Kolumni: Tätä näkee harvoin: Susanna Koski heltyi kyyneliin

Vaasalainen kansanedustaja Susanna Koski (kok.) kohtasi A-studiossa köyhän yksinhuoltajanaisen. Tyynen ja lähes ilmeettömän Kosken kuori murtui ja silmät kyyneltyivät.

Hyvä niin.

Keskustelu näytti toimivan, mutta ihmettelen silti henkilövalintoja: Kaunis, hoikka ja tyylikäs poliitikko tapaa ei niin tyylikkään kansan syvien rivien väliinputoajan.

Meille tarjottiin jälleen kaavamaista käsitystä siitä, että vähävarainen yksinhuoltaja on homssuisen näköinen, ylipainoinen nainen, joka marisee kohtalostaan tukka silmillä.

Kyllä yksinhuoltajissakin on naisia, jotka huolehtivat ulkonäöstään.

Oli ihailtavaa, että äiti halusi tukea rahallisesti lasten musiikkiharrastusta, mutta iloinen ja hyvinvoiva äiti olisi perheessä varmasti ihan yhtä arvokas.

Näen nälkää -valitus tuntui myös sopivan varsin huonosti tämän naisen suuhun.

A-studion Kupla kehuu olevansa sarja. Mistään ei silti löydy tietoa maanantain vieraasta.

Tanskalaissarja Rantahotellin kolmas kausi pääsi alkuun kuin varkain. Olen ihan lääpälläni.

Tämän ihastuttava Yle Fem -kanavan lauantaisarja vaappuu välillä hassusti farssiin ja draaman välimaastossa, mutta on samalla silmähivelevän tyylipuhdas matka 1930-luvun hienostohotelliin.

Kulissit ovat hurmaavasti kunnossa ja miljöö kohdillaan musiikkia myöten. Voi kun pääsisikin astelemaan noita viehkeitä käytäviä ja nauttimaan ravintolan suloherkuista.

Lumoavat asut, aistikkaat huoneet ja koko sarjan tunnelma kepittää mennen tullen BBC:n ylimainostetun Halcyonin.

Kulissiavioliitot, salaiset rakkaussuhteet ja taloushuolet sävyttävät sarjaa, kuten kunnon tarinassa kuuluukin. Yle Areenasta voi kurkistaa alkujaksot.

Kommentoi