Kaupunginjohtaja El-Nemr tarvitsee tukea

SE TIEDETÄÄN, että mitä lähemmäksi rannikkoa tullaan sitä vaikeammaksi kuntarakenteen uudistaminen muuttuu. Viimeisin piina on koettu Kristiinankaupungissa.


Kaupunginjohtaja Riitta El-Nemr ei ole suostunut hyväksymään kaupunginvaltuuston yhden äänen enemmistöllä tekemää päätöstä suunnata sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyössä kohti Närpiötä. Toinen suunta olisi ollut Suupohja.

El-Nemr on arvostellut näkyvästi RKP:tä kielipolitikoinnista ja kuvannut puolueen toimintaa "sairaaksi ja itsetuhoiseksi". Lopputuloksena on kutsu kaupunginhallituksen puheenjohtajan Bernhard Utterin (r.) puhutteluun, joka pidetään tänään.KAUPUNGINJOHTAJA EL-NEMR on kieltämättä puhunut virkamieheksi epätavallisen kovin kirjaimin. Valtuusto on kunnassa kuin kunnassa ylin päättävä elin, jonka tahtoon on mukauduttava vaikka miten sapettaisi.

Asiallisesti ottaen El-Nemrin kovistelu on kyllä epäoikeudenmukaista. Pitäisi ensiksi tietää, kuka yhteistyöneuvotteluissa on mitäkin sopinut ja keiden kanssa on neuvoteltu. Kertomukset nimittäin menevät ristiin. Moni arvovaltainen poliitikko ja virkamies Teuvalla ja Kauhajoella väittää, että Kristiinankaupungin kanssa käytiin vakavat yhteistyöneuvottelut.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Bernhard Utter muistaa toisin. Hän on julkisesti sanonut, ettei neuvotteluja Suupohjan suuntaan käyty tosissaan.EL-NEMRIN TURHAUTUMISTA ei pidä kummastella, jos johtavat luottamusmiehet, hänen esimiehensä, ovat yhtäkkiä muuttaneet mielensä. Sillä ei ole väliä, vaikuttiko RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin taustalla vai ei. Sillä on, jos järkevän vaihtoehdon valmistelu kaatui viime metreillä johonkin muuhun kuin asiaperusteluun.

El-Nemr on Kristiinankaupungin tunkkaisessa kyläpolitikoinnissa kuin raikas tuulahdus. Kun hänellä kuitenkin edelleen on tukimiehiä hallinnossa, heidän pitäisi nyt astua esiin. Kaupunginjohtajaa ei pidä jättää hädän hetkellä yksin.


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi