Tätä Saarakkala ei odottanut

Kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala (ps.) ei tajunnut, millainen tikun heitti tuleen, kun otti taiteen perussuomalaiset ihanteet vaaliohjelmaan.


Puolueen varapuheenjohtajaa on tentattu. Helsingin Sanomat (4.3.) kirjasi puolen sivun verran Saarakkalan heiveröisiä vastauksia. Häneltä kysytään postmodernismista: "Siinähän on ideana väittää taiteeksi vähän mitä vain." Heikko tieto paljastuu karusti.

Perussuomalaisten ohjelma lähtee siitä, että kansallisylpeyttä pitää kohentaa vanhalla taiteella. Tikun nokkaan on päässyt "postmoderni tekotaide", jonka tukemista puolue paheksuu. Poliitikoille ehdotetaan valtaa taiteen avustuspäätöksiin.

Toivottavasti Saarakkala huomaa, millaisissa yhteiskunnissa poliitikot ovat suitsineet taidetta, ja millaisten yhteiskuntien jäljiltä on kaadettu näköispatsaita.

Puoluejohtaja Timo Soini (ps.) vaikutti Ykkösaamussa (TV1 5.6.) lähinnä kiusaantuneelta vaaliohjelman taidemääritelmästä. Ehdokas Saarakkalan ohjelmatyö on saattanut saada näiltä osin nuhteita itse Soinilta.

Puolue herätti joka tapauksessa kulttuurikeskustelun ja sai jopa Jörn Donnerin (r.) lähtemään ehdolle kulttuurin tähden ja vastavoimaksi perussuomalaisille. Siitä pisteet.


Uusimmat Kolumnit
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi