Logistiikkakeskus on tärkeä Vaasan seudulle

Jos ei opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) lupaillut Seinäjoella tiistaina kuin tuulista tulevaisuutta, toisin kävi samana päivänä Vaasassa, kun eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtaja Heikki A. Ollila (kok.) tutustui Vaasassa logistikkakeskuksen suunnitelmiin.


Ollila ei ujostellut sanoa, että tämä hanke etenee varmasti ja perusteet ovat erittäin hyvät. Tuo lupaus takuulla muistetaan Vaasassa.

Se oli paljon luvattu, sillä 16 miljoonan euron hankkeeseen tarvitaan myös valtion rahaa viitisen miljoonaa, eikä valtion rahatilanne ole tunnetusti hyvä.

Ne perusteet ovat todella hankkeen puolella. Vaasan seudun vientiteollisuudelle tavaran sukkela liikkuminen on yksi elinehto. Lisäksi juuri tällaiset tulevaisuuteen tähtäävät investoinnit ovat oikeaan osuvaa elvytyspolitiikkaa nykyisessä taloustilanteessa.

Hankkeeseen myös uskotaan Vaasassa vahvasti. Siitä kertoo rahoitus, josta suurimman osan alue lupaa huolehtia itse. Riskiä ei ole tässä ulkoistettu valtion kannettavaksi.

Keskuksen tarvetta kuvaa se, että Vaasasta lähtee Helsingin jälkeen toiseksi eniten rahtia koko maassa. Logistiikakeskus siirtäisi kymmenet tuhannet rekat pois Vaskiluodosta ja keskikaupungin kaduilta.Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi