetessään sunnuntaina kohti Pirkanmaata ja Keski-Suomea, ja maan pohjoisosa on poutainen koko viikonlopun.

Sinisalon mukaan lämpötilat pysyvät pakkasella ensi viikon puoliväliin asti, eli lumi pysyy maassa useita päiviä.

–  Loppuviikkoa kohti on todennäköistä, että lämpötila nousee etelässä vähän nollan yläpuolelle, meteorologi sanoo.

Pilvisyys vaikeuttaa lämpötilan ennustamista

Pohjois-Suomessa on ollut viime päivinä ajoittain yli 20 asteen pakkasia. Päivystävä meteorologi sanoo, että viikonloppu ei näytä ennusteessa yhtä kylmältä, ja tiedossa on pienempiä pakkaslukemia.

–  Pohjoisimmassa Lapissa saattaa viikonloppunakin olla hyvin kylmää, ja ensi viikolla yli 10 asteen pakkaset ovat Lapissa hyvin todennäköisiä. Pilvisyys vaikuttaa pakkasen määrään, ja siksi lukemat ovat hyvin vaikeasti ennustettavissa. Jos on selkeää, sitten kylmenee kunnolla, Sinisalo sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje