Pääkirjoitus: Sepänkylän liikuntahalli tuo vihdoin helpotusta kauan kestäneeseen salipulaan

Alkava viikonloppu on suorastaan historiallinen Vaasan seudulla asuville palloilulajien harrastajille. Mustasaaren Sepänkylässä vietetään uuden liikuntakeskuksen avajaisia.

OP-Arenaksi nimetyssä hallissa pystyy pelaamaan muun muassa salibandyä, futsalia, koripalloa, lentopalloa, liitokiekkoa ja sulkapalloa. Kiinteistö jakautuu kahteen monitoimisaliin, joista toiseen mahtuu täysimittainen salibandykenttä ja noin 300 katsojaa. Tiloissa toimii myös kuntosali.

Sepänkylän liikuntahalli tulee todella tarpeeseen sekä Vaasan että Mustasaaren asukkaille. Etenkin Vaasassa urheiluseurojen pula salivuoroista on ollut suuri ongelma koko tämän vuosituhannen ajan.

Salibandyn alati kasvava suosio on johtanut siihen, että harjoitusvuoroja ei riitä kaikille halukkaille tai ainakaan järkevään aikaan tarpeeksi hyvässä salissa. Palloilun joukkuelajit vaativat paljon tilaa, ja sitä Vaasan koulujen liikuntasaleissa ei ole riittävästi.

OP-Arena poikkeaa useimmista muista Vaasan seudun liikuntapaikkahankkeista siten, että se on rakennettu yksityisellä rahalla.

Suurin vuokralainen on Mustasaaren kunta. Kiinteistö sijaitsee aivan koulukeskuksen vieressä, ja koulujen oppilaat käyttävät hallia päivisin. Tämä on erittäin järkevä käytäntö.

Iltaisin hallia vuokrataan urheiluseuroille. Vaasan kaupungin koulujen saleissa juniorijoukkueet sen sijaan harjoittelevat ilmaiseksi.

Olisi keksittävä sellainen ratkaisu, jonka turvin mahdollisimman moni juniori pääsisi pelaamaan upouuteen halliin siten, että harrastus ei kävisi liikaa vanhempien kukkarolle.

Toki pitää muistaa, että esimerkiksi Fennia Arenan ja Vaasan jäähallin harjoitusvuorot ovat maksullisia myös juniorijoukkueille, ja niitä kuluja katetaan kuukausimaksuilla.

Yksi vaihtoehto voisi olla se, että Vaasan kaupunki antaisi sisäpalloilulajien seuroille luvan kerätä seuran omilta juniorijoukkueilta jonkinlaisen salimaksun, josta saaduilla tuloilla subventoidaan maksullisen hallin kuluja halvemmiksi käyttäjille.

Vaikka kyse olisi seuran sisäisistä rahansiirroista, pitäisi kaupungilta ensin saada vihreää valoa tällaiseen poikkeavaan käytäntöön.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi