Lukijoilta: TEKSTATEN

No nyt on turvallisuudesta vastaavilla tekemistä! Joka maassa voi tapahtua yllättäviä ja niihinkin on varauduttava. Amerikassa ei näyttänyt hyvältä.

Nyt on paljon omaa aikaa, ilman sukulaisia, naapureita, piipahtelijoita. Kaupassa käynti ainut näköalapaikka ihmisten olemassaoloon. Maskin takaa voi aina jonku tunnistaa, nostaa kättä merkiksi.

Sinä joka nurisit myöhässä menneestä joulukortista, ei mene suoraan Laihialta Vaasaan posti vaan tekee aikamoisen mutkan posti ennekuin on Vaasassa. Pitäishän tuo tietää.

Jos rantaan on pakko saada ”yleinen” vessa, kuten Mäki sanoo, hän ei varmasti pistä pahakseen jos vessa pystytetään radan viereen Strampenin parkkipaikan Vaskiluodon puoleiseen kulmaan. Siellä se palvelisi ”yleisenä” vessana paremmin, kuin Mäen Ibiza-ravintelin asiakasvessana.

Minkähän korkeakoulun projekti alkaisi kouluttaa meille mummoille it-taitoja, että ymmärtäisimme jotakin kotiimme kohta puoleen kannettavista aikaisempien projektienne synnyttämistä it-härpäkkeistä. Näyttävät kovin kalseilta saattohoitajilta! Valtavasti rahaa ja intoa kaadetaan vanhusten it-perustaiseen hoitoon. Eikö jo olisi aika kouluttaa tulevia ja nykyisiä vanhuksia käyttämään ja ylläpitämään näitä laitteita?

Kiire on MTK:n, ProAgrian, ja muidenkin tahojen tosissaan miettiä, mitä tehdä täysin holtittomasti kasvavalle naakkaongelmalle!!

Kovin oli alkeellista Ylen uutisissa näyttämä elementtirakentaminen, ajelkaa sieltä Helsingistä vähän pidemmälle ja tulkaa tänne Etelä-Pohjanmaalle kuvaamaan.

Pohjois-Amerikan Yhdysvallat on aivan mainio showbisnes! Mutta pitäisikö tuo maa ottaa vakavasti? Yhtä vakavasti, kuin Euroopan Yhdysvallat, taikka Puola ja Unkari? Siis lähinnä huvittuneena.

Tärkeintä näyttää olevan muutaman joutsenen onkiminen jäistä, niitähän ei Suomessa olekaan kuin noin 100 000, sen sijaan ihmistä ei oteta edes ambulanssiin vaan käsketään tulla omin kyydein sairaalaan.

Suomeen rahdataan ulkomaisia hoitajia, jotta hoitajien palkkaa voitaisiin edelleen polkea, samoin työehtoja ja kohtelua. Ulkomaisia voi pallotella mielin määrin.

Kiitokset kaikille niille henkilöille jotka saivat aikaan Alskatintien uudistetun osan! Ja eritoten rakennusmiehille jotka vesi- ja räntäsateessa ahkeroivat! Erityismaininta ja -kiitos upeasta kävely- ja pyörätiestä hienoine valaistuksineen! Nyt liikenne sujuu ja myös silmänruokaa kulkijoille! Taas saatiin uutta hienoa Vaasaan!

Hei sinä, joka vastaat Seinäjoen keskustassa vilistävistä spottivaloista. Migreenherkkyyteni kanssa asiaa puituani, päätin kirjoittaa tämän ystävällisen vetoomuksen, että josko valojen suuntausta sietäisi tarkistaa? Semminkin kun täällä keskustan laidoilla valo välähtelee hyvinkin häiritsevästi puiden latvoihin ja rakennusten seiniin. Suuntaahan valoshow enemmän tuonne avaruutta kohti, sinnehän kaupunki muutoinkin tavoittelee.

Voisiko Seinäjoen liikuntatoimi jättää ulkoilureittejä myös muille liikkujille kuin hiihtäjille? Meitä ei-hiihtäjiä on varmasti paljon, jotka haluaisivat nauttia ulkoilureiteistä Jouppilanvuoren alueella. Jokaista hiekkatietä ei tarvitse muuttaa latupohjaksi.

Onnea ratkaisustasi sinä Onnellinen! Silloin kun parilla ei ole mitään yhteistä, ei puheyhteyttä, eletään erillistä elämää, niin miksi olla yhdessä? Elämä on liian lyhyt tälläiseen. Viihdyn ja pärjään sinkkuna!

Se on turha urputtaa postin hitaudesta. Laitoin tiistaina 17.00 kirjeen laatikkoon, oli jo torstaina päivällä Nokialla, ett se siitä...

Muru. ”Hajota ja hallitse” ei toimi pitkässä juoksussa. Ei suosikki ja rakas suosikki.

Työnantajat palkkaavat työntekijöitä, joilla on jo työpaikka ja kokemusta. Tällä tavalla työttömyys ei vähene. Lisääntyy vain. Palkatkaa työttömiä, jotka hakevat töitä ja haluavat tehdä töitä.

Mitä jos täysmaito ei lihota niin kuin kevytmaito ja turve onkin uusiutuvaa energiaa ja ilmasto onkin pidemmällä aikavälillä tasaisesti kylmenemässä ja cityvihreiden hiilijalanjälki onkin maailman suurinta ja keskittämällä demokratia häviää ja ne onkin virkamiehiä, jotka tekevät vihatekoja sekä maalittavat?

Nyt kaivattaisiin mediaan joku oppinut rautalangasta vääntämään, mitä demokratia tarkoittaa. Suomesta katsoen USA:n demokratia poikkeaa paljon suomalaisesta. Vai poikkeaako?

Kuinka pohjalaismaakuntien ratsastustallit kohtelevat hevosiaan, pitääkö olla sairaana ”töissä”, onko epäsopivat satulat jne.? Tästä ikävästä tyylistä uutisoitiin hiljakkoin valtakunnan uutisissa.

Ymmärrän ampumahiihdosta sen, että kun kaikki taulut ampuu alas ja hiihtää nopeimmin, voittaa kisan, en tarvitse siihen selostajan ja ”asiantuntijan” jatkuvaa pälpätystä. Suomalaiset hiihtäjät, ampumahiihtäjät ja mäkimiehet ovat olleet kovassa nousukunnossa koko kauden, 30.–40. sakissa lähes aina.

Meidän asuinalueen lähipellolle on ilmestynyt hiihtolatu. Se ei ole siihen taivaasta tipahtanut. Eivätkä ladut muuallekaan tyhjästä synny. Minulla on halu hiihtää ja oletan, että jossain on minua varten tehty latu. Jos näin ei ole vähintäänkin suutun. Koskaan en ajattele, että on olemassa ihmisiä, jotka ihan omasta halustaan tekevät jotain toisten hyväksi, vaikkapa hiihtoladun.

Mukavaa, kun on lunta, vaikka pikkuusenki!

USA:n republikaanit alkavat pikku hiljaa tiedostamaan, että Trump ja hänen innokkaimmat opetuslapsensa tulevat olemaan tikittävä aikapommi myös tulevina vuosina.

Eikö Malmin lentoporukkaa voisi sijoittaa Kauhavan tai Rengonharjun kentälle?

Ihanaa, valo lisääntyy!

Kuusi lumitykkiä pauhaa Öjbergitillä yötä päivää. Sundomin asukkaiden yöunesta ei välitetä, vaan tärkeintä on että kaupungin lapset saa muutaman viikon laskea mäkeä. Eikö kaupunki pitäisi noudattaa järjestyssääntöjä, missä lukee, että häiritsevä melu yöllä on kielletty. On paljon ihmisiä, joiden pitää nousta aikaisin töihin.

Kun menen hierojalle haluan rauhassa nauttia ostamastani palvelusta eli hieronnasta. En tullut kuuntelemaan hierojan jatkuvaa puhetulvaa. Ota siis asiakas huomioon.

Eikö Ylellä oo järkee? Taas, laitettiin Uusi päivä liian aikaiseksi, ja Taivaan tulet liian myöhäiseksi. Kaikki vain tuon urheilun takia!!!

Näillä palstoilla joku piti omituisena tyyppinä naapuriaan, joka tervehtii kaikkia vastaantulijoita, jopa tuntemattomiakin ihmisiä. Mielestäni vielä omituisempia ovat ihmiset, jotka eivät edes vastaa tervehdykseen, eivät edes katsekontaktillaan. Valitettavasti ainakin Seinäjoella jälkimmäisiä tyyppejä on viime vuosina näkynyt yhä enemmän.

Viikon sisällä kaksi kertaa iltahämärässä kaksi noin 10-vuotiasta poikaa ilmestynyt ajoradalle pimeästä ilman mitään heijastimia Mäki-Hakolantiellä. Kertunlaakson kohdalla juoksivat tien yli pulkat kainalossa. Toisella kertaa Tanelinlammen kohdassa laskivat pyöreillä pulkilla mäkeä. Saivat pulkan pysähtymään juuri ennen ajorataa.

Amerikkalainen strategi Steve Schmidt on sanonut näin: Facebook hävittää kyvyn erottaa totuus valheista. Totuus ja valhe eivät siellä erotu toisistaan. Sen seuraukset demokratialle ovat parhaassakin tapauksessa erittäin pelottavia. Nähty mellakka on hyvä esimerkki tästä lausunnosta, tällaisia tynnyrissä kasvatettujahan nämä Trumpin kannattajat ovat. Ollaanko meilläkin menossa samaan suuntaan, kun nuoret eivät enää lue sanomalehtiä eivätkä katso juuri tv:n uutisia tai asiaohjelmia?

0,04 % on hiilidioksidin osuus ilmakehässä! Tuntuu uskomattomalta väite, että näin häviävän vähäinen määrä aiheuttaisi ”katastrofin”. Poliitikkojen kannattaa rauhoittua ja luopua ”hätäisistä” rahaa vievistä päätöksistä! Ei mitään hätää.

Kyllä tämän Seinäjoen keskustan apteekkiasian on Fimean henkilöt sössineet olla määrittämättä apteekin sijaintialuetta.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa