Lukijoilta: Sananvapauden päivää vietetään 3.5. ympäri maailmaa

Eikö olisi aika palata suomen kielen sanontoihin ja paikannimiin? Yksi suomen kielen sana kertoo paljon enemmän kuin englanninkielen töksäytys. Ei näytä yhtään sen kansainvälisemmältä, vaikka katukuvassa vilisee englantilaisia sanoja.

 

Ilman valoja, ilman vilkkua, ilman turvavyötä, ilman aivoja ja arvoja. Itsestään ja kanssaliikkujista piittaamatta.

 

Jos putoat jokeen, älä joelle suutu. Korealainen sananlasku.

 

Myös Suomessa lentävät lepakot kantavat koronavirusta. Suomessa asustaa 13 eri lepakkolajia.

 

Finland hakee isis-naiset Syyriasta kustannuksia laskematta verorahoilla. Helppo on tuhlata. Ruotsi on ottanut kannan, että valtiolla ei ole velvollisuutta hakea Syyriasta, koska ovat itse päättäneet mennä sinne.

 

Ennen pidettiin pahana, jos joku nimitettiin virkaan pelkästään suhteilla. Nyt sen nimi on verkostoituminen, eikä kukaan pidä minään.

 

Mille viranomaiselle kuuluvat haja-asutusalueen roskat? Aika harvasta kotitaloudesta enää lähtevät roskat keräykseen. Poltto ja tunkio yleistyvät.

 

USA:ssa on kehitetty puusta lasinkaltaista tuotetta. On läpinäkyvää, ei rikkoudu yhtä herkästi kuin tavallinen lasi, joustaa paremmin. Sen lämmönjohtavuus on tavallista lasia huonompi eli eristää paremmin. Toivottavasti joku suomalainen yritys hommaa lisenssin ja alkaa valmistaa sitä. Puutahan meiltä löytyy.

 

Kansalaisia kehotetaan suosimaan suomalaisia tuotteita, valtio/kunnat ostaa mieluimmin ulkomaisia vedoten hankintalakiin. Lakia voi muuttaa!

 

Media on pienen ja köyhän ihmisen paras turva.

 

Paperilasku digitaaliseksi. Toivottavasti ei vessapaperi.

 

Sisäilmaongelmia ei olisi monessakaan kohteessa, jos olisi ilmastoinnin annettu olla päällä. Eikä olisi säästösyistä laitettu yöksi ja viikonlopuiksi kiinni. Säästöstä tulee helposti kallista.

 

Pallopelien pelaaminen ja skeittaaminen taloyhtiön pihassa, autopaikkojen välittömässä läheisyydessä ei ole suotavaa. Jossain vaiheessa autoihin tulee vaurioita, löytyykö sitten innokkaita maksajia?

 

Onko meillä tapana junnata samaa rataa seuraamatta aikaa, kehittämättä itseämme ja yrityksiämme, kunnes seinä tulee vastaan? Jos edes viitsisimme vilkaista, mitä menestyvät naapuri(maat) puuhastelevat.

 

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa