Lukijoilta: TEKSTATEN

Onko kokoomuspiirin johdolta tyystin unohtunut, että viimeinen puoluekokous vaati turpeen alasajoa toteutettavaksi vuoteen 2032 mennessä. Tuon lisäksi Orpo vielä erikseen vaati hallitusta ajamaan turpeen käytön nopeammin alas.

Lopettakaa jo lipputangosta jauhaminen. Se on ihan jokaisen omakotitalon omistajan oma asia, mitä tankoonsa laittaa. Kallis hankinta kuitenkin ja vähällä käytöllä. Hän, jolla tanko on laittaa sinne vaikka vanhat kalsarit ja jolla ei ole tankoa pysyy suu supussa!

Tuli eläkelaitokselta ilmoitus suunnattomasta eläkkeen korotuksesta, 2,30e. Taitaa olla ennakkomaksua luvatusta vappusatasesta!

Yle Pohjanmaa: Miksi Kokkolan uutiset ovat niin usein kiinnostavampia kuin muiden alueiden uutiset. Maksamme kohtuutonta Yle-veroa muuallakin.

Olemme arjen koronasankareita, jokainen meistä ketään nostamatta tai alentamatta.

Ei kyllä ole kivaa, kun jouluna laitetaan jouluvalot vilikkumaan?

Piikikäs risukasa kauppiaille päätöksestä myydä raketteja, vaikka Vaasan kaupunkikin siitä luopui. Junioritoimintaa voi tukea muutoinkin kuin rakettimyynnillä. Vuonna 2021 näihin kauppoihin ei rahani siirry.

Turpeen polttoa ei olla kieltämässä, sen käyttöä ollaan kyllä haluttu puolittaa vuoteen 2030 menessä, mutta se on jo miltei saavutettu energialaitosten imagosyistä vuonna 2019. Turpeen osuus kaukolämmön tuotannosta oli 15% monessa kunnassa. Kaukolämpö syntyy tehtaan sivutuotteena ja esim. jätteenpolttona.

Valaistut lipputangot ovat upeita tänä pimeänä aikana, kuin suuria joulukuusia. Nyt ei niitä liputuspäiviäkään hetkeen ole...

Seinäjoella Vapaudentien ja olisko se Ylisentien-Kaartotien vilkas suojatie kaksin ylityksin, mutta aikoinaan siinä oli valaistus kunnossa, nyt ei enää moneen vuoteen. Laittakaa kuntoon, toinen tolppa pimeä, toisesta valaisin jo pudonnut aikoja sitten.

Suomenselkä erottaa Pohjanlahteen laskevat joet Kymijoen vesistöalueesta. Suunnitellun kuntaliitoksen kunnat Karstula, Kyyjärvi, Kivijärvi, Kannonkoski sijaitsevat Kymijoen vesistöalueella. Toivottavasti keksivät toisen nimen kuin Suomenselkä.

Lipputanko kaipaa Suomen lippua äitienpäivänä, juhannuksena ja itsenäisyyspäivänä. Silloinkin vain valoisaan aikaan. Muun ajan se joutaa olla tukipiste isännänviireille ja vastaaville. Vappuna siihen voi vedättää opiskelijoilla vaikka polkupyörän. Perinteitä kunnioittaen.

Ihmettelen, ettei I-P huolehdi Vaasan Jaakoon patsaan valaistuksesta.

Keskusta tukee Pekka Haavistoa, joka ei nauti puolueväen luottamusta. Persut saavat taas syötön lapaan. Helppoa.

Lopettakaa ihmiset se maskien heittäminen kauppojen pihoille!!! Kauppiaat, laittakaa iso roskis ohjekyltteineen heti ulko-ovien jälkeen kulkuväylälle. Ihmiset muistaisivat paremmin heittää maskin pois eikä täyty niin helposti kuin pikkuroskikset.

Ihan turhaan rokottaa veronmaksajia.

Maikkarin tekstiteeveen viihdeuutisten tämänpäivän ykkösuutiset, Sean Connery kuollut, Anni Hautala saanut pojan ja joku suosikkinäyttelijä saanut lapsen. Ei mitään uutta miesmuistiin, tai paremminkin henkilömuistiin. Onkohan uutisia päivittänyt henkilö muuttanut majaa tai mahdollisesti etätyömaalla etsimässä uusia uutisia viihdeuutisiin?

Nyt myös Vaasan sairaalan hoitajille heti se koronapoonus. Vaasassa kyllä paasataan rahaa ihan kaikenlaisiin stadioneihin. Järki käteen.

Kyllä nyt sais loppua tuo hallituksen ainaanen mollaaminen. Hyvin on nuoret naiset pärjännyt, ainut tahra on hallituksessa Pekka Haavisto.

Onpa erinomainen pääkirjoitus tiistaina 22.12. Ilkka-Pohjalaisessa Isis-naisista. Jossakin on tosiaan raja, jonka ylittämällä ihminen menettää moraaliset oikeutensa saada kotimaansa suojelua. Heihin ei tule suhtautua sinisilmäisesti.

Hyvä kirjoitus Daniel Parolta, I-P 15.12.2020.

Näin ulkopuolisena on hauska seurata Vaasa–Seinäjoki rakentamiskiistaa. Vaasalaisille sanoisin, pitäkää kaupunki vaaleana ja puistomaisena, maksimi kerroskorkeus viisi ilman korkeita tappeja keskellä kaupunkia. Katuleveys tasainen pyöräteineen. Kuten Turussa! Älkää ottako mallia Seinäjoesta, muistuttaa rakennusfirman harkkokenttää korkeine kasoineen minne päivänpaiste ei yllä kuin ylimmälle lasitetulle parvekkeelle. Omassa kunnassani on arkkitehti mallentanut piirustuksensa lapsuus-ajan monivärisistä sekaisista Leegoista.

Äänestän vaalissa sitä, joka vaatii julkisesti Vaasan siirtomaksuja alennettavaksi.

Niin se on, että suomen kieli muuttuu. Ennen sanottiin, että p....mainen ilma. Nyt, että haastavat olosuhteet.

Kahvilan pitäjät Vaasassa, voitteko raivata tilaa siihen kassalle ja tiskille, että tilaajat, noutajat ja ostavat asiakkaat voivat pitää turvavälit edes joten ostostensa yhteydessä.

Seinäjoella luullaan, että kerrostalot tekevät kaupungin. Keskusta muistuttaa jo nyt Vantaata silloisen rakennusbuumin aikaan. Jokainen talo kopioi toisestaan. Kyllä kyynel valuu 20 vuoden kuluttua. Onneksi Vaasassa on 100 v. vanhat kerrostalot vielä voimissaan.

Minun eläke oli ennen 975,67, nousu piti olla 0,53 prosenttia, nyt se on 975,53. Minkä laskuopin mukaan se nousi 0,53 prosenttia?

Keva aikoo lähettää 400.000:lle ennenaikaisen eläkepalkan saaneille, aivan jokaiselle, tapausta selittävän kirjeen. Mitä mahtavat olla postimaksut tästä massiivisesta lähetyksestä. Toivottavasti Posti ei anna mitään ”paljousalennusta”, eli yhden kirjeen postimaksuksi tulisi normaali euromäärä. Näin Keva tuntisi karmean virheen paremmin omissa nahoissaan ja oppisi välttämään tällaiset virheet jatkossa. Työaikaakin menee postitukseen valtavasti.

Kyllä Vaasan kaupungin terveyskeskus toimii loistavasti. Kun soitat ja on ruuhkaa, voit nappia painamalla jättää soittopyynnön, niin soittavat takas. Hienoa palvelua.

Oppositiosta lyödään keskustaa kuin vierasta sikaa. Mielenkiinnon vuoksi mukava tietää mikä olisi keskustan, pienen ryhmän asema, oppositiossa, tai hallituksessa kahden oikeistolaisen suuren puolueen tukijalkana. Keskustalla on kokoonsa nähden hallituksessa huomattava vaikutusvalta. Halla-ahon viimeaikaiset puheet eivät ainakaan tue maaseudun yrittäjiä.

Miten voi olla, että Vaasassa torpataan kaikki uudistukset? Eipä tuo sisäsatamaan suunniteltu pömpeli oikein kaunis ole, mutta antakaa nyt terassiyrittäjän yrittää. Onhan se tosi hienoo, että ollaan saatu elämää rantaan. Kuntsi ei sitä sinne tuo.

Joka kuntaan valitaan valtuusto ja palkataan virkamiehet siksi, että he pitäisivät kunnan elinvoimaisena ja kehittyvänä. Ellei näin tapahdu, on valittu osaamattomia ja laiskoja. Tämä on kuntalaisten syytä muistaa seuraavissa vaaleissa.

Uskomaton jo vuoden jatkunut lynkkaus ja ajojahti presidenttitason ulkoministeriämme Haavistoa kohtaan. Jokainen tämän palstan lynkkaajakin voisi perehtyä asiaan. Kyseessä pieni rike ulkoministeriön kahden henkilön välisessä kähinässä. Tämän poliittisempaa ajojahtia ei nyky-Suomessa ole nähty. Tuntuu irvokkaalta.

Arvoisat Seinäjoen keskustan yrittäjät, joilla pysäköintiä valvoo Parkkipate. Kyseinen ”sakkoyritys” vie meidät asiakkaat pois keskustasta.

Ei ammuta raketteja tänä uutenavuotena!

Kauhea ryysis Vaasan kauppahallin kalatiskillä 23.12. Eikö tule mieleen rajoittaa yhtäaikaisten asiakkaiden määrää? Mitäpä terveydestä kunhan tuontilohta saa kitusiinsa. Jätin tänä vuonna joulukalat ja viruslingon väliin.

Turveyrittäjä. Muista pienentää veroennakot, valtio ei meidän verotuloja kaipaa. Velkaraha ei saastuta.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa