Kolumni: Tämä on syksyn floppi: Hysteeristä kiroilua ruudun täydeltä

Muistatteko, millainen meteli nousi, kun Hantta Krause nyk. Wilma Schlizewski toivotti vuonna 1984 katsojille ”hel-tin hyvää yötä”.

Palauteryöppy tukki Ylen puhelimet, vaadittiin pääjohtajan eroa ja Hantan saattamista oikeuden eteen saastaisista sanoistaan.

Nyt Yle TV2 lähetti ohjelman, jonka rinnalla Hantta on pyhäkoulutyttö.

Kakkosen sunnuntai-iltainen Viki Köpi ja Henkka tieteen armoilla (voiko typerämpää nimeä olla!) vei kavereita lentokoneella yläilmoihin selvittääkseen, miksi lentokone lentää.

Äänessä olivat YleX-aamushown juontajat Ville ”Viki” Eerikkilä ja Juuso ”Köpi” Kallio .

–Ai fuck, sanoi Eerikkilä jo sohvalla, mutta vasta yläilmoissa alkoi paukkua:

–Ei v-u ahistaa, hyi s-na, hyi v-u, hyi v-u, ei ju-lauta, hyi hel-ttisaa-nav-un-prleen-vetti!!

Paniikkiin joutunut ”Viki” sylki suustaan räikeän alatyylisiä ilmauksia, jotka välittyivät katsojille täysin sensuroimatta.

En suostu kukkahattutädiksi. Kiroilu on taitavasti käytettynä hieno tehokeino, mutta näin vastemielisen vuodatuksen päästäminen julki on tv-kanavalta anteeksiantamaton virheliike.

Lentokoneen ominaisuudet jäivät tässä ”tiedekokeilussa” toisarvoisiksi. Kaiken huomion vei Eerikkilän hysteerinen show.

Hei, TV2, jotain tolkkua, kiitos! Pitää kantaa jonkinalaista vastuuta siitä, mitä roskaa ruudusta päästetään.

Tämänkin ohjelman kohderyhmänä ovat ne samat nuoret, jotka kuuntelevat ”Vikiä” ja ”Köpiä” aamuisin radiosta. Yle Areenan ansiosta nuoret pääsevät hohottelemaan jaksolle vaikka kuinka monta kertaa.

Onko sitten ihme, että aamulla haistatellaan vastaantulijoille, kun veronmaksajien ylläpitämä kanava antaa ymmärtää, että kiroilu ja härski kielenkäyttö on nykyään ihan ok?

KommentoiLuetuimmat kolumnit