Lukijoilta: TEKSTARIT

Luukko sopiva seuraavaksi kaupunginjohtajaksi Seinäjoelle. On nuorekas, energinen monipuolisen työkokemuksen omaava henkilö johtajan pestiin.

Kapeita täytyy olla ajatusten juoksuradat, kun oikein lasten puolesta huudetaan talouskasvun perään.

Ei voi kuin ihmetellä, miksi työvoimapulan riivaamat porvarit eivät työllistä työttömyyden riivaamia populisteja työllisyystavoitteen riivaaman vihervasemmistolaisen hallituksen rahoilla. Työkkärin työnantajalle (!) antama palkkatuki kattaa jopa puolet kaikista palkkauskuluista. Kaikki voittavat!

”Suomi-rata jyskyttää eteenpäin”. Näin otsikoidussa (Ilkka, 20.1.) artikkelissa tarkasteltiin Seinäjoen näkökulmasta aikasäästöjä Seinäjoki–Helsinki-välillä, kun kahta oikaisuvaihtoehtoa Tampere–Helsinki-välillä vertailtiin. Toisessa aikaa säästyi 18 min. ja toisessa 6 min. Seinäjoen kannalta olennaisinta olisi toisen raiteen saaminen Seinäjoki–Tampere-välille, sillä siten vältettäisiin ohitukset. Aikasäästö n. 10 min. ja matka-ajaksi 50 min.

Älkää nyt tappako Teuvan kesyä sutta, eihän se heti voi ihmisiä pelätä, kun vapauteen pääsystä on kulunut niin lyhyt aika.

Politiikkojen hybridi- ja sähköautovouhotus on aivan järjetöntä. Hybridit kuluttavat osin jopa enempi kuin tavalliset autot. Jos he haluaisivat todella nopeita liikenteen päästövähennyksiä, niin pudottaisivat biopolttoaineiden ja -kaasun veroa niin, että ne maksaisivat saman tai vähemmän kuin tavalliset polttoaineet.

Tulihan se sieltä, että Seinäjoki on ainakin osasyyllinen Minnesota-hoitolaitoksen konkurssiin. Ei ole lähettänyt tarpeeksi ongelmaisia hoitoon. Olisi ollut kahden julkkiksen lisäksi mielenkiintoista kuulla myös heistä, joihin hoito ei ole tehonnut.

Alkaa tämä Greta Thunberg -kiintiöni olemaan ääriään myöten täynnä!

Kiitos nimimerkille ”Kallis hinta” Ilkan kommentista sähköautoilun korvaavuudesta. Nappiin! Bluffia on suurin osa kuvitelma, että muka sähkö piisaisi kuin korkeintaan muutamaan prosenttiin maailman autokannasta, jos bensa- ja dieselautoista luovuttaisiin. Vihreää populismia koko liika vouhotus hiilijalanjälkien korvaamisesta muka muilla energioilla.

Polttomoottoriautosta tullee CO2-kaasua jonka vihreät kasvit käyttävät kasvuunsa. Lentokoneet tuottavat CO2-kaasut 5–10 km:n korkeuteen missä ei ole mitään, mikä käyttäisi kaasun hyväkseen, jolloin se jää pyörimään katoksi maapallokasvihuoneen päälle.

Viranomaisvalvonta kannattaisi järjestää koko maassa samalla tavalla kuin täällä kaiken julkisen yrittäjyyden kehdossa! Sähköposti huonosta palvelusta menee samalla valituksella ketterästi ja kepeästi myös suurimmille palveluntarjoajille (Ilkka 23.1.). Säästyy paljon ”välikäsien” aikaa ja vaivaa.

Lappajärven pelastuslaitos vei nälkäisiltä kotkilta aterian, peura haettiin jäältä oikein ilmatyynyaluksella ja sankarien kuvat lehteen, tulee kutsu linnaan 6.12 lisäksi.

Ministerin, opetushallinnossa pitkään palvelleen, Jaakko Nummisen kirjoitus, oli erityisen koskettava (Ilkka, 21.1.). Hän toivoi Pohjanmaan maakuntien aluepoliittisesti ja kansallisesti omaehtoista ja itsenäistä toimintaa. Perinteellisen elämänmuodon säilyminen niissä olisi hänen mukaansa toivottavaa. Ajatukseen on helppo yhtyä, kun katsoo tänä päivänä esim. Helsingin seudun ns. Itäkeskuksen menoa. Kantasuomalaiset lienee siellä vähemmistönä.

Kannattiko kotkilta varastaa valmis saalis oikein ilmatyynyaluksella Lappajärvellä, luontoa suojeltiin siltä itseltään.

Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista sanoo, että ”Kelpoinen sosiaaliasiamiehen tehtävään on sosiaalityöntekijä tai henkilö, jolla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus.” Näin ollen sosiaaliasiamiehen ei tarvitse olla laillistettu sosiaalityöntekijä (Ilkka 23.1.2020), vaan myös sosiaalialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa tehtävään soveltuvan kelpoisuuden. Etelä-Pohjanmaalla(kin).

Miksi korkealta taholta otetaan kantaa Haaviston tapaukseen ja puolustetaan häntä, kun juttu on paraikaa perustusvaliokunnan käsittelyssä ja valtakunnan syyttäjäkin jättää kommentoimatta asiaa juuri sen takia ja pysyy toistaiseksi syrjässä. Eikö Suomessa vallitsekaan Montesquieun vallan kolmijakoa olla puuttumatta oikeuslaitoksen toimintaan, varsinkin jos on itse pätevöitynyt lakiasioihin?

Järjetön vaino Minnesotahoitoa vastaan. Millä koulutuksella saavutetaan se osaaminen, mikä nykyhenkilökunnalla on kokemustensa kautta.

Kyllä aamutakki Venla-gaalassa voitti monet iltapuvut joista kangas oli loppunut sekä ylä- että alapäästä. Ensin provosoidaan ja sitten mii tuu.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi