Lukijoilta: TEKSTATEN

WC/huoltorakennus Sisäsatamaan maksaa toimialajohtajan mukaan satatonnia. Sillä saisi omakotitalon. Tämä hinta-arvio on kuin merkki rakennusfirmoille, kuinka paljon rakentamisesta voi pyytää.

Vähänkyrön keskustassa marketti saisi laittaa kukat pois ja laittaa ennemmin polttoainejakelun. Näin palvelut pysyisi ja paranisi.

Huh, huh! Nyt höpinät pois sähkönsiirtomaksujen poistosta automaattisesti eläkeläisiltä jotka pois kotoa vapaaehtoisesti. Jos on varaa olla reissussa ja omalla mökillä, niin maksa kuten muutkin. Sairaat ja vähävaraiset on asia erikseen. Röyhkeydellä ei ole rajaa.

Eikö nyt olisi jo aika ruveta keskustelemaan rannan WC:n ulkonäöstä kun sen tarpeellisuus on tosiasia.

Marin presidentiksi? Hmm. Vähemmän olisi haitaksi! Toki liian vähäisellä näytöllä pääsisi vrt. Sauli Niinistö, paras ikinä.

Muuttakaa pysäköinti keskustassa ilmaiseksi niin siellä asiointi tulee houkuttelevammaksi ja liikkeiden pito kannattavammaksi.

Kotkassa on nähtävyyksiä kuten Sapokka vesiputouksineen ja taitaa olla jotain muutakin. Mutta on Vaasassakin putusillan vesiputous ja pian sisäsataman wc:kin! Tulkaa turistit Kotkasta, Seinäjoelta ja muualtakin näitä ihailemaan! Ehkä voi löytyä jotain muutakin.

Rehupiikles, ottakaa yhteys Teuvan kuntaan, täällä hieno vanha tyhjä kunnantalo!

Hei kitkaurpo. Väärin meni. Ei teitä suolattu ennen. Suolauksen kasvu korreloi kitkojen kanssa. Teiltä nuoren sukupolven autoilijoilta puuttuu historiatuntemus. Paljon puhetta, mutta tietoa ei ollenkaan.

Norjassa myydään paljon sähköautoja ja sote-uudistus on tehty. Statsbudsjettet 1515 milliarder kroner. 143 miljardia euroa. Paljonko Norjassa on asukkaita?

Eräs Vaasan valtuutettu ilmoitti vuoden 2020 huipputapahtumaksi laivan kölin laskun Raumalla kesällä. Veronmaksajan huipputapahtuma olisi ollut jos olisi saanut terkkarista ajan kun sitä tarvitsin. Ovatko valtuutetut käsittäneet tehtävänsä oikein? Onneksi tulee vaalit!

Nyt vaasalaiset! Pää pois puskasta. Antakaa nyt Sisäsatamaan vessojen tulla. Yksityisyrittäjän etu? On. Mitä sitten? Keneltä se on pois? Jokaisen rannan käyttäjän etu? On. Kaupungin imagon etu? On.

Jotkut vitsailevat, että uusi uljas sukupolvi tarvitsee korkeita rakennuksia, kerrostaloja. Kerrostaloasuntohan eroaa vankisellistä vain siten, että siinä on ovenkahva myös sisäpuolella.

Älkää hyvät ihmiset halaja Sanna Marinia presidentiksi, hän on hyvä ja kykenevä pääministerinä. Presidenttinä pärjäisi jopa Petteri Orpokin.

Influenssarokotuksissa me yli 85-vuotiaat jäimme seitsemänkymppisten jalkoihin. Toivottavasti koronan kanssa ei käy samoin.

Pääkirjoituksessa 6.1.21 tarjottiin muuttoliikkeen hallitsemiseen ratkaisuiksi paikallisten päättäjien luovuutta, kärsivällisyyttä ja yksituumaisuutta. Kyllä suurin valta ja vallankäyttö sijoittuvat aivan muualle.

Vessa on yleensä ollut takapihalla ja asunnoissakin hieman sivummalla häveliäisyyssyistä. Nyt Vaasan vessa ollaan laittamassa keskelle rantamaisemaa. Se siinä tökkii, ei mikään muu.

Olen kolme kertaa laittanut palautetta Pihlajalinnalle, syystä että Vaasassa Klemetinkadulla oleva kuntosali on ollut jo pitkään siivoamaton. Koska näillä yhteydenotoilla ei ole ollut mitään vaikutusta, kokeilen näin lehden avulla, josko käyttämäni sali vielä joskus siivottaisiin. Ilkka-Pohjalaisessa oli juttu seinäjokelaista kuntosalista, yrittäjä oli teettänyt salissaan valokatalyysi nanopinnoitteen. Olisin tyytyväinen, jos Pihlajalinna korona aikaan tekisi edes normaalin siivouksen.

Mikä pakottaa rahtaamaan kauppoihimme maapallon toiselta puolelta sesam-siemeniä, jotka kauppa joutuu sitten keräämään suurin kustannuksin takaisin elintarvikkeiksi kelpaamattomina ja myrkyllisinä?

Vakuutusyhtiöiden palvelu on mennyt päin seiniä. Jos yrität puhelimella yhteyttä, automaatti vastaa ”paina yksi..paina kaksi”. Siihen palvelu sitten loppuukin, kun kuuluu jotakin määkivää laulua, paineli ykköstä, kakkosta tai mitä tahansa kännykästä löytyy. Laskutus kyllä pelaa.

Kuiviketta Venäjältä, nekö eivät siellä saastuta luontoa, joten ekologisempaa tuottaa siellä sekö ostaa ja tuoda sieltä Suomeen? En ymmärrä ollenkaan?!

Mistähän löytyisi tämän vuosisadan Kauhavan rumavallesmanni joka selvittäisi Kortesjärven koulukeskuksen miljoonia maksavat rakennusmöhläykset. Vähemmilläkin saavutuksilla on päästy Guinnessin ennätysten kirjaan. Vastuunkantajia kun ei ole löytynyt. Rehupiikles voisi tehdä tästä biisin. Vieressä on tyhjä kunnantalo musiikkivideota varten. Ei tarttis kaukaa hakea tekopaikkaa. Voisi siitä uudesta hajotetusta koulusta vielä pala löytyä, sen voisi viedä jääkärimuseoon tuleville sukupolville ihmeteltäväksi.

Jo rupes presidenttiehdokkaita löytymään, jos vuosi pääministerinä antaa niin hyvän ja laajan poliittisen kokemuksen, että pystyy vaikka presidentin virkaan!

Taas media on innostunut rokottamisista. Olen lähettänyt Ylelle ja Mtv:lle hartaan toiveen, että eivät näyttäisi uutisissa pistämisiä, mutta ei ole tehonnut. Ti 5.1. Mtv:n kymppiuutisissa näytettiin jopa 3 kertaa. Tässäkin lehdessä joka päivä on ollut vähintään yksi rokotuskuva. Uskokaa nyt meitä neulakammoisia! Suomessa kuulemma kehitellään rokotetta nenäsumutteena. Minä, 76-vuotias, aion odottaa sitä!

Merkillistä, että Marinin hallitus ei pysty saamaan 20000 joululomalta palaavaa ulkomaista rakennusmiestä koronatestiin rajalla.

Meidän esikoululaisen piirsi paremmannäköisen hyyssikän, kaikki seinätkin samanmittaisia, kuin Kuntsin arkkitehti.

Kun näitä koronarajoituksia taas pohditaan, kyllä nuorten hiihtokilpailuja tulisi saada järjestää. Ulukoilimatapahtuma, ei yleisöä muutenkaan ja turvavälit ym. suojatoimenpiteet helppo huolehtia. Urheilijoilla ei ole muutenkaan aikaa norkoilla kauppakeskuksissa tai muualla tartuntaa hakemassa.

En tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. Joukko tutkijoita poistais kotihoidon tuen ja työllisyys nousis 10000:lla. Osoittaa suomalaisen yliopistokoulutuksen tason. Puolet yliopistoista lakkautettava ja säästyneet varat kohdennettava perhe- ja sosiaaliperusteisiin asioihin, joilla saadaan syntyvyys kasvuun.

Vaasassa ei politiikan tekijöitä valitettavasti ole. Ei koulutusta, ei käytöstapoja. Pitkä matka eduskuntaan. Todella pitkä matka.

Miksi lopettaa tupakointi, kun sen voi jättää aloittamattakin.

Eiköhän nyt sovita, että tehdään vaasalaisille barokkivessa rantaan.

Toivottavasti meidän lainsäädännössä on pykälä siltä varalta, että jonkun valtakunnan johtohenkilön todellisuudentaju pettäisi.

Pekka Haavisto ulkoministeri ei nauti enää kansan luottamusta eikä ymmärrä siirtyä syrjään. Miten meidän pääministerimme voi sanoa, että Haavistolla on hänen luottamuksensa?

Keskustan Saarikko on poistanut eläkeputken, niinpä noin 10000 61-vuotiasta huonokuntoista töihin, mutta kun on kysymys nuoresta 30-v. terveestä kotihoidon tuella elävästä 10000 ihmisestä, ei missään tapauksessa töihin.

Taas mediassa ihmetellään nuorten väkivaltaa. Miksi ei ihmetellä sitä, miksi lasten heitteilläolo sallitaan päivähoidosta lähtien. Jos on vanhempi, on taisteltava lapsensa puolesta!

Kaikkien maailman korkeakoulujen [latinaksi ’vniuersitatis’ eli universitatis] ns. ansaintalogiikka eli relevanssi (I-P 8.1.2021) on ollut, on ja on oleva seuraavan paradigman mukainen: 1 eli vaikuttavuus eli ihminen ja yhteisöt + 2 eli tuottavuus eli raha ja resurssit = 3 eli tulos eli sosiaaliset, kulttuuriset ja taloudelliset/ekologiset arvot ja pääomat. Tässä järjestyksessä. Entäpä se ”kontekstien konteksti”...?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa