Hotelli valitsi ydinkeskustan

Pohjoismaiden johtavan hotelliketjun rantautuminen Vaasaan on iso asia. Samalla selviää Vaasa Oy:n entisen lehtitalon, sittemmin hotellin, kohtalo. Epätietoisuus Kantarelliksen konkurssin seurauksista päättyy.

Airaksinen Capital Oy ja Scandic Hotels Oy ovat solmineet pitkäaikaisen vuokrasopimuksen entisen Kantarelliksen tiloista.

Numerot puhuvat suuresta tulijasta. Scandic-ketjulla on 230 hotellia ja lähes 42 000 hotellihuonetta 7 maassa. Scandic on suurin hotellitoimija myös Helsingin alueella.

Tulemalla Vaasan ydinkeskustaan Scandic lähtee mukaan kilpailuun, jossa taistellaan yöpyjistä korkean laadun ja kohtuullisen hinnan avulla.

Tiistaina selvisi, että Scandicin tuloon liittyy mielenkiintoinen episodi, joka saattaa viivyttää Wasa Stationin tulevaisuuden suunnittelua.

Vaasan ydinkeskusta veti Scandicia siinä määrin, että se vastasi lopulta kieltävästi entisen matkahuollon alueen kutsuun.

Hotellin avaaminen Vaasan keskustaan on tietysti iso päätös, ja samalla myös vissi valinta Scandicilta. Vaasalle se kertoo kaupungin vetovoimasta, sillä hotelliketju tuskin saapuu ilman kasvustrategiaa ja laskelmia. Ei Scandic tule Vaasaan häviämään kaupungin hotellikilpailua.

Tyhjä tila on huutomerkki, joten hotellin tulo Kantarelliksen tiloihin on tärkeää. Se ei kuitenkaan ole vielä koko totuus. Entisen Kantarelliksen 68 huonetta ei nimittäin riitä Scandicille.

Airaksinen Capital aloittaakin laajennuksen. Se tarkoittaa 8-kerroksisen tornitalon rakentamista postitalon kupeeseen. Työt käynnistyvät jo tänä vuonna hotellin edustalla sijaitsevalle tontille. Valmista tulee 2017.

Huonemäärä kaksinkertaistuu, ja kokous- ja kongressitilat lisääntyvät.

Uusi Scandic tukee ja vahvistaa Vaasan kävelykeskustaa. Vielä ei ole edes laskettu, mitä se tarkoittaa esimerkiksi pysäköinnille.

Scandicin vahva kokemus hotellialasta on takuulla yksi syy, miksi Airaksinen uskaltaa rakentaa hotellille laajennuksen.

"Vanha hotelli" jää entiselleen. Se valmistui Vaasa Oy:n lehtitaloksi. Hotelliksi se muuttui 2009. Kiinteistön omistaa Airaksinen Capital Oy.

pirjo.rautio@i-mediat.fi

KommentoiUusimmat Kolumnit
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi