Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Uutistenlukijat, miten lausutaan Suomessa saksalaisperäinen nimi Pfizer? Ei kai englantilaisittain? Lausukaa sitten myös muut, kuten BionTech jne. englanniksi. Mieluummin kaikki johdonmukaisesti väärin. Vai?

Hienoa Seinäjoki, kun huomioitte ”bonuksilla” hoitajia koronan keskellä! Vaasassa ei näköjään hoitajien panostusta arvosteta...

Sillat rakennetaan poltettaviksi ja ovat muutenkin mennyttä maailmaa. Kun Vesterbacka on saanut puhkaistua tunnelin Virosta Suomeen, niin poravehkeet yön aikana Helsingistä Vaasaan ja siitä sitten tunneli Ruotsiin. Elon Musk toimittaa hyperloopin, jolla vaasalainen on Ruotsissa nopeammin kuin pässi ehtii aivastaa! Meillä on näpeissä tulevaisuuden tekniikka, näkijät ja tekijät, miksi jotkut haikailee menneisyyden haikuja ja siltarumpuja?

Millä perusteella toiset saa enerkian kalenterin ja toiset ei. Onko jakajista kii, et kuka viittii.

Hallitus voisi näyttää esimerkkiä kansalle ja ottaa ensimmäisenä koronarokotteen. Me muut voimme sitten ottaa sen kuukauden kuluttua.

Ihana Jorma Panula! Konstaalematoon oma ittensä ja puhuu oikiaa kiältä. Siinä on nuaremmille esimerkkiä.

Huvittaa tämä perussuomalaisten vaahtoaminen työperäisestä maahanmuutosta. Eihän näitä suomalaisia urhoja edes pelloille ja kasvihuoneille saa.

Leski ihmettelee! Miksi veroprosenttini nousi 5,5% 27%:iin heti seuraavasta kuusta mieheni kuoltua? Minne katosi 100% invalidisuuteni? Onko tämä oikein? Verovirkailija ei osannut asiaa selittää!

I-P 14.12. viritti Merenkurkun siltahankkeen henkiin. Se on oivallinen idea ja täysin toteutettavissa! OX2:n maajohtaja on jonkin aikaa sitten heittänyt verkkonsa veteen, mm. Vaasan ja valtakunnan päättäjille pureksittavaksi. OX2:n idean ja sillan yhdistelmään sisällytettäisiin mm. voimaloiden huoltotiet, tarvittava kaapelointi, sopiviin aukkoihin aaltovoimaloita, Vaasan Vedelle raakavesiputki Uumajanjoesta ja tietenkin turistirysiä matkan varrelle. Rahoitus: EU, OX2 ja muut kiinnostuneet. Sanonta: ”Sopii yhteen kuin paita ja peppu.” Tässä se on paikallaan.

En tule enää äänestämään nykyisiä hallituspuolueita mikäli hoitajien koronakorvauksia ja arvostusta ei järjesty. Miettikää ketä meitä hoitaa tulevaisuudessa.

Joka joulun aika odotan toiveikkaana, että televisiosta tulisi lasten esittämiä ohjelmia. Varsinkin joululauluja, ne tuovat aitoa joulun tunnelmaa. Aina esiintyvät vain aikuiset.

Suomalainen, hieno herrakansako muka menisi pellolle ja kasvihuoneelle töihin? Työ ja palkka ei kelpaa.

Petteri Orpo sanoi, että pienituloisten veroja on kevennetty ja tavallisten ihmisten nostettu. Mitä eroa on pienituloisilla ja tavallisilla ihmisillä?

Seinäjoki ja Ilmajoki yhteen. Onnistuu helposti, jos uuden kaupungin nimeksi tulee Ilmajoki.

Miksi Vaasassa suolataan tiet taajama-alueilla? Ajonopeudet on taajama-alueilla rajoitettu 40 km/h. Autoissa on talvirenkaat alla ja ne kyllä toimivat liukkaallakin. Tien pintaa suojaava lumikerros sulatetaan pois ja nastarenkaat rikkovat tien pinnan. Ei suolausta voi perustella liikenneturvallisuudella näin pienissä nopeuksissa. Hiekoitussepeliä ei liioin tarvita taajama-alueilla. Sitä levitetään kovalle tien pinnalle. Ei se kovalla pinnalla pysy. Kun tiellä on mennyt muutama auto, on sepelit lentäneet viereiseen ojaan. Myös raskas liikenne pärjää näin alhaisissa nopeuksissa ilman suolaa. Siis miksi?

Vaalien lähestyessä puoluejohtajille tulee kiusaus ampua itseään nilkkaan. Kuten persut Närpiössä ja keskusta yliopistojen osalta. Saarikko havittelee uutta yliopistoa tilanteessa, jossa ikäluokat pienenevät rajusti, jossa olemme eurooppalaiseen koulutustasoon jäljessä, jossa tieteellistä tasoa on parannettava ja jossa uuden tiedeyliopiston kuntoon saamiseen menee vuosikymmeniä taloustilanne huomioiden. Jotain rajaa!

Helsinki-Vantaan lentokentän toiminta jälleen hunningolla. Jouluksi lentäneet Helsinkiin tulleet matkustajat odottivat turhaan luvattua korona-testausta. Heidät passitettiin tarkastamatta kansalaisten joukkoon levittämään koronaa ympäri Suomea. Hus ei kykene järjestämään tarkastuksia. Tv-ohjelmiin johtajia kyllä piisaa. Toimintaa ei osata järjestää niin kuin pitäisi. Ja missä on UM:n tiedotukset ulkomailla asuville suomalaisille siitä, ettei tänne kannata korona-aikana tulla. Tähänkö on tultu!

Arkadian hyvä veli -järjestö: pankaa ny se ulkoministeri vaihtoon, ja eläkeputkeen jos ehtii, ellei niin kai joku suojatyöpaikka löytyy Sitrasta tai Suomen pankista.

Maanviljelijäperheestä lähteneenä teollisuuden palvelukseen olin keskustalainen. Keskustan politiikka osoittautui kuitenkin työntekijävastaiseksi. Valtionvarainministereinä Aho ja nyt Vanhanen ovat tämän todistaneet. Puhumattakaan Sipilästä. Kurjistaneet työntekijöitä ja tuottavan työn eläkeläisiä. No kiinalaisten ruoka-apuun ja susille saa näistä ne sadat miljoonat.

Mikä ihme meitä ihmisiä oikein vaivaa? Eikö nyt tänä aikana ihmiset voisi pysyä kotoinaan? Onko se niin valtavan vaikeaa pysyä omalla paikkakunnallaan? Kyllä ne isät ja äidit, siskot, veljet, serkut ym. pysyvät siellä. Juhlia voimme sitten kun rokotteet on saatu. Eikä pidä kuormittaa terveydenhuoltoa sillä, että käy varmuuden vuoksi testeissä, että voi mennä tapaamaan sukulaisiaan, se on edesvastuutonta ja itsekästä.

Ongelmanuoret on unohdettu. monilukuinen viranomaiskoneisto.

Ymmärtääkö joku oikeesti tuota Jäätävä Spede -sarjakuvaa? Pois joutais.

Marinin vihervasurihallituksen kepulaisten tuella, ensimmäinen työllisyystoimi on eläkeputken poistaminen. Se on sitä oikeaa vasemmistopolitiikkaa, joka lisää sukupuolten tasa-arvoa ja inhimillistä kohtelua. Ja Suomi pelastuu.

Juhani Viitala, Ilkka-Pohjalainen su 20.12. Kiitos. Täyttä asiaa!

Olen tässä pohdiskellut minkälaisessa asemassa perussuomalaiset naiset itsensä näkevät siinä uudessa ja uljaassa yhteiskunnassa, jota liikkeessä havitellaan. Onhan se jo nähty kuinka Puolan ja Unkarin setämiehet paaluttavat naisen paikkaa mieleisekseen tasa-arvosta ja jopa laeista piittaamatta. Ja käykö pahimmillaan sitten niin, että kun Justiina on kehittänyt kahvit, niin Justiina saa mennä.

Nyt Ylellä rokotetaan! Aiemmin, aina kun uutisoitiin huumeista, näytettiin opetusvideo miten niitä pistetään suoneen.

Hyvä asia, että vähävaraisille on keräyksiä, mutta muulloinkin vuodessa olisi tarvetta kerätä, köyhyys ym. on jokapäiväistä muulloinkin... Auttamalla saa iloa.

Lähetin Helsingin seudulle postissa paketin 15.12. illansuussa, se oli perillä 17.12 puolilta päivin. Postin automaatilla lähetin Helsinkiin paketin 16.12. alkuillasta ja se oli perillä seuraavana iltana. Kiitos Postin työntekijöille, ootte hyviä.

Ihana kirjoitus sunnuntain 20.12. lehdessä Irja Tienahosta ja hänen pojastaan Artosta. Toivottavasti viihtyvät täällä.

Vaikuttaa siltä, että kunnallisen itsehallinnon kuolinkellojen soitto on todella alkamassa vuodesta 2023 alkaen. Yli puolet kuntien toimivallan substanssista katoaa ns. hyvinvointialueen piikkiin. Samalla kunnanjohtajien arvovaltakin laskee, ellei kuntien kokoa kasvateta kuntia yhdistämällä. Jo yli 100 vuoden ajan kunnallinen itsehallintomme on ollut suomalaisen demokratian peruskiviä. Mahtaako ”sote-demokratia” enää kiinnostaa ? Aika näyttää.

Kyllä nykyajan polkupyörät ovat huonoja. Eihän niissä ole edes rapakaariakaan!

Vaasan lyseon lukiossa (Vaasanpuistikko, V-puoli) sisäpihan valaistus ihmetyttää. Valot syttyvät arkisin klo 7, mutta sammuvat jo 1–2 tunnin kuluttua ja opiskelijat joutuvat liikkumaan pihassa puolipimeässä. Illalla piha on valaistu klo 22 saakka. Sen jälkeen valot sammuvat tyystin, minkäänlaista ulkovaloa ei pihan säkkipimeässä ole yöaikaan eikä mihinkään vuorokauden aikaan viikonloppuisin. Pimeällä pihalla on mahdollista tehdä yöaikaan mitä tahansa pahaa. Voimistelusalia iltaisin käyttäviltä jää melko usein salin valot palamaan koko yöksi.

Suuret kiitokset Seinäjoen kaupunginorkesterille ja solisti Pepe Wilbergille upeasta ”Kynttilöiden syttyessä” -konsertista, joka on nähtävissä edelleen youtube-palvelussa ja kaikille meille kaupunkilaisille ilmaiseksi. Parempaa uutta konserttivuotta 2021 teille ja samalla myös meille kaikille. Kiitos myös kaikista muista tämän kuluneen vuoden konserteista. Meillä on hieno ja monipuolinen kaupunginorkesteri, josta voimme olla ylpeitä.

Puolueettomuuspolitiikasta ja omasta rahasta luopuminen on suurimmat virheet mitä Suomessa on viime vuosikymmeninä tehty. Molemmat ovat tulleet meille kalliiksi ja tulevaisuudessa vain kallistuvat. Länsinaapurimme Ruotsi on ollut 200 vuotta puolueeton ja selvinnyt esim. kahdesta maailmansodasta ”kuivin jaloin”, jälkimmäisestä jopa vaurastuen. Oma raha tuonut kilpailuetua ja ennen kaikkea itsemääräämisoikeuden omaan talouteensa. Meillä ”itsenäisyyttä” on se, että kaikki paperit allekirjoitetaan, mitkä eteen työnnetään, että päästäisiin ”ytimiin”, mitä ne sitten ovatkin.

Ns. työperäinen maahanmuutto nousi esiin pääkirjoituksessa (I-P, 18.12), joka liittyi erään nimeltä mainitsemattoman puolueen kannanottoon tästä maahantulon muodosta. Niin rakennus- kuin IT-alalla, työperäinen siirtolaisuutemme vaikuttaa alentavasti palkkatasoon verrattuna siihen, jos työntekijät olisivat kantasuomalaisia. Sen todistaminen ei edellytä tieteellistä selvitystä, vaan jokainen terveellä järjellä varustettu ymmärtää tämän faktan.

Eikö ihmiset ymmärrä, että kaikki ei pysty käyttämään maskeja. Järki käteen ja valitus seis.

Pitäiskö sen koronasta kärsivän veronmaksajankin hoitaa parkkimaksunsa ihan niin kuin kaikkien muidenkin, niin välttyy parkkipirkkojen kiusaamiselta. Eiköhän se ole ihan jonkun muun, kuin parkkipirkon vika jos saa pysäköintivirhemaksun. Katso peiliin, sieltä löytyy syyllinen. Lomauta itsesi ja syö kotona.

Keskustan Saarikko veti hatusta idean: laitetaan 3,5 miljardia maalle kuituliittymän ja 5G-verkon rakentamiseen. Haloo, eihän siellä ole ihmisiä käyttämään näitä asioita, ajatuskin on typeryyden huippu.

Miksi vuokrafirmat eivät anna työntekijöille joululahjaa? Eivätkö vuokratyöntekijät ole yhtä hyviä kuin muutkin työntekijät? Tätä tämä tasa-arvo on nykypäivänä.

Kiitos Ilmajoen päättäjille, ettei tänne tule tuulimyllyjä.

Kun ostatte sähköautoja, muistakaa jatkuvasti kohoavat sähkönsiirtomaksut.

Voitaisiinko me tavalliset ihmiset tehdä jotakin, jotta työnantajat kohtelisivat hoitajia yhtä hyvin kuin metallimiehiä? Vai lähtevätkö hoitajat kiitämään?

Kyllä luulis, että Vaasasta löytyy työttömiä palkata terveyskeskuksen ajanvaraukseen ja lääkkeiden uusimiseen, ettei tarvitse odottaa kuuntelemassa musiikkia ja samaa odota-”virttä” puolta tuntia.

Nyt Tommi Mäki haluaa pilata Vaasan kauneimman paikan!

Onneksi minulla ei ole lipputankoa. Siksi en voi epäkunnioittaa perinteitä ja häpäistä tankoa laittamalla siihen valot. Minusta ne ovat kauniit tässä synkkyydessä. Perinteet muuttuvat ja lipputanko ei ole pyhä.

Laihian kunnanvaltuuston talousarviokokouksen tärkein asia näytti olevan Koskelan silta, joka on aikoinaan tehty suunnitelmien mukaan. Muutama tärkiänoloonen valtuutettu jahnaa saman vanhan asian kanssa vuodesta toiseen. Luulis talousarviokokoukses näin vielä korona-aikaan olevan todella tärkeämpiäkin asioita. Haiskahtaa äänten kalastelulle kevättä kohti.

Haluatko syöpääsi sädehoitoa vai katseletko mieluummin taidetta sairaalan seinällä toipuaksesi?

Nastaurpoilla on ollut loistavat kelit, pyörä on pitänyt hyvin, aina sulat tiet, hyvin suolatut tai hiekatut, kyllä kelpaa ajella. Onneksi meidän suvun naiset on niin älykkäitä, että ajavat kitkoilla.

Kuusiolinnan ajanvaraus pielessä! Soitin yhtenä päivänä 30 kertaa. Luvattiin soittaa takasin – ei ole vielä kuulunut!! Onko oikein?

Ma 21.12. joku ihmetteli ruuhkaa Alavuden TK:n ajanvarauspuhelimessa. Tiedoksi, ettet ole varmaan ainut joka soittaa heti klo 9.00. Menee kuitenkin kaikki ajanvaraukset saman numeron kautta. Ota takaisinsoitto niin ei tarvii jonotella.

Juhon taito. Tämähän on melkein lahjakkaampi kuin Eric Clapton, Jimi Hendrix tai Jimmy Page,,,

Kuntsin viereen kaavaillun huoltorakennuksen pintamateriaaliksi sopisi puurima pystyyn. Olisi parempi kuin arkkitehdin ruosteinen pelti.

Vaasan sisäsatamaan Kuntsin kylkeen, tehkää WC samalla rakennustekniikalla ja ulkonäöllisesti samanlainen kuin makasiini, jotta näyttäisi siltä kuin se olisi aina ollut siinä. Arvokas miljöö edellyttää arvokkaan näköistä rakennusta eikä halpaa ruostekasaa. Mistä näitä arkkitehteja pukkaa?

Ilmajoki teki tosi fiksusti kieltämällä voimalarakentamisen ja antaa naapurikuntien rakentaa voimaloita ja ottaa verotulot. Nyt naapurit voivat antaa luvan rakentaa Ilmajoen rajoille, ottaa verotulot ja I-joki kärsii haitoista yhtä lailla ilman mitään hyötyä ja tuloja.

Kyllä peruskoulussa yhdyssanat oppii. Se on ”elämän koulu”, joka tuon taidon ihmisestä kitkee pois.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa