Suomi on saavuttanut paljon

Suomen valtio viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan. Mitkä ovat mielestäsi 100-vuotiaan Suomen suurimmat saavutukset?

Itsenäiseksi kasvaminen

Ehkä suurin onnistuminen oli itsenäisyyden saavuttaminen vapaussodassa 1918. Kun itsenäisyyttä jouduttiin puolustamaan talvi- ja jatkosodissamme, kansakunta yhdisti voimansa ja itsenäisyys säilytettiin. Sotien jälkeinen maamme jälleenrakennus ja lähes puolen miljoonan kotinsa menettäneen evakon uudelleen asuttaminen oli myös suuri saavutus.

Puolueettomuuden säilytys

Itsenäisen Suomen päämääränä on ollut puolueettomuus ja riippumattomuus idän ja lännen suurvalloista, missä Suomi on onnistunut erityisen hyvin. Suomen neutraalia asemaa kunnioitetaan kansainvälisesti. Vahva kansallinen itsetunto ja sinnikkyys ovat vieneet Suomen läpi vaikeidenkin aikojen. Niiden ansiosta on saavutettu se, mitä Suomella nyt on.

Hyvinvointivaltion ylläpito

Hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen ja sen ylläpitäminen ovat olleet yksi suurimmista edistysaskeleista. Se on muodostunut lukuisista yksittäisistä toimenpiteistä, joiden varassa koulutuksen, terveydenhuollon ja sosiaalisen tuen taso on noussut korkeaksi. Neuvolatoiminnan merkitys suomalaiseen yhteiskuntaan on ollut uskomaton.

KommentoiUusimmat Kolumnit
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi