Lukijoilta: TEKSTATEN

Radiosta tulee niin paljon uusintoja, että osaan kohta jotkut ohjelmat ulkoa. Me vanhukset haluaisimme paljon puheohjelmia, sillä radio on ainoa, joka meille puhuu.

Pyysin harkinnanvaraista sosiaalitoimesta! Kahden ja puolen vuoden aikana tehty viisi leikkausta ja syöpähoidot. Siihen lääkäripalkkiot ja matkat päälle. Yksi hammas olis korjausta vailla... Ei myöntänyt rahakirstun päällä päivät istuva. Nimimerkki ... kiitos!

Annetaan eduskunnan sallia yritysten konkurssiaalto koronan takia ja loppuu palkkarahat kansanedustajilta ja alkaa leipäjono. Kyllä se opettaa.

Jotkut puhuvat, että Ilmajoen pitäisi liittyä Seinäjokeen, toiset Lapuan. Vaikeaa on, sanoo moni. Ja pyh, ylen helposti onnistuu. Pannaan vain uuden kunnan nimeksi Ilmajoki. Tai sitten Lapua. Valmista tuli...

Olisiko tuon Pitkämäen hoitoasian voinut taas keskustella siellä kunnan sisällä? Tällä tyylillä asioiden hoitaminen ei varmasti yhteistyötä paranna, joka tuntuu Ilmajoella olevan huono jo ennestään.

Lotta Mikkilän kirjoitus 9,1.21 entisestä ”alkoholiystävästä”. Laura Buckmannin ulosanti omista kokemuksista oli asiaa. Minulla on kokemusta tuttavani raitistumisesta ja miten, hänen tuttavat kysyivät minulta. Onko hän retkahtanut, kun sanon ei ole. Silloin heidän kasvoille tulee, pahasti pettynyt ilme, miksei voi olla iloinen?

Kun koulun terveydenhoitaja kertoo suureen ääneen lomailleensa uuden vuoden aikaan Lapissa, se kertoo suuresta vastuuttomuudesta. Eikö suositus koske terveydenhoitohenkilöstöä ja pitäisikö olla moraalinen vastuu olla levittämättä tartuntaa oppilaisiin.

Olisikohan jo korkea aika poistaa turha kuntaraja Ahonkylän ja Alakylän välistä, niin voisivat perheet jättää lapsensa päivähoitoon ilman byrokratiaa samaan kuntaan, jossa työpaikkakin on. Onhan toki mahdollista siirtää koko huushollinsa ja veronsa rajan luonnollisemmalle puolelle, jos sitä ei voi poistaa. Ajan kysymys.

Pienenä tyttönä olin iloinen, kun vanhemmat ihmiset kiittivät minua antaessani heidän nousta linja-autoon ennen minua, sekä tietysti antaessani oman paikkani heille, jos auto oli täynnä. Nyt olen itse siinä iässä, että toivoisin näin tapahtuvan edelleen. Aika harvoin olen saanut kiittää ketään. Yleensä lapset nimenomaan ryntäävät ensimmäiseksi.

Väitetään, että koronan takia asiat ovat menneet huonompaan suuntaan; esim. kauppa syyttää koronaa!? Uusien autojen kauppa on vähentynyt koronan takia? Tosiasia kuitenkin on, että maamme oli laman kourissa jo kesällä 2019 ja menossa lujaa alaspäin. Sieltä kaupan alan alamäki johtuu!

Etelä-Pohjanmaan perin alhaista kansainvälistymisen astetta Suomen moniin muihin maakuntiin verrattuna ei ole syytä katsoa häpeäksi. Häpeällistä ennemminkin on se, kun jotkut maakunnat pyrkivät houkuttelemaan muunkielistä väestöä alueensa kannalta epäedullisilla vetovoimatekijöillä, kuten esimerkiksi halpatyöllä, minkä seurauksena hyöty sosiaaliturvakustannuksina kääntyykin negatiiviseksi. Etelä-Pohjanmaa työllistäköön omat asukkaansa ensin!

Ylen uutisiin luotan ainakin itse eniten. Ne ovat selkeästi kerrottuja eikä sensaatiouutisia. Maksan mielelläni yleveron.

I-P:n lauantain pääkirjoitus Maailman onnellisin kansa: kasvatukseen rakkautta ja ryhdikkyyttä! Kotoa lähtee turvallisuus ja toisten kunnioitus. Vähemmän avioeroja, enemmän rakkautta! Lasten turvallinen koti, kaiken perusta!

Kyllä tyhmäksi itseni tuntisin jos lomamatkalle ulkomaille lähtisin. Ja vielä: sellaiselle joka rokotetta ei ota seuraava sääntö. Jos taudin saat niin sairaalaan ei ole asiaa.

Kaupunki saisi palkita Roivaisen ja kumppanit vuosien upeista töistä. Heidän kädenjälkensä tuo onnellisuutta monelle vaasalaiselle.

Haloo työnantajat, kysyn nuorten puolesta, kun melkein joka työpaikkaan vaaditaan kokemusta, niin mistä sitä saa, jos mihinkään ei pääse? Jostakin jokaisen on aloitettava!

Sunnuntain I-P:ssa 10.1.21. Ammattiin valmistuneita nuoria, varsinkin sairaanhoitajia. Toivotaan että joukossa on sellaisia, jotka saavat työpaikan, ja eläkeläiset pysykööt kotona.

Näin se syntyy disinformaatio Suomessakin varsin helposti ja siihen syyllistyy jopa kokoomuksen puoluejohtaja vaikka samassa lehtiartikkelissa väärästä tiedosta varoitteleekin. Suomessa kun juuri nyt ei ole ongelmaa rokotusten hitaasta käynnistymisestä vaan rokoterekistereiden päivityksen hitaudesta. Nyt tarvittaisiin siis hyviä it-henkilöitä. Hyviä rokottajia meillä jo on.

Kassat nimenomaan pystyvät toiminnallaan ohjaamaan, että pakkaaja ehtii poistua ennen kuin seuraavaa käsitellään. Alkon kassat näyttävät hyvää mallia.

Onkohan Ylellä ja kaupallisilla kanavakumppaneillaan käsitys, että Suomessa on kansa muistisairasta, koska ohjelmat on uusintoja vuosi vuoden perään vai jonkinlaista aivopesua. Kotimainen viihdekin valmiiksi naurettua saman toistoja, vaihdettais edes kasvoja välillä, huumoriakin on monenlaista. Meillähän on älykäs kansa koulutukseltaan, usein vaan tuntuu, että onko mennyt hukkaan? En ole ainut, joka ihmettelee. Helppo vastata, et pistä kiinni. Siihen vastaan, jätätkö maksamasi tavaran tiskille vai vietkö kotiin.

Kiitos mainiosta kirjoituksesta koskien kuntavaaleja, Jorma K. ja Arne M. ”Matkalle onnellisten kaupungiksi”!

Olen tavallinen ihminen, enkä ole saanut paljoa opillista sivistystä, mutta kotikasvatus ja kuri on ollut sentään oikeaan ohjaavaa. En voisi koskaan jättää vastaamatta kohteliaasti saamaani ystävälliseen tervehdykseen. Ne käytöstavat..! Enkä myöskään edes lapsenakaan olisi heittänyt kananmunaa kenenkään ikkunaan.

Täyttä asiaa Marja Tyynismaan jutussa teinien matkasta aikuisuuteen. Missään, kenenkään ei saisi tukea, suosia huumeiden, päihteiden käyttöä, joka turmelee elämän, vaan raittiutta. Henkinen, fyysinen väkivalta pahasta. Eläimetkin kasvat pentunsa rakkaudella ohjaten, laumassakin, oman käytöksen vastuuseen elämässä.

Eihän tämä palsta tietenkään ole oikea kanava saada asiallisia mielipiteitään läpi, mitä typerämpiä viestejä sitä paremmat mahdollisuudet, että julkaistaan. Jos nyt kuitenkin välillä päästäisitte minut läpi, kolme edellistä viestiäni ei kelvannut teille. Höpöpalstahan tämä on, miksi edes vaivaudun.

On tärkeää tietää, tiedostaa keiden kanssa, millaisessa seurassa kulkee, viettää aikaa. Seura tekee helposti kaltaisekseen – hyväksi tai huonoksi. Valitse aikuinen, nuori, lapsi seurasi viisaasti.

Ylihyvä juttu jos sisäsatamaan tulee vessa. Rantoja pitkin kävellessäkin olis kiva käydä vessassa eikä puskapissalla.

Ei sitten Trumpin vaalivilppi tainnutkaan onnistua.

Kuntsin modernin taiteen museon lähiympäristö on ankeahko. Yksi liian pieni veistos ei tee ympäristöstä veistospuistoa. Arkkitehdin suunnittelema moderni huoltorakennus wc-tiloineen tuo rantamiljöön enemmän tähän aikaan. Miksi mollataan alustavaa suunnitelmaa?

Vaasan Kuntsin rannan huolto- ja WC-rakennelmasta, miten olis maanalainen käymälä ja huoltopiste. Ei häiritsisi rantamiljöötä ja siitä ei tarvitse vääntää sopiiko maisemaan.

Tämä vessafarssi kertoo osuvasti sen, miksi Vaasassa ei saada mitään aikaiseksi. Ja jos jotain joskus saadaan, sen toteuttaminen kestää monta vuosikymmentä.

Mikä ihme vaivaa Pohjanmaan maakuntaa, kun uusia tartuntoja ilmenee niin paljon päivittäin. Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan tilanteet merkittävästi paremmat. Kertokaa, jotka tiedätte!

Haastattelussa maakuntavaihdokseen liittyen Isonkyrön kunnanjohtaja kertoi sen olevan enemmänkin henkinen. Pelastuslaitoksen vaihtuessa Pohjanmaalta Etelä-Pohjanmaahan hintalappu on 100 000 e enemmän. Eikö asioista otettu selvää? Mitä muuta odotettavissa?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa