Lukijoilta: TEKSTATEN

Huomenta etelän heinähatut ja nastaurpot täältä Sallan Naruskasta! Ei ole täällä näkynyt suola-autoa eikä hietaakaan. Hyvin on kitkoilla pärjännyt jo 30 vuotta ja vetää penkasta nastaurpoja tilalle.

Entisten kauniiden hiihtolajien, perinteinen ja luistelu, rinnalle on tullut Keski-Euroopasta uusi tökerön näköinen laji, pökkimähiihto. Tasamaalla pökitään kaksin käsin takapuoli pitkällä. Rumaa, ja vielä urheiluksi sanottua!

Saatiin yllättäen tietää, että Ylistaron posti loppuu. Hyvin palvellut ja ystävällinen toimipiste lakkaa. Paikalliset ovat taas ihmeissään. Ei ole Ylistarossa enää pankkikonttoreita eikä kaikkia kauppoja eikä pian postiakaan? Ei ole mukavaa, jos ja kun entisten eteläpohjalaisten kuntakeskusten palvelut hiipuvat pois. Erikoinen tilanne on jatkossa, jos postipaketit pitää osin noutaa 25 km:n päästä Seinäjoelta?

Joku morkkasi tekstarissa, että nykyhallituksen ministerit eivät ole olleet päivääkään oikeissa töissä. Älkäähän nyt! Onhan pääministerikin entinen kassa ja se on ihan oikeata, pienipalkkaista työtä.

Multa loppui ensin työt ja sitten rahat ja minut ohjattiin velkaneuvojan pakeille. Hän kehoitti minua alkamaan säästämään, eikä tekemään vain lisää velkaa kuten maan hallitus. Taitaa olla minulle yhtä vaikeaan se säästäminen kuin nykyiselle hallitukselle.

Eläkeikää pitäisi ehdottomasti laskea, eikä nostaa, niin saataisiin nuorille töitä. Jos ei valtiolla ole varaa maksaa eläkkeitä, niin olisi syytä tarkastella humanitäärisen avun suuruutta joka kasvaa vuosittain. Se on veronmaksajien vastikkeetonta rahaa. Ja EU maksaa Suomelle n. 6 milj. e, josta saadaan takaisin n. 2milj. e. Hox. Hox.

Miksi koronarokotusta ei hoideta samaan tapaan kuin syksyllä flunssarokotuksen? Vaasassa oli hyvä systeemi, aikavarauksen netissä ja eikun piikille.

Vaasassa ehtinee meren jäälle luisteleen ennen kuin kaukaloihin.

Kiitos I-P ja M. Pentikäinen hyvästä korkeakouluanalyysista. Kansainvälistä ollaan kovin. Mutta fuusiota eivät Vamk ja Novia saa aikaan. Erillinen Vasa Novia ja erillinen Vamk ovat yhteiskunnan varojen haaskausta. Nimimerkki Viinamaisteli eikun maisteri Seinäjoelta.

Pieleen meni maskiasiat, sitten lentokentät, 2. aalto ja nyt rokotukset. Kukaan ei ilmoittaudu ottamaan vastuuta?

Turskanpurijoiksiko Norjan vauras öljyvaltio taas halajaa? Yli puolet uusista autoista myyrään sähköautoina. Sahaavat omaa oksaa. Sähkörekoillako Hammerfestin seurulta turskat Osloon tuoraan. Kyllä tuloo rekkamiehen ikävä 5-satasta V8 Scaniaa.

Seinäjoella saatiin avaruutta, Vaasassa sentään rantavessa. Kummasta enemmän hyötyä? Mulle ei avaruudesta jäänyt käteen kuin musta t-paita jota ei kehtaa pitää missään...

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa