Hiusten halkomisen voisi jo lopettaa

POLIITIKOT KIEMURTELEVAT hämmästyttävän sinnikkäästi vaalirahasotkussa eteenpäin. Todellista halua Nova Groupin kautta tulleiden vaalirahojen palauttamiseen ei juuri ole, vaikka yritysten konkurssien jälkeen on käynyt selväksi, ettei Nova-konserni edes pelannut omilla rahoillaan eikä kyennyt vastaamaan huutoonsa.


Politiikan moraalin kannalta olisi välttämätöntä, että rahat palautettaisiin konkurssipesään. Melkein poikkeuksetta puolueiden ja poliitikkojen vastaus on ollut, että lakien mukaan edetään ja katsotaan, tuleeko juridisia pakotteita.

Tukisummatkin ovat olleet julkisuudessa jo niin useasti, ettei niitä enää tarvitse sen kummemmin selvitellä. Siitä vain palauttelemaan kuumia rahoja.KESKUSTAN PUOLUESIHTEERI Jarmo Korhonen on tehnyt sananselityksestä suoranaista taidetta.

Torstain Pohjalaisessa hän tulkitsee, että noin 175 000 euron Nova-rahat eivät ole olleet tukea. Nova-yritykset ostivat koko summalla seminaarilippuja. Nova-konserni on siten saanut Korhosen mukaan vastinetta koko rahan edestä lähettäessään edustajiaan keskustan seminaareihin.

Tuollainen hiusten halkominen voitaisiin jo lopettaa. Korhosen ei kannattaisi edes yrittää uskotella, että keskustalla olisi niin arvokasta seminaaritietoa jaettavanaan, että siitä kannattaisi maksaa vanha miljoona. Tuki mikä tuki.

Tosiasiassa tuolla rahalla on lujitettu puolueen ja sen vaalirahoittajien suhdetoimintaa, jota voidaan kaunistellen kutsua vaikkapa verkostoitumiseksi.


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi