Pääkirjoitus: Huumeilla surulliset seuraukset, ongelmaan tartuttava pian

Jo pitkään kaupungissa levinnyt huumeongelma sai surullisen käänteen: Vaasan lyseon abiturientti sai Subutexin yliannostuksesta vakavan aivovaurion.

Lyseon henkilökunta tiedotti Wilman kautta asiasta kaikkien oppilaiden vanhemmille. Rehtori Jaakko Perttu kertoo, että kyseessä on tavallinen nuori ja vastaavaa voisi tapahtua kenelle tahansa. Viesti on huolestuttava. Huumeiden käyttö ei ole enää yhteiskunnan marginaaliin ajautuneiden ja syrjäytyneiden ihmisryhmien ongelma, vaan siitä on tulossa varsinainen vitsaus, joka voi koskettaa kenen tahansa läheisiä.

Poliisi on jo pitkään ollut huolissaan jatkuvasti lisääntyvästä huumeiden käytöstä. Poliisi on aiemmin kertonut havainneensa, että nuorten alkoholinkäyttö näyttää vähentyneen, mutta vastaavasti huumeiden, erityisesti Subutexin ja kannabiksen, käyttö taas lisääntyy.

Toivottavasti poliisin ja koulun henkilökunnan sanoma menee perille. Huumeiden ja muiden laittomien aineiden kanssa ei kannata leikkiä. Ne ovat hengenvaarallisia kaikille, niin nuorille kuin aikuisillekin. Miten ongelma pysäytetään? Siitä pitäisi keskustella niin julkisesti kuin kodeissa.

KommentoiUusimmat Kolumnit
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi