Rockperry palaa juurilleen

vuonna 2000 ensimmäisen kerran järjestetty musiikkifestivaali Rockperry muutti yhden kesän jälkeen Laihialta Vaasaan.


Festivaalijärjestäjä Jouni Jaskarin hyppysissä tapahtuma kasvoi tasaisesti vuosi vuodelta, kunnes kesällä 2008 haukattiin liian iso pala. Kalliit ulkomaiset esiintyjät eivät houkutelleet Vaskiluotoon odotettua 35000 juhlijaa. Takkiin tuli, ja 700000 euron liikevaihto putosi seuraavana vuonna 400000 euroon.

Kesällä 2010 Rockperry palaa aikaan, jolloin festivaalilla oli pelkästään kotimaisia esiintyjiä. Yleisötavoite on asetettu 1500020000 kävijään.

Mitoitus tuntuu oikealta. Rockperryn ei tarvitse lähteä kilpailemaan Suomen suurimpien festivaalien kanssa.

Useimmat Rockperryn asiakkaat tulevat Vaasasta, Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta. Jos festivaalin ohjelmisto on tälle porukalle tarpeeksi kiehtova, täyttää Rockperry tehtävänsä.

Hyvissä ajoin on varmistunut, että tänä vuonna Rockperryn pääesiintyjät ovat Lauri Tähkä ja Elonkerjuu, Eppu Normaali sekä Kolmas Nainen. Siinä on kolme kovaa nimeä, jotka eivät juuri esittelyjä kaipaa. Kun listalle lisätään Vaasan oma Klamydia, on helppo uskoa että heinäkuun tapahtumasta tulee menestys.

Joku voi moittia Jaskaria varman päälle pelaamisesta. Pitää muistaa, ettei hän järjestä festivaalia hyvää hyvyyttään, vaan kyse on bisneksestä. Ja koska Suomen kesä on täynnä rock-juhlia, voi liian suuren riskin ottaminen johtaa koko festivaalin turmioon.Uusimmat Kolumnit
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi