Rahat liikkeelle ja väki töihin

Suomen hallitus pohtii keinoja, jotka saisivat yritykset investoimaan ja työllistämään nykyistä enemmän. Mikä saisi yrittäjät liikkeelle pohjalaisyrittäjien mielestä?

 

Rahoitus kuntoon

 

Oma toimialani on metalliteollisuus. Kuten tiedämme: yksikin tappiollinen tilinpäätös sulkee rahoituskanavat. Yrittäjien varovaisuus on tämän takia hyvin ymmärrettävää.

Työllisyys paranisi jo merkittävästi, kunhan myyntikelpoiset kaupat saadaan käyntiin. Erityisesti korostaisin Finnveran roolia.

LAURI KETONEN
Kone-Ketonen, Kristiinankaupunki

 

Sopu syntyy työpaikoilla

 

Sovitaan asioista työpaikoilla ja puretaan yleissitovuutta. Kyllä pk-yrityksissä tämä onnistuu, kun työpaikkojen luominen ja säilyttäminen on yhteinen asia.

Verotuksessa hyvä ajatus on, että kehittämiseen ja investointeihin varatut rahat voisi rahastoida eikä niistä maksettaisi ensin tuloveroa.

HEIDI SIMILÄ
Isännöinti Mäkinen, Vaasa

 

Tukea teknologian käyttöön

 

Investointituet automaation ja uusien teknologioiden käyttöönottoon! Nykyteknologia ja automaatio mahdollistavat valmistavan teollisuuden tekemisen ja lisäämisen Suomessa. Miksi Pohjanmaalla kannattaa investoida? Meillä löytyy paljon tuotantoa, isoja kansainvälisiä yrityksiä, jotka ovat tuoneet alueelle paljon osaamista ja kattavan alihankintaketjun.

SAMI KIVIOJA
Kirjoittaja kuvaus: CO-Automation, Vaasa

KommentoiUusimmat Kolumnit
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi