Feminismi hakee jalansijaa

Kesäkuussa perustettu Feministinen puolue kerää parhaillaan nimiä puolueen rekisteröintiä varten. Tarvitaanko Suomessa feministipuoluetta?

 

Lisää feminismiä tarvitaan

 

Suomessa tarvitaan lisää feminismiä, joten toivotan puolueen lämpimästi tervetulleeksi. Feminismi ei aja pelkästään naisten asiaa, vaan puuttuu myös muiden sukupuolten kohtaamaan syrjintään. Itse feministinä olen esimerkiksi huolissani siitä, ettei yhteiskuntamme kannusta isiä vahvemmin jakamaan vanhempainvapaita äitien kanssa.

 

Uusi feminismi ei tasa-arvoa

 

Suomessa tasa-arvo on maailman kärkeä. Siksi en usko, että perustettava feministipuolue edustaisi perinteistä feminismiä, joka kannatti tasa-arvoa, vaan niin sanottua uuden aallon feminismiä, jolla on suoraan tasa-arvoa ja sananvapautta vastustavia arvoja. Jos näin on, on hienoa että nekin sanotaan ääneen, jotta niiden naurettavuus tulee kaikille ilmi.

 

Tärkeä herättelijä

 

Sukupuolten välisessä tasa-arvossa on Suomessakin vielä paljon parannettavaa. Itse koen voivani parhaiten edistää tasa-arvoa oman puolueeni kautta. Olen ollut aktiivijäsen yli 40 vuotta. Tuona aikana tasa-arvo on mennyt eteenpäin reippaasti. Mutta töitä pitää tehdä kaiken aikaa! Feministipuoleella on siinä oma tärkeä tehtävänsä herättäjänä.

LAURA ALA-KOKKO Vaasan kaupunginvaltuutettu (vihr.)

LAURI KARPPI Vaasan kaupunginvaltuutettu (ps.)

ANITA NIEMI-IILAHTI Vaasan kaupunginvaltuutettu (sd.)

KommentoiUusimmat Kolumnit
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi