Viime vuonna kuolemaan johtaneita veneilyonnettomuuksia oli edellisvuotta enemmän – kaikki kuolleet olivat miehiä

Traficom muistuttaa, että ennen vesille lähtöä on syytä tarkistaa, että vene ja varusteet ovat kunnossa, jotta veneily sujuu turvallisesti. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Traficom muistuttaa, että ennen vesille lähtöä on syytä tarkistaa, että vene ja varusteet ovat kunnossa, jotta veneily sujuu turvallisesti. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kuolemaan johtaneita veneilyonnettomuuksia oli viime vuonna edellisvuotta enemmän, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Vuoden 2021 aikana huviveneilyonnettomuuksissa kuoli Suomessa 37 ihmistä, kun edellisvuonna kuolleita oli 30. Määrä on kuitenkin vähemmän kuin vuosina 2017–2019 keskimäärin, jolloin vuosittain kuoli keskimäärin 43 ihmistä.

Kaikki viime vuonna veneilyonnettomuuksissa kuolleet olivat miehiä.

Tyypillinen onnettomuus on Traficomin mukaan moottori- tai soutuveneen kaatuminen tai kallistuminen. Alkoholi oli onnettomuuden syynä yli kolmasosassa kuolemantapauksista.

–  Kuolemaan johtaneet onnettomuudet tapahtuivat pääasiassa keski-iän ylittäneille. Yleisin syy on veneilijän toimintavirhe eli esimerkiksi seisomaan nouseminen veneen laidalle tai ohjauksen virheliike. Seuraavaksi yleisin syy on alkoholi, mikä on huolestuttavaa, sanoo Traficomin tiiminvetäjä Suvi Toppari tiedotteessa.

Suurin osa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista sattui sisävesillä. Kymijoen vesistössä niitä sattui eniten.

Traficom muistuttaa tiedotteessaan, että ennen vesille lähtöä on syytä tarkistaa, että vene ja varusteet ovat kunnossa, jotta veneily sujuu turvallisesti.

Lisäksi on tarpeen tarkistaa, että polttoainetta on riittävästi. Myös ennalta tehty reittisuunnitelma ja sen kertominen rantaan jääville lisää turvallisuutta.

Lopuksi on vielä muistettava pukea ylle pelastusliivit ja lähteä vesille vain selvin päin.

- - - - -

Uutista on korjattu klo 12.19. Korjattu muotoilua seuraavaan virkkeeseen: Määrä on kuitenkin vähemmän kuin vuosina 2017–2019 keskimäärin, jolloin vuosittain kuoli keskimäärin 43 ihmistä. Poistettu hukkua-verbi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje