Lukijoilta: TEKSTATEN

Pohjanmaalla kaikki hyvin kun Rehupiikleksien mainostempaus Kurikan kaupungin kustannuksella nousee etusivun suurimmaksi uutiseksi.

Synnyin kuten Eero Mäntyranta v. 1937. Kilpailimme poikavuosina Pohjois-Suomessa isoissa kisoissa ja Eero oli jo silloin ylivoimainen eli oli luonnonlahjakkuus.

Aikakauslehdessä ministeri Harakan mukaan raideliikenteeseen investoiminen on välttämätöntä, kun siirrymme kohti kestävää liikkumista. Hän on myöhässä, kuin Pohjanmaan pikajuna. Johan veeärrällä nytkin jo kestää, toisinaan niin kauan, että myöhästyy jatkoyhteydestä tai lentokoneesta.

3.1. ilmestyneessä I-P:ssa joku amkin käynyt määritteli yliopiston ja amkin ”laadullista tasoeroa” ja eron häivyttämistä tohtoriohjelmia perustamalla. Vuosikymmenien kokemuksella voin vain todeta näiden instituutioiden eron olevan paljon suuremman. Kehittäisin hyvää ammattikorkeakoulua yhä paremmaksi sen perusajatuksen kautta tuomatta siihen tiedekorkeakoulun ihan toisenlaista ansaintalogiikkaa.

Miksi Yle ei kerro, että Suomen osuus elvytyspaketista Ranskan ja Saksan pankeille on yhtä suuri kuin Suomen maksama sotakorvaus Neuvostoliitolle.

Nykyään kun suomalainen hiihtäjä, yhdistetyn,ampumahiihtäjä tai mäkimies on 30.–40. sijoilla häntä ylistetään kuin voittajaa ja puhutaan lupaavasta nousukunnosta!

Päätoimittaja Mantila kirjoitteli 3.1. Ruotsin Natoon liittymisestä ja jutusta sai sen käsityksen, että länsinaapuri on ryntäämässä Natoon. Minä vastustan ehdottomasti Suomen Nato-jäsenyyttä mutta jos Ruotsi liittyisi, siirtyisin kannattamaan Suomenkin liittymistä. Uskon vahvasti, että tätä liittoa saadaan odottaa hamaan tulevaisuuteen saakka, yksi puolustusministerin lausunto ei siinä paina mitään, Ruotsi on nimittäin demokratia.

Koko ajan ollaan huolissaan oikeistopopulismista ja sen mukanaan tuomasta ”autoritaarisuudesta” demokraattiseen yhteiskuntaan. Nyt kun SKP on nousemassa puoluekarttaan, kukaan ei uskalla arvostella vieläkään sanallakaan. Kannattajia kehutaan tiedostaviksi ihmisiksi vaikka historia on osoittanut miten kommunismi on alistanut ihmiset puoluejohdon etujen ja mielivallan alle. Demokratia on ollut näissä maissa vain unelmaa.

Ostakaa nyt suur-Kurikan päättäjät isommat pipot. Rehupiiklesin huumori vahingoittaa vain niitä, jotka eivät huumoria ymmärrä. Vai onko kyseessä turhautuminen, kun Jalasjärvellä kulkeminen on vaikeutunut se älyttömän Magneettiristeyksen takia. Ei se jalasjärvisten syytä oo.

Kurikkalaiset on niin mukavia, sanottiin sovittaessa kuntaliitoksesta ja tosi on! Kautta aikojen ”Rehut” sanoittaneet omanlaista musaa. Muistamme ”uunokuuttilat”, se meni tosiaan henk.koht. Tuskin liitot piittaa laulujen sanoista, on varmaan oikeaa duunia, voivat suuttua arveli Jari Akkanen. Ja toiset kunnatkin, tulee paha mieli voi, voi.

On käynyt selväksi, että tässä nyky-Suomessa ei voi rikastua työtä tekemällä. Uudet verokortit kertovat karua kieltä. Vain ne kirjanpitovelvolliset rikastuvat, jotka tehtailevat talousrikoksia liukuhihnalta jäämättä niistä kiinni. Riski kiinnijäämiseen on kyllä kasvanut viime aikoina. Siinä menee sekin pieni mahdollisuus menestyä. Sitten onkin saatu kansa apaattiseksi ja nujerrettua saamattomaksi.

Nyt vasta aletaan kuntien kanssa suunnittelemaan rokotusstrategiaa. Koko syksy olisi jo ollut aikaa niitä miettiä!!! Fiasko tästäkin?

Ei ole rahasta pulaa silloin kun ruvetaan ratkomaan Kalifaattiin vapaaehtoisesti lähteneiden asioita. Mutta kun pitäisi hoitaa kotimaan syrjäytyneiden, kiusattujen lasten ongelmia, niin rahat on loppu.

Naamakirjassa nainen julkaisee kuinka 8 lasta (serkkua) on sohvassa vierekkäin. Montako aikuista oli niiden lisäksi samassa huoneessa? Kokoontumisohjeilla jotkut pyyhkii vauvan peppuja! Umpityhmiä! Näinkö se korona sitten pysähtyy?

Minna Seppä, osuit naulan kantaan 3.1. Tulevaisuus tehdään nyt. Kuunnelkaa myös Yle Areenassa ansiokas dokumenttisarja Huostassa. Miettikää ja toimikaa!

Suomen kiekon liigapelaajat voisivat pyörittää Ruotsin liigaa. Palkatkin nousisivat ja taso. Vastaavasti Ruotsin liigapelaajat voisivat tulla tänne pyörittämään I-divisioonaa. Palkat tippuisivat ja taso ehkä nousisi.

Itse Kitkaurpona vihaan myös teiden suolausta, kuten monet Nastaurpotkin. Meidän Kitkaurpojen takia ei teitä tarvitse suolata, koska me osaamme ennakoida ja ajaa kelin mukaan. Meitä Kitkaurpoja on 14% autoilijoista, mutta osuutemme talvikelionnettomuuksista on vain 5 %. Nastaurpot kuluttavat tiet urille ja niiden paikkaus tulee yhteiskunnalle todella kalliiksi.

Jospa Pohjanmaan kouluissa alettaisiin opettaa luonnon turmelemisen sijaan luonnon suojelua.

Moni eläkeläinen tekisi mielellään töitä, jos niitä saisi ja jos eläkejärjestelmä olisi paljon joustavampi.

Euroopasta kantautuu tietoa. Siellä monet maat laskevat verotusta. Saksassa tuulivoiman rakentamisella voimakas vastustus, siksi kai ne pitää rakentaa Suomeen ja me maksamme elvytys rahaa 6–7 miljardia EU-kassan kautta Saksalle.

Hei kitkaurpo. Luuletko todella ylläpitäväsi yksin tiet. Kerron salaisuuden: veronmaksajat sen tekee, kitkaurpot, nastaurpot ja autottomat urpot. Kitkaurpot pienimpänä ryhmänä rengasmyyntitilastojen perusteella.

Äänestän varmasti kuntavaaleissa sitä puoluetta, joka ajaa koirien päiväkotia ja uimahallia joka kuntaan. Meille ihmisillehän niitä ei voi enää rakentaa, kun kuntien pitää säästää.

Kyllä Suomessa pitää lopettaa turpeenkaivuu, kun ulkomaalaiset niin tykkää Suomen suoluonnosta. Saavat nukkua yönsä rauhassa, kun tietävät, että heidän suonsa ovat täällä turvassa.

Posti petti taas. Tervajoelta ja Laihialta on laitettu joulukortit Postin punaiseen pussiin ja jätetty ne postin kuljetettavaksi 14.12., mutta ne olivat vasta 28.12. Vaasan Aaltopuistossa!! Huonon palvelun takia heillä työt vähenee. Voisiko Postin toiminnanjohtaja vastata, että miten tämä on mahdollista Suomen kokoisessa maassa? Siis 2 viikkoa ja matkaa oli 35 km!!!

Jalasjärvi ei maksa JAKK-velkoja itte. Päinvastoin tekivät vielä ennen liitosta lisää velkaa uudelle kunnalle vanhainkodin muodossa, vaikka oli sovittu ettei uusia investointeja. Tekivät sen kiinteistöyhtiön laskuun, joka tietysti liitoksessa tulikin uuden kunnan taseeseen. Kiitos. Jalasjärviset saavat lopettaa valittamisen, olisitte valinnut Seinäjoen. Ja vielä uuden kunnan pitäisi maksaa tyhjillään olevien kunnan rakennusten ylläpito ympäri kuntaa. Haloo.

Toivottavasti lentoyhtiöt ymmärtävät laittaa lentojen hinnat kohdilleen, esim. Espanjaan lento voisi maksaa ainakin 2 000 e/sivu, kauemmas tietysti enemmän. Hiilijalanjälki pienenisi, eli maailma pelastuisi. Onnettomuudet vähenisi, koska koneita on vähemmän ilmassa ja lentoyhtiöt saisi asianmukaisen korvauksen tekemästään työstä. Ihmiset lomailisi kotimaassa, jolloin eurot jäisi tänne eikä valtion tarvitsisi jakaa tukia. Tauditkin jäisi tulematta.

Erkki Kauppi, Vähäkyrö. Kiitos rohkeudesta. Kiteytit monen maaseudulla olevan tunteen ja ”toisen arvottomaksi tekemistä” -ajatukset.

On hyvä kun taxilaki muuttui ja kaikissa maksullista taxipalvelua suorittavissa autoissa on katolla keltainen taxin tunnistemerkki.

Pakkokeinoja ja estoja tämä hallitus kyllä osaa käyttää. Kun pitäisi saada rokotukset alulle homma kusee aivan täysin. Menkää nyt joku auttamaan...

Olen onnellinen. Pystyin irtautumaan kylmästä suhteesta. Nyt minulla on hyvä parisuhde, mikä on kovasti herättänyt kateutta ikäisissäni naisissa. Tehkää nyt naiset ratkaisunne. Minä en enää kuuntele valitusta, kuinka tasaisen huonosti teillä menee!

Nyt punnitaan päättäjiemme kykyä saattaa kansalaisensa rokotteen saajiksi. Alku näyttää pahalta.

Kieli kehittyy. Sakkorysä on nykyään liikenneturvallisuustolppa.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa