Kolumni: Ihanneavaukseni jalkapallokentällä

Minulla on ollut kunnia saada pelata monen upean uran tehneen jalkapalloilijan kanssa. Tunnen iloa, kun näen heidän pelaavan maailman isoimmilla areenoilla ja kilpailuissa. Olen itse nähnyt, kuinka lujaa he ovat panostaneet joka ikiseen harjoitukseen ja peliin.

Ajattelin tarjota teille ihanneavaukseni pelaajista, joiden kanssa olen pelannut tähän mennessä. Pelaajia on ollut monta ja hyviä, joten ei ollut maailman helpoin juttu tehdä yhtä joukkuetta.

Oli miten oli niin päätin, että avaisin 3–4–2–1-yhdistelmällä. Joku pelaaja joutuu nyt vähän eri paikalle, kuin mihin hän on tottunut, mutta tämä suotakoon.

Maalivahtina toimii Jussi Jääskeläinen. Ehdin olla samaan aikaan hänen kanssaan maajoukkueurani alkutaipaleella. Arvostan Jussia kovasti siitä, millä lailla hän pystyi fokusoimaan jokaiseen harjoitukseen. Kaikki tiesivät, että jos ote alkaa lipsua, niin saa kuulla ja lujaa.

”Jässi” pelaa vieläkin 41-vuotiaana Englannin toiseksi korkeimmalla tasolla. Respect.

Puolustuksessa ovat Virgil Van Dijk, Andreas Granqvist ja Sami Hyypiä.

Virgil pelaa nykyään Southamptonissa. Virgil on pelaaja, joka on saanut paljon ilmaiseksi, kiitos hänen fysiikkansa. Hän on myös viime aikoina ymmärtänyt, että pelkällä geeniperimällä ei pärjää.

Andreas on Ruotsin maajoukkueen kapteeni ja pelaa Venäjän FC Krasnodarissa. Voittajatyyppi, joka rakastaa McDonald’sia.

Sami Hyypiä on yksi Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijoista ja upea ihminen. Yksi heistä, jotka saivat meidät nuoret tulokkaat maajoukkueessa jännittämään edes vähän vähemmän.

Keskikentällä pelaavat Theo Walcott, Adam Lallana, Daley Blind ja Baba.

Theo on tuulennopea laituri, jolle povattiin suurta tulevaisuutta jo nuorena.

Adamilla oli sydänongelmia Southamptonissa, mutta pallonhallinta oli uskomaton ja asenne oli rautaa.

Daley Blind tuli teini-ikäisenä lainalle FC Groningeniin. Hän pelasi melkein jokaisella pelipaikalla paitsi maalivahtina. Daley pelasi aina yhtä vaivattomasti ja kypsästi olivat ulkopuoliset paineet ja vaikutteet mitkä tahansa.

Baba, syntynyt Ghanassa, on entinen Chelsean puolustaja, joka nykyisin edustaa Schalke 04:ää. Hän oli huonekaverini Saksassa, kun olimme vieraspeleissä. Rauhallinen ja ylikiltti ihminen, jolla oli keuhkot kuin Lasse Virénillä konsanaan.

Hyökääjinä ovat Jari Litmanen, Dusan Tadic ja Gareth Bale.

Kaikki kunnia ruotsalaisille ja heidän kuninkaalleen, mutta maailmassani on vain ja ainoastaan yksi kuningas, Jari Litmanen. Älykäs, sosiaalinen ja ennen kaikkea intohimoinen ihminen.

Dusan Tadic oli treeninarkomaani ilman mitään rajaa höystettynä itäeurooppalaisella temperamentilla. Kun juhlittiin, ei tarvinnut kaivaa taskusta lompakkoa. Dusan tarjosi.

Gareth Bale oli se, joka aina jäi harjoituksien jälkeen laukomaan vapaapotkuja, kun muut suuntasivat jo kotiin. Ujo ja kiltti walesilainen, josta tuli yksi maailman kalleimmista pelaajista. Hän voitti minut aina biljardissa.

Penkkini koostuisi Lukas Hradeckysta, Rafael Van Der Vaartista, Roman Eremenkosta, Teemu Tainiosta, Pione Sistosta, Niklas Moisanderista, Filip Kosticista ja Suk Hyun-Junista.

Uskoisin, että tällä koostumuksella pärjättäisiin missä tahansa.

On ollut kunnia saada jakaa aikaa jalkapallokentällä ja kopissa näiden herrojen kanssa. Ne hetket muistan loppuikäni.

Oravaisista lähtöisin oleva jalkapalloilija, joka pelaa ammatikseen Tanskassa

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa