Päivän kulma: Vaasa muuttui hetkessä bilettäjän paratiisiksi

Vaasassa on bileet! Vielä muutama kuukausi sitten kaupungin yöelämä oli vain muutaman yökerhon varassa.

Sen jälkeen baareja on noussut kuin sieniä sateella. Ensin ovensa avasi rokkibaari Butcher & Banker, sen jälkeen karaoke- ja seurusteluravintola Tørst ja viimeisimpänä viini- ja seurustelubaari VENN.

Mitä vielä? Yökerho Roska avaa ovensa mahdollisesti jo kuun vaihteessa entisen Happy Barrelin tiloihin. Sen yläkertaan aukeaa vielä yökerho Teatro ja London-pubi.

Vaasaan on aikaisemminkin auennut uusia baareja, mutta nyt puhutaan ravintolaelämän mullistuksesta.

Miksi? Uudet baarit uskaltavat olla erilaisia. Ne pyrkivät houkuttelemaan asiakkaita omilla tyyleillään.

Kaupungissa ei ole ollut kunnon rokki- tai karaokebaaria. Nyt on molemmat. Myös ikärajoihin on uskallettu puuttua. Butcher & Bankerissa ja Tørstissa ikäraja on viikonloppuisin 22.

Vaikka Roska-yökerho ei halua lokeroitua (Pohjalainen 4.10.), tulee siitä täydellinen paikka hipstereille. Se voi jopa antaa siivet Vaasan urbaanille kulttuurille.

Bilettäjät ottavat mullistuksen varmasti mielellään vastaan. Kesällä Vaasassa oli kaksi aamuneljään asti auki olevaa baaria. Pian niitä on seitsemän.

Opiskelijakaupunki on tehnyt ryhtiliikkeen juuri oikeaan aikaan. Olen varma, että Vaasan elpyneestä ravintolaelämästä puhutaan jo Seinäjoella saakka.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa