Lukijoilta: TEKSTATEN

Miesvaltaisessa teollisuudessa on vaarallisen työn lisästä lähtien vaikka mitä lisiä ja palkkioita. Sairaanhoitajat vaarantavat henkensä ja terveytensä ilmaiseksi. En yhtään ihmettelisi, jos viimeistään nyt ammattikunnassa tapahtuisi joukkoherääminen todellisuuteen. Ei ole pakko taipua hyväksikäytettäväksi. Myös naisilla on ihmisarvo!

Luokiteltu ja leimattu rakennuspuutavara on täyttä petosta. Leimat ovat kunnossa, mutta käytetty materiaali täyttä roskaa.

Ennen naureskeltiin itänaapurin touhuille ja kähminnöille, nyt meillä on itsellä samanlaiset politrukit ja totuuden vääntäjät hallituksessa kansaa kurjistamassa ja rahaa ulkomaille jakamassa EU:n renkinä.

Ei ollut sitte Haavistosta ryhdistäytyä, että olisi jättänyt paikkansa omasta aloitteestaan. Se olisi ollut miehekästä toimintaa.

Kepun joukossa näyttää olevan vain yksi edustaja, jolla on selkäranka. Toiset kepulaiset tulee tv-ruutuun selittämään, että Haaviston olisi pitänyt erota, kuitenkin he äänestivät Haaviston ja lainvastaisuuden puolesta??

Keskustalle! Olitte nyt sitten Haaviston tukijana. Tuette vihreitä sen pyrkimyksissä lopettaa Suomessa maatalous, metsätalous, turkistuotanto ja turvetuotanto. Olette vihreitten aisankannattajia! En äänestä teitä enää koskaan, enkä milloinkaan.

Eiköhän sovita, että ala-asteen kolmasluokkalainen ei ole opiskelija, vaan koululainen. Turha asettaa lasten ylle sellaista viittaa, mistä heillä ei ole ymmärrystä.

Koko Suomi pidettävä asuttuna. Muuten tänne pesiytyvät oligargit. Siitä siitä on jo vakavia merkkejä.

Vaikuttaa siltä, että kunnallisen itsehallinnon kuolinkellojen soitto on todella alkamassa vuodesta 2023 alkaen. Yli puolet kuntien toimivallan substanssista katoaa ns. hyvinvointialueen piikkiin. Samalla kunnanjohtajien arvovaltakin laskee, ellei kuntien kokoa kasvateta kuntia yhdistämällä. Jo yli 100 vuoden ajan kunnallinen itsehallintomme on ollut suomalaisen demokratian peruskiviä. Mahtaako ”sote-demokratia” enää kiinnostaa? Aika näyttää.

Haavisto-äänestyksessä kävi juuri niin kuin oli odotettavissa. Keskusta hallituspuolueiden mukana hyväksyy rikkomukset kunhan tarkoitus on hyvä ja selittelee selkärangattomuuttaan. No lupasihan Pekka ’ottaa opiksi’. Kuka uskoo, että Suomi on oikeusvaltio? Suomella ei ole varaa arvostella esim. Puolaa tai Unkaria koska oma toimintakaan ei kestä päivänvaloa. En olisi toivonut tätä päivää näkeväni.

Entinen köyhyystutkija Maria Ohisalo on todennut, että on tyhmää olla köyhä. Velkaa 700.000 euroa. Niin sitä pitää.

On kyllä täysin toivotonta löytää seudulla tänään voimassa olevat koronasuositukset. Missä ne on? Kuntien sivuilla on sekalainen lajitelma puhetta koronasta. Mutta ei suosituksia.

Meillä juhlitaan joulua, pääsiäistä ja muita juhlia silloin, kun ne kalenterissa ovat. Nyt kauppa romuttaa tämän käytännön. Juhlaruokaa ei enää myydä juhla-aikana. Miksi juhlana on syötävä pakastettua? Ei kaikille mahdu monet pakastimet kaupan takia!

Lain ja politiikan kisassa laki häviää aina. Laki on syntynyt politiikasta ja politiikka sen myös tappaa.

Kuka väittää, että vihreät olisi vasemmistolainen puolue? Historia kertoo, että lähtöisin Saksasta ja tosi sieltä pahimmasta oikeistolaista sivusta.

Sportin pelaajille visiirit kypäriin, joita maskiton huoltaja kosketusetäisyyden päästä ruuvailee? Jotain unohtui toiselta.

Tapaus Haavisto: Taas tuli osoitettua, että ei korppi korpin silmää puhkaise!

Olipa hieno ajatus. Suljetaan toimivia hyviä viihtyisiä pieniä kyläkouluja oppilaspulan takia ja ollaan valmiita kuskaamaan lapset isoon keskuskouluun, jossa ahdasta ja rauhatonta ja laajennustarvetta. Samalla rahalla ja joustavammin voidaan kuskata oppilaat keskustasta sinne kyläkouluun. Vapaaehtoisia varmasti löytyy. Päättäjät miettikääpä tätä!

On jotenkin merkillepantavaa, että aina kun joku ajaa ”hyviä asioita”, aletaan haukkua vasemmistolaiseksi, taistolaiseksi tai kommunistiksi.

Haaviston tapaus täyttä teatteria, joku perustuslakivaliokunta pitäisi olla täysin puolueista riippumaton, ammattiosaajia täynnä! Nythän hyväveli-järjestelmä takaa aina varman lopputuloksen kun hallituksella enemmistö valiokunnassa. Eihän kukaan, tässä tapauksessa keskusta, halua päästää irti hillotolpasta. Sitten vielä Kurvinen yrittää sumuttaa kannattajia että koronan jyllätessä ei voida kaataa hallitusta, hyvää päivää!

Vaasan musiikkitalosuunnitelma kaivettiin jäistä esiin, kun joku vihjaisi että Waltteri Torikka tulisi esiintymään.

I-P 16.12.2020 piti leikata talteen juttu tästä meidän tuuliviiristä nimeltä Pekka Haavisto. Hän voisi olla nyt presidentti ja armeijan ylipäällikkö. Kauhea ajatus.

Pöyrööt, jotain rajaa! Mauton sarjakuva lahjauurnasta.

Voi voi. Sattui erikoinen tilanne pressuvarkaalle. Ei käyttänyt kasvosuojaa. Oli helppo tunnistaa kamerasta.

Ihanaa! En olekaan lihava, puhumattakaan, että olisin läski. Se onkin metabolinen häiriö.

Ennen oli vaalimainos, jossa oli kuvattuna Raamattu, Suomen lakikirja sekä teksti: Näihin nojaa maalaisliitto. Nyt näyttää lakikirja unohtuneen keskustaryhmältä!

Mikähän taka-ajatus näillä EU:sta eroa vaativilla on? Onkohan heille luvattu politrukin paikkoja kun jäisimme yksin tänne Putinin kainaloon?

Saarikko ja Kurvinen tuli heti tv-ruutuun selittelemään kuin laupias samarialaanen, että he äänestivät näin että hallitus pysyisi pystys, eihän siinä hallituksen luottamuksesta ollu kyse?

Joku väärinymmärretty kaipaili täysjärkisiä lakimiehiä (I-P 17.12.2020). Sitä odotellessa.

Oletteko huomanneet, että nykyinen hallitus on käymässä yrittäjien kurkulle? Nyt suunnitellaan korkeita ideologiaveroja ja sen lisäksi liikennöintiä hankaloittavia toimenpiteitä. Jos työläisten on tarkoitus käydä töissä, siitä pitää saada palkkaa enemmän, kuin työssäkäynti maksaa. Se taas edellyttää suuria palkankorotuksia joka alalla. Ja kuka ne maksaa? Saksalaiset, vai?

Huomio! Vain sisäänhengitys sallittu! Uloshengityksessä poistuu hilidioksidia.

Haaviston pitäisi itse ymmärtää erota ministerin tehtävästä. Vihreiden valllanhimo on vertaansa vailla.

Ilman tuloja olevien firmojen ei pitäisi maksaa menoja. Pidetään välttämättömät alat yllä, ja vältetään konkurssit ja mahdolliset uudelleen perustamiset.

Kyllä perussuomalaiset ja kokoomus ovat tänäkin päivänä liian oikealla, joten ”Ei kiitos”.

Punavihersokea näkee myös punaisen ja vihreän mustana.

Nyt kaikki katsomaan Närpiöön, miten eletään tasa-arvoisesti ja maksetaan veroja syntymäpaikasta riippumatta. Olisi monella kunnalla oppimista.

Kiitos Toivo Leskiselle kirjoituksesta Ilkka-Pohjalaisen mielipidesivulla 17.12. Hienoja havaintoja, hienoja ajatuksia!

Oli taas mukava lukea 17.12. Toivo Leskisen mietteitä ja tuntemuksia. Hän ei valita, arvostele, kritisoi. Hän näkee ja kokee elämän toisin kuin monet mielensäpahoittajat. Onnellinen ja tyytyväinen voi olla pienistä asioista. Eli elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa, lauloi Rautavaaran Tapsakin.

Välinpitämätön kuski, joka ajoi invapaikalla olleen autoni viereen niin lähelle, että jouduin hivuttautumaan sisälle pienestä raosta loukaten hiljattain operoidun jalkani. Pahoitteluja ei kuulunut.

A-K Pekonen lupasi nostaa vuosi sitten eläkettä 34 e, sanoi, että se on suuri summa. Ei oo näkyny, tuleeko vasta ensi vuonna? Vai käykö niin kuin vappusatasen?

Keskustan on tehtävä hallituskysymys Haaviston ministeripestistä.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa