Vanha tammi eläköön Vaasassa

Pitkään Vaasan ydinkeskustan surkeimpana näkymänä pidetty Raastuvankatu 23-25 saa uuden ilmeen. Puutalot ja entinen Club25 säilyvät, mikä on hienoa. Ne kunnostetaan suojelumääräysten mukaan. Tilat ottaa Folkhälsan.

Suojelutalojen "pihaan", palokadun varteen Folkhälsanille rakennetaan kerrostalo, johon tulee palveluasuntoja senioreille. Keskiviikkona rakennus- ja ympäristölautakunta myönsi luvan viisikerroksiselle talolle.

Yksi tärkeä ja hyvin inhimillinen avaus liittyy suunnitelmaan. Suojelutalojen pihassa on komea tammi. Puuvanhusta ei kaadeta rakentamisen tieltä, vaan sitä siirretään Raastuvankadulle päin. On luvattu, että tammi saa hyvän kohtelun. Siirtäminen on tontin ensimmäisiä töitä alkukeväästä.

Tammen suojelu on merkki siitä, että Vaasassa ymmärretään myös tällaisen säilyttämisen arvo.

Suomalaisessa kaupunkimaisemassa puiden kunnioittamista on pidetty höyrypäisten touhuna. Usein rakentaminen on aloitettu siitä, että raivataan tontti siekailematta sileäksi.

Olipa kyseessä talojen tai katujen rakentaminen, kaupunkipuiden puolesta pitää jo puhua. Keski-Euroopassa näkee katuja, jotka jättävät puut rauhaan kiertämällä ne. Se tekee kunniaa.Uusimmat Kolumnit
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi