Laihian tietyömaa synnyttää yhä suorasukaisempaa puhetta

Laihian eritasoristeystyömaa on muuttunut painajaiseksi. Jouhevasti alkanut kaivaminen ja maansiirto päättyivät valituksen läpimenoon.

Työt keskeytyivät viime viikolla. Hallinto-oikeus näki puutteita asemakaavassa ja tiesuunnitelmassa. Melulta suojelua ei ole tehty kuten pitää.

Tilanne nostattaa verenpainetta. Kun maata on jo myllerretty, valituksen läpimeno saa uudenlaisen painoarvon. Syyllisiä etsitään ja helposti osoitellaan valittajaa. Hän on ahtaalla, kun näkyvä työ katkeaa.

Mutta Pohjalaisen mielipidesivulla (19.4.) Ria Sandelin, valtatie 3:n alueen entinen kiinteistönomistaja, syyttääkin suorasukaisesti viranomaisia. Hänen mukaansa tietöiden seisominen ei johdu valituksista, vaan kunnan, ely-keskuksen ja Liikenneviraston ylimielisestä tavasta vältellä vuoropuhelua asukkaiden kanssa.

Valituksen tekeminen tieasiassa ei ole helppoa. Asukkaat vähättelevät tietoaan, eikä viranomainen ole tietoa kerkeästi pönkittämässä.

Väylien suunnittelu on ammattilaisten työtä. Miljoonahankkeen tukeminen tuntuu melkein kansalaisvelvollisuudelta. Valittajalla on oikeutensa, mutta hän on pinteessä. Asukkaita onkin kuultava ajoissa. Tilanne on huono, jos käy kuten Laihialla.

pirjo.rautio@i-mediat.fi

KommentoiUusimmat Kolumnit
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi