Demarinaisten seksipaketti

Avaan dooriksen melkein viimeiseltä sivulta. Horoskooppi, en yleensä lue, mutta nyt silmät jäävät tekstiin.


Katson, mitä minulle on luvassa, siis leijonalle:

"Elokuun virta näkyy libidossasi pitkälle syksyyn. Viaton kauris kuulee mouruamisesi urbaanissa viidakossa ja saattaa jäädä kynsiisi. Hänestä saat kaipaamasi roolileikkikaverin ankeisiin lokakuun iltoihin."

En siis ole lukemassa salaisia nettisivuja, enkä nuortenlehteä, vaan poliittisen naisjärjestön kunniallista julkaisua, Sosiaalidemokraatiset Naiset ry:n tuoretta Doorista (3/2009).

Puna nousee vähemmästäkin poskille, mutta pakko katsoa, mitä horoskooppi lupaa muille. Tässä otteita:

Neitsyt: "Pikkutarkka ja siisti seksi ei ole erityisen kiinnostavaa."

Vaaka: "Kieli-iloitteluihin tarvitset romanttisen seuralaisen."

Skorpioni: "Intohimosi on sekä uhka että mahdollisuus."

Jousimies: "Haluat hassutella kumppanin kanssa."

Kauris: "Kiipeilet ketterästi valloituksesta toiseen."

Vesimies: "Tässä jaksossa ei käy flaksi."

Kalat: "Seksielämä, sitä ei ole."

Oinas: "Halki, poikki ja pinoon. Olet sangen dominatiivinen."

Härkä: "Et hevillä antaudu vietäväksi."

Rapu: "Kun saat maaniteltua hauskanpitoon, anna ohjata."

Aloitin riettAIMMASTA päästä, huomaan. Horoskooppi on lehden viihdeosastoa. Muuten sisältö on vakavaa.

Hehkuvan punainen kansi määrittelee huutomerkin kera teeman: Suuri seksinumero!.Paakirjoituksessa annetaan osviittaa: Emme käsittele hyvää tai huonoa seksiä, emme asentoja, emmekä sitä, mikä on riittävä määrä seksiä viikossa.

Mitä sitten, kysyn minä ja saan vastauksen seuraavassa kappaleessa: On asioita, joista äiti, terkkari tai Sinkkuelämää eivät kertoneet.

Politiikka on tietysti mukana. Makuuhuoneesi koko on päätetty kaupunkisi valtuustossa, kaavoitus määrää lemmenpesäsi ikkunan suunnan. Pyykinpesu ja vaatehuolto ovat tutkimuksen mukaan naisten hommaa, mutta Dooris tähdentää, ettei silitys kulje x-kromosomissa äidiltä tyttärelle.

Uskonsisarensa jättänyt lestadiolainen perustelee lähtöään ja kertaa sääntöjä: Poikaystävän luona ei yövytä, rytmimusiikkia ei kuunnella, eikä demareita tai vasemmistoliittoa äänestetä.

Eräs kokemus strippibaarista: "Läskejä keski-ikäisiä äijiä tuijottaa langanlaihoja itäeurooppalaisia tyttöjä."

Lehti puuttuu myös luokkaeroihin. Porvarillisesta elämästä on Dooriksen mukaan tullut porvarillisen elämän vastakohta. Mitä enemmän koulutusta, sitä enemmän seksipartnereita.

Aikaisemmin oli toisin. Sanna Aaltosen tutkimuksessa kävi ilmi, että keskiluokkaiset tytöt saattoivat syyttää työväenluokan tyttöjä itse aiheutetusta seksuaalisesta häirinnästä. Syynä pidettiin houkuttelevaa pukeutumista. "Kunnon tytöt" halusivat ottaa etäisyyttä työväenluokan tyttöihin.

Monikumppaniset naiset vähättelevät kumppanien määrää, miehet liioittelevat sitä, kirjoittaa Elina Haavio-Mannila. Hän sanoo myös, että "ylempien sosioekonomisten ryhmien naiset näyttävät olevan sukupuolielämältään kekseliäitä".

Lehden vakavin kannanotto sisältyy demarinaisten puheenjohtajan Maria Guzenina-Richardsonin lyhyeen kirjoitukseen, joka liittyy maahanmuuttopolitiikkaan. Guzenina kertoo karun, mutta tavallisen tarinan. Perhe lähettää peruskoulun jälkeen tytön Suomesta lähtömaahan. Tyttö tulee kohta takaisin naitettuna ja raskaana.

Perheen yhdistämisdirektiivi tuo aviomiehen Suomeen. Guzenina sanoo, että "törkeää väärinkäyttöä" ja kysyy, miten tuo on mahdollista. Sitten hän tekee vielä tärkeämmän kysymyksen. Miten suojelemme maahanmuuttajaperheiden tyttöjä tältä?

Äkkiä lehti on hyvin vakava ja osoittaa, että seksuaalisuus on politiikkaa. Rohkea avaus demarinaisilta.


Pirjo Rautio on Pohjalaisen politiikan toimittaja