Lukijoilta: TEKSTATEN

Ikäluokkien raju kutistuminen, korkeakoulutettujen riittämättömyys ja tieteellisen tason nosto asettavat suuret vaatimukset tulevaisuuden yliopistoille. Tähän tilanteeseen sopii erittäin huonosti puolihuolimattomat heitot uusista yliopistoista. Toimivan yliopiston luominen rahoitusmallia vastaavaksi menee kymmeniä vuosia. Tämä tosiasia on täysin julkisen sektorin kehittämistä vastassa.

Turha viisastella kuinka hyvin Vaasan terveyskeskuksen ajanvaraus toimii. Voi olla että potilaalla on kiireellistä asiaa esim. päivystykseen varaus, tai ei voi ottaa myöhemmin puheluita vastaan. Kerran jätin soittopyynnön, ei tullut vastasoittoa koko päivänä. Että se siitä loistavasta toiminnasta.

Mäki on tuonut viime vuosina Vaasaan paljon hyvää konserttien, terassien ym. mukavan muodossa. Saaristokylässä vaan ei vieläkään ymmärretä, että nyt eletään 2020-lukua eikä mitään Kustaa Waasan aikaa museoviraston suojeluksessa.

Kortesjärven Ylikylän uimaranta. Mikä taho on tärähyttänyt ulkovessan aukealle paikalla rantaan pilaamaan kauniin järvimaiseman? Onpa mainosta kylälle! Siirtäköön sen vähin äänin sivuun ja paikkaan, missä säiliö ei ole kenenkään silmissä. Hyi olokhon!

Kiitos Nina Harjunpää erinomaisesta, ajatuksia herättävästä Puheenvuorostasi 29.12. Il-Po:ssa. Totta joka sana.

Hauskaa väkeä Jojella. Väki vanhenee ja vähenee, mutta jotkut kuukailee yliopistoa?

On se kumma, kun Vaasassa torpataan aina kaikki, oli sitten miten hyvä juttu. Yleisövessa Kuntsin rannassa mahtava idea. Vaasan kävely/pyörätie on rannan tuntumassa pitkä ja hieno. Rannassa mukava istua, lapsiperheitä, nuoria ja vanhempaa väkeä, mutta minne mennä asioille? Ravintolat mainostavat ”ainoastaan asiakkaille wc:t”. Turisteillekin hyvä. Ja jos ei muuta, varmasti joku saa siitä työtä, että pitää siistinä. Varmasti jokainen maksaisikin pienen lantin käyttääkseen siistin käymälän. Niin on ulkomaillakin. Tommi Mäelle suurkiitos ehdotuksesta Vaasan hyväksi.

On tästä koronasta se hyöty, että pääsi etätöihin. Saa nukkua pitempään ja ottaa päivätorkut. Jää enemmän aikaa harrastuksille ja lapset tykkää kun on kotona.

Vaasan talotoimi, hakekaa reilusti poikkeamislupaa rakentaa Sisäsatamaan yleinen vessa. Kuntsilla ja sen Kahvila Simolla on hyvät vessat museon sisällä. Kahvilasta ei muuten pääse kaljaterassille, ellei koukkaa keittiön kautta. Terassiväkikin voinee yleistä käyttää.

Rokotteiden jemmaus on suurta typeryyttä. Nythän puolet rokotteista varastoidaan tehoste piikkiä varten. Kun rokotteita tulee uusia lähetyksiä, voisi tehosteet käyttää niistä. Nyt jemmatuilla rokotteilla voitaisiin todennäköisesti pelastaa muutama ihminen.

Kuulun siihen kirjanoppineiden mainitsemaan köyhyysrajan alapuolella elävien ryhmään. Minunkin työeläkkeeni muka nousi 5,52 e, verotus nousi puolella prosentilla, nousu 5,68 e, eläke pieneni 0,16 senttiä. Näin heikoimmassa asemassa olevia huijataan. Aivan sama mikä puolue missäkin huseeraa. Kiitos joululahjasta!

Hyvää käymäläkeskustelussa on, että nyt kaikki vaasalaiset tietävät missä Kuntsin modernin taiteen museo sijaitsee; eikun huussia kohti käy samoilijan tie. Samalla tulee piipahdettua museolla. Hyvän näköinen uudisrakennus sopii maisemaan.

Vaasassa ei saada ikinä aikaan minkäänlaista rantarakentamista. Siitä pitävät huolen nämä kaikenmaailman valitus- ja kiusantekoyhdistykset.

Ihmeellinen vessajupakka! Onhan jo kauan tiedetty, että keskustan ranta-alueelle tarvitaan yleisövessa. Suunniteltu paikka on hyvä. Se palvelee paikallista yrittäjää, erilaisiin sisäsataman tapahtumiin osallistuvia ja rannalla muuten aikaa viettäviä ihmisiä.

Jätän uutiset katsomatta. Syy on se, että en halua nähdä enää yhtään neulaa, kun niitä isketään ihoon.

Pelkään kuollakseni pandemian rokotusta. Sokerinpalassa ottaisin sen mielelläni.

”Yliopistomahdollisuus selvitettävä”, vaativat Jorma Rasinmäki ja Tapio Varmola (I-P, 30.12.) ja näin eri vaihtoehtojen perusteellista selvittämistä. Se onkin järkevää. Seinäjoelta käsin toiminut, aikansa varakkaimpiin lukeutunut G.A. Wasastjerna teki konkurssin vuonna 1869, kun hän sijoitti Tampereen metalliteollisuuden tulevaisuuteen, Tampellaan. Tampere on siis saanut ”pohjoisesta hyvää”. Tampereen yliopisto voisi katsoa pohjoiseenkin päin.

Kuntsin viereen arkkitehdin suunnittelema yleinen WC ja huoltorakennus on veistoksellinen ja sopiva kontrasti historialliselle rakennukselle.

Miksi posti ei tulee perille, missä vika? 2 kirjettä Ruotsista ja 2 kotimaasta ja 1 Englannista, huokaus.

Kielletään koko joulun vietto, niin ei tartte voivootella jouluvaloista, jotka vilkkuu ja ovat värillisiä ja vieläpä lipputangoissa, kauheeta!! PS. mulla on ne kummatkin, häh häh!!!

Me siivoojat halutaan myös koronalisä tai bonus, yhtä hyvin altistutaan mennen tullen.

Palkkatyöstä ja eläkkeestä maksimi veroprosentti ei saisi olla missään tuloluokassa yli 30 %. Nykyhallituksessa ei ole ketään, joka olisi ollut oikeissa töissä.

Älkää nyt aina panko kapuloita rattaisiin! Minusta on hienoa, että Vaasassa on toiminnan mies, joka saa todellakin jotain aikaiseksi.

Tuli tieto eläkkeen noususta vuodelle 2021. Alle kymppi kuukaudessa. Ja kun ajattelee, mikä kaikki nousee, vaikken tupakkaa polta enkä viiniä juo!!!! En käsitä, miksi eläkeläisiä kurjistetaan. Kaikki sossun luukulle?!

Upea neuvo tähän paikkaan, Jarmo: kannattaa katsoa lähelle. Toden totta, Naantali on paljon lähempänä Ähtäriä kuin Rovaniemi.

Minkä takia hälytinlaitefirmojen tyypit kiertelee ihmisiä häiritsemässä kotiovilla? Ja ilman maskia riekutaan siinä ovipielessä. Onko tarkoitus myydä vanhuksille pelottelutaktiikalla ja väkisin kaikenlaista joutavaa? Aivan törkeää ja vastuutonta kotirauhan häirintää!

Joku kysyi turpeen ja hakkeen tuonnin mielekkyyttä. Vihreät ja vasemmistohan ovat vuosikymmeniä vaahdonneet kotimaista tuotantoa vastaan, ovat saaneet tahtonsa läpi. Näille mennään. Vanha totuus on että kaupalla on keinonsa kanavien etsimiseen, vihreistä huolimatta. Turve tulee jatkossa Venäjältä.

Korona hiljensi kulttuurikentän, mutta uusi käymäläsuunnitelma sai Vaasan kulttuurivaikuttajille kaivattua aktiivisuutta ja näkyvyyttä. Käymälän kohtalo-jännitysnäytelmän tunnelmat tihenevät.

Nyt kun Isokyrö pääsi pois kauhealta Pohjanmaalta ihanan Etelä-Pohjanmaan syliin, niin se on paljon helpompi liittää Seinäjoen syleilyyn. Jos ei väkisten, niin väsyttämällä.

Joku kysyy, ”onko maassa enää liikenneministeriä”? Ongelma ei ole se, vaan pitää muistella, että kuka olikaan liikenneministeri Sipilän hallituksessa? Silloin nämä nykyiset tieliikennelait on valmisteltu. Se oli muuten Berner, Sipilän luottopakki. Nykyään hänen susiaan korjataan ahkerasti.

Hienoa, että saatu rahaa Björköbyn luontopoluille, mutta onko se enää luontopolku, jolla pääsee lastenvaunuilla?

Vaasa, tämä museoviraston marinoima ja osittain pilaama valittajien pääkaupunki. Milloin te opitte ja hokaatte tulla Kustaa Vaasan kaapista ulos 2020 luvulle. Hieno kaupunki ympäristöineen ym. menee ihan hukkaan ainaisten valittajien ja etenkin museoviraston jarruttajien toimesta.

I-P:n juttu uusista ulkoilumahdollisuuksista oli ihan ok, mutta mikä estää laittaa paikoille myös suomenkieliset nimet. Tasa-arvoa vaadimme me suomalaiset.

Kun nyt Isonkyrön lukuja käydään läpi, niin kertokaa nyt sekin kuinka suuri osa oman kunnan ulkopuolella työskentelevistä käy Pohjanmaan (Vaasan) ja kuinka moni Etelä-Pohjanmaan puolella.

Laihia seuraavaksi EP:hin! Vai kuntaliitosko parempi Mustasaaren kanssa.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa