Lukijoilta: TEKSTATEN

Marketin lihatiskillä mies loikkii vaihtamaan turvavälistä lohta eikä ollu maskia, nämä tällaiset välinpitämättömät sitä virusta levittää.

Laihian kuntapolitiikka on kuin muinaisilta ajoilta, yksityisen Koskelantien siltaan haaskataan kuntalaisten verorahoja 150 tuhatta, rakennettaessa jo maksoi miltei saman verran. Nyt voivat kaikki yksityistiekunnat vaatia samaa, pitäähän kunnan olla tasapuolinen kaikille. Liian kalliita kuntavaaliääniä nyt kalastellaan tärkeämpien asioiden kustannuksella.

Vaasan talousnerot olivat koolla 59 neron ja joukon nerojen asiantuntijoidensa kanssa. Vaasan johtava talousnero numero 1 on neron asiantuntija ykkösen kanssa saanut Vaasan talouden muuttumaan noin 25 milj. euron ylijäämästä noin 25 milj. euron alijäämäksi. Siinä sitä on ollut yli nerokasta talousosaamista. Ylihyvistä palveluista ei ole enää tietoakaan ei edes hyvistä. Vaasan 59 talousneroa nukkui prinsessan unta ja näki ruusuisia unia ensin kolme vuotta, sitten aloitettiin vasta talouden kuntoon laittaminen, nyt sitten anotaan lisäaikaa korona tekosyynä, että Helsingin herrat eivät tulisi antamaan lähiohjausta näille meidän neroille. Vaalit on ensi keväänä, mutta koska se nero asiantuntija lähtikään, kuten eräässä haastattelussa niin lupasi?

Hienoa, Juho Ranta-Maunus. Sinä, Seinäjoki ja Suomi maailmankartalla.

Yhdyn monien tekstaajien kiitokseen sairaanhoitajien kovasta työstä koronavirusepidemian aikana. Haluaisin kuitenkin laajentaa kiitokset koko etulinjaan siivoojista ylilääkäreihin asti, sillä kaikki he tekevät työtään oman terveytensä ja jaksamisensa riskeeraten.

Eräs radiojulkkis kuulemma ”pahoittelee käyttäytymistään”. Mutta ei sitten ole kanttia pyytää anteeksi.

Kiitän minäkin teitä kaikkia ihania lähimmäisiä, kun tänä kummallisena aikana valaisette kanssakulkijoiden matkaa ihanilla jouluvaloilla! Värillä ei ole väliä, ei liioin sillä, onko ne ripustettu pensaisiin, puihin, lipputankoihin... Kaikki valot ilahduttavat ja tuovat kaivattua valoa läpi pimeiden, märkien päivien.

Miten tuleva kesäloma suoritetaan etänä? Onko eroa etätyöpäivään?

Vihreät ovat vallan huipulla. Saavat nyt viisastella ja parantaa maailmaa miten huvittaa. Marin ja Saarikko siunaavat toiminnan. Pelkäävät muuten korttitalohallituksensa kaatuvan. Kyllä kuvottaa tämä meininki.

Olen toimittaja Markku Kulmalan kanssa aivan samaa mieltä, että hulevesimaksusta on tullut uusi koiravero (I-P 24.12.). Siltä se keskustelu valtuustossa kuulosti! Paljon suurempia asioita päätetään nuijan kopautuksella ilman ainuttakaan puheenvuoroa.

Voisiko joku asiantuntija kertoa miten 2,7 kg:n pikku kinkkuun saadaan pumpattua 0,9 litraa vettä?

Sauli, Sanna ja Suomi. Niistä voimme olla ylpeitä. Myös media Ylen johdolla on kuin opettajat luokkahuoneissa. ilman niitä meno voisi olla kuin villissä lännessä.

Maailmalla on jouluna kaupat kiinni korona-varotoimien takia, täällä taas kaikki kaupat taas auki joulupäivänä houkutellen ihmisiä ostoksille esim. huonekaluliikkeisiin hyvillä alennuksilla. Eikö ne alennusmyynnit olisi voinut aloittaa vasta tammikuun puolella?

Lipputankoasia. Vaahteramäen Eemeli aikoinaan hinas pikkusiskonsa Iidan lipputankoon, ylös asti. Eikä se mua ainakaan häirinnyt, en saanut mitään traumoja siitä. Eikä mua häiritte nämä valot tai tähdet lipputangossa. Niitä on kiva kattella.

Olen kauan jo ihmetellyt, koska työnantajat hoksaavat sen, että kirkkoon kuulumattomillekin annetaan vapaata kirkollisina juhlapäivinä. Siinähän olisi säästökohteita hyödynnettäväksi.

Ei vessoja kaupungin paraatipaikalle. Asiaa kirjoitti Anita Niemi-Iilahti to 24.12. lehdessä. Kuinka voidaankaan hosua ja saada sutta aikaan. Miettikää nyt päättäjät!!

Otanko rokotuksen, vai alanko kulkutautimyönteiseksi? Vakava kulkutautihan korona on, ja siksi sitä vastaan on rokotetta kehitelty, aivan kuten tuhkarokkoa ja isorokkoakin vastaan. Onneksi rokotteet niihin keksittiin.

Onpa se hyvä asia, että sisäsatamaan tulee yleisöwessa. Pystyy näin seniori-ikäinenkin pistäytymään alueella, kun ei koskaan tiedä koska se hätä yllättää.

Ihmettelijät, kyselijät, koittakaa ymmärtää, että meitä on paljon, joilla on valoarat silmät, siksi viihdymme hämärässä. Kovassa sähkövalossa silmät tulehtuvat punaisiksi ja kuiviksi. Myös monilla on sähköallergia. Kamala sairaus!

Minusta tuntuu että molemmilla suurvalloilla osa kansaa näkee nälkää, toivottavasti nälkäiset kohtaavat toisensa ja ymmärtävät, että ei ole kummankaan etu olla syömättä.

Luonto, kuin anteeksi pyydellen, antoi näytteen valkoisen.

Onko järkevää tuoda Venäjältä turvetta ja Saksasta haketta, joita Suomessa on yllin kyllin. Tätäkö Suomen Keskusta kannattaa?

Hallitus! Poistetaanko kansanedustajien sopeutumisraha 59-vuotiaaksi myös? Terv. vm -66. Btw, minkään ammatin palkkakehitys ei ole ollut yhtä huima kuin ”kansanedustajien”.

Johan on aia-arvoinen presidentin paikka, kun halutaan kokematon pääministeri Marin Niinistön seuraajaksi. Mielestäni pitää katsella, nykyisen taidot omaava henkilö. Jolla on kansainvälinen kokemus kunnossa,

Kuntoilua voi tehdä yksin, ettei tarvi siinä muita ja vielä valtion verorahoja tuhlata joukkueille. Kaikilla tulee olla jokin ammatti-osaaminen ettei olla hyödytön joukkueurheilija.

Miksi aina, kun tv näyttää luontoa, siellä tapetaan, myrkytetään, poltetaan, metsästetään? Eikö kukaan osaa kuvata tavallista luontoa, kukkia, puita, linnunlaulua, vuodenaikoja, juoksentelevia eläimiä ja lenteleviä lintuja.

Köyhille lapsille, jotka lupaavat tulla hyviksi yhteiskunnan jäseniksi, tulee antaa 20–30 eur/kk. Realismi ja kannustimet eivät aina ole siihen suuntaan.

Meidän kaikkien maalaisten tulisi ottaa ympäristönsuojelu ja uusiutuva energia tärkeäksi asiaksi elämässämme. Näin teemme kaupunkivihreät tarpeettomiksi.

Mitä on 5 nollaa? No sehän on viisi vaasalaisten kansanedustajaa. Vaasalaiset muodostavat 2,5 % kansanedustajien määrästä. Mitä he ovat saaneet aikaan? Vastaus on – haavekuvia.

Joulun alla löytyi yksi kinkku-, leikkele-, makkaratuote, jossa ei ole ällöttävää savunmakua ja jonka syötyäni en oksenna, eli pienen tuottajan kinkunsiivu. Eikö sitä voisi tuottaa läpi vuoden?

Miksi keskussairaalan kahvi on niin pahaa? Tulee mieleen 70-luvun huoltoaseman kahvi.

Kiitos I-P pääkirjoituksesta 23.12.

Valmiiksi ruostunut, kanaverkolla päällystetty, kookas peltikoppero sisäsatamaan on järkyttävä suunnitelma. Eivätkö legopalikka-sukupolven arkkitehdit ja suunnittelijat omaa mitään suhteellisuudentajua. Esityksen pienestä sievästä esim. tiilistä tehdystä rakennuksesta olisi jotenkin vielä ymmärtänyt, mutta tuommoinen peltikolossi? Voi hyvä Sylvi.

Nyt loppui se nitinä. Ne Seinäjoen kaupungintalon pinkit valot on hienoimmat ikinä. Näyttävät tietystä kulmasta ihan sydämiltä. Upeat. Väriä elämään!

Jos aikoo muuttaa maalle, täytyy pitää savulohesta ja savunakista sekä sekalaisesta kananpalapuurosta, sillä juuri muuta ruokaa ei myydä. Kesällä ruuat marinoidaan valmiiksi auringossa. Siitä vaan kaadat grilliin. Kyllä maalla on mukavaa!

Kaikki nuoret vaasalaiset tietävät nykyään modernin taiteen museon. Onko museoväen ansiota, ei ole. Antakaa Mäen touhata.

Onko tässä maassa enää liikenneministeriä ollenkaan?

Ahtisaaren virhe oli kun ei liitytty Natoon, nyt ollaan suomettuneita harmaalla alueella.

Kuntsin museon viereen huolto/vessa-pienoismalli museosta?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa