Lukijoilta: TEKSTATEN

EU:n elvytyspaketin sulattaminen peruskantasuomalaisen sydämessä tulee tuntumaan liian ylivoimaiselta hyväksyä. Että annamme pakettiin lähes 7 miljardia euroa ja saamme siitä omaan käyttöömme vain alle 3 miljardia. Ja kaikki tämä täytyy sietää sen johdosta, että mm. Etelä-Euroopassa on eletty kuin pellossa kansantaloutensa hoidossa, korruption syleilyssä ja koronaongelmienkin huonommassa hoidossa kuin kylmässä pohjolassa. Mekö maksamme viulut?

Mikromossenin pysähdyspaikoista kolmannes on keskustassa ja useita muita kaupunginosia jäi täysin ilman pysäkkiä. Olisko sitten paras jakaa maksut samalla periaatteella?

Jos työssä tulee vaikeita jaksoja, kysy ensimmäisenä, mitä voit itse tehdä tilanteen parantamiseksi. – Matti Alahuhta.

I-P 31.1. Mantilan Maan tila -kirjoitus: ”Jokainen voi yrittää selittää vaalikentillä, ettei eläkkeisiin tule korotusta, ja opinto- ja asumistukia pitää leikata, samoin lapsilisiä, koska asiantuntijaraportti niin esittää.” ”Eivät äänestäjät halua sellaista kuulla.” Mikäli joku poliitikko kuitenkin uskottavasti näin sanoo, hän on saava minun ääneni ja lupaan hänelle, että kannustan muitakin hänelle äänensä antamaan. Vasta työeläkettä nostamaan päässyt yrittäjä.

Rajoituksia on pakko jatkaa, todennäköisesti lisätä. Rokotuksia vain ei vielä ole. On surullista, että kun tolkun ihmiset noudattavat kyllä niitä, vapaamatkustajat, tyhmät pässin päät senkun bilettävät ja pitävät hauskaa. Ollaan kasvatettu sukupolvi, jota ei saa määräillä ja jolla koko ajan pitää olla kivaa.

Kun allekirjoitat vaitiolovelvollisuuslapun työpaikallasi, esim. hoitoalalla, mitenkä se sinua velvoittaa? Näköjään ei, kun ympäri kyliä kerrot nimiä, potilaista! Itsekin olen allekirjoittanut kyseisen lapun, ja noudattanut sääntöjä!

Lunta paljon maassa sekä katolla. Mikä markkinarako! ”Lunta puoleen hintaan.” ”Lunta tarjouksessa 9,99 kilo.” ”Lumi nyt halvempaa kuin ilmainen muoviämpäri.” ”Taivas auki 24/7. Tilaa heti!!!”

Miksei Kesko rakenna Kivistön ja Kasperin rajalle vilkkaaseen paikkaan uutta supermarkettia. Asiakkaita kyllä piisais ja paljon.

”Vihreän siirtymän ”rahoista saavat poliitikot ”tehdä tiliä”! Miksi maailman puhtaimman ilman maassa pitää tehdä etuajassa epämääräisiä ”ilmastotekoja”?

Älkää hyvät ihmiset laittako oireisia lapsia kouluun ettei käy kuten nyt kävi isossa koulussa. Ei lapsia voi laittaa säilöön sinne tällaisena aikana. Opettajien on myös laitettava sairaat oppilaat heti kotiin muita tartuttamasta. Nyt pitää välttää kontakteja ja jaksettava rokotteisiin asti.

Seinäjoen perinteisen keskustan kuihtumisesta jättiläismäisen kauppakeskuksen asettumisen johdosta yli kilometrin etäisyydelle, todistaa parhaiten se, ettei perinteisessä keskustassa ole nyt edes niin olennaisen tärkeää liikettä, kuin on apteekki. Kaikki kaupungin apteekit sijaitsevat yli kilometrin etäisyydellä keskustasta. Saas nähdä koska markkinavoimat, josta mm. Markus Aaltonen ansiokkaasti kirjoitti (I-P, 31.1.), poistaa viimein puutteen.

Onpa röyhkeää touhua, kun naapuri lykkää lumensa toisen tontille. Kukin pysyköön omalla maallaan.

Etelä-Pohjanmaalla rokotettu koronaa vastaan vähiten väestöstä koko Suomessa eli 1,7%. Lappi 5,4%, Etelä-Savo 4,9%, Pohjois-Karjala 3,5%. Miksi näin, kuka vastaa?

Sjoen kaupungin liikennesuunnittelu. Ettekö jo pian saa ratkaisua aikaan Puskantien alkupään liikennekaaokseen? Kiinteistönomistajat / asukkaat. Autoilijat. Ja katujen kunnossapito toivoo pikaisia järjestelyitä asian suhteen! Katu yksisuuntaiseksiko, vai?

Maailmalla pulaa koronarokotteesta mutta lääketehtaat eivät halua luopua patenteista, kun nyt voi tehdä rahaa. Myös Kiinalla ja Intialla omat rokotetehtaansa. Yleensä näiden rokotteiden kehittämiseen menee 6–12 vuotta.

On se kumma, kun mitkään ns. ”kuluttajien puolta” pitävät järjestöt eivät puutu optikkoliikkeiden mainontaan, kun luvataan muutamalla kympillä silmälasit ja jopa vielä yhdet naapurille. En ole vielä koskaan poistunut liikkeestä, että silmälasien hinta olisi alle 600 euroa, vaikka kehykset ovat sieltä halvemmasta päästä. Minusta tuollainen mainostaminen on kuluttajien harhauttamista. Miksei tuohon puututa?

No hu hu. Tuskin se koissu ymmärtää kun sitä onnitellaan lehdessä syntymäpäivästä. Onhan ne kivoja, mutta jotain rajaa pliis.

”Lontoossa poliisi ratsasi 70 hengen bileet, 600 punnan sakot per henki!” Miksi ei meillä oteta tällaista järeää kalustoa käyttöön? Tulee yhteiskunnalle todella kalliiksi kun korona leviää ihmisten välinpitämättömyyden ja itsekkyyden vuoksi.

Cafe Simon toiminta ei tainnut olla kovin kannattavaa? Kuntsin kävijämäärät esim. vuonna 2014 ainoastaan 8651. Moniko noista kävi kahvilla? Olisiko kaupungin pitänyt jatkaa tuon tappiollisen kahvilan pitämistä? Ihan turha syyllistää Sisäsataman terassia.

Mitä nyrkki vielä odottaa? Uimahalli kiinni ja koulut etäopetukseen!

Ei tuo muu mailma EU-maita pirä minään .Kasvomaskit saatiin sitten vasta kun muut oli jo saanut tarpeeksi, niin kävi myös rokotteiren kans, jäännökset saa EU-maat ja ennen kaikkea Suomi. Niin käy myös Naton kans, ei se Suomia tuu puoltamaan jos Suomeen joku hyökkää. Rahoittaa Suomen sitä vain pitää.

Nyt nähdään EU:n voima, jos koronarokotteet saadaan nopeaa, muuten siinä on turha olla.

Palkka-avoimuus on muuten EU:n tietoasetuksen vastaista. Joten se siitä keskustelusta.

Koronatestausten määrää olen ihmetellyt, E-P:n sairaanhoitopiiri n. 70 000/tartuntoja 524, Vaasan sairaanhoitopiiri n. 42 000/tartuntoja 1 610. Pääseekö E-P:llä helpommin testiin?

Minä kun olin ekaluokkalainen, isä oli töissä, äiti oli sairaalassa. Minun piti huolehtia pikkusiskosta alle 5-vuotiaasta, hyvin meni.

Keskustassa ei taida enää muu nousta kuin puheenjohtajan ääni lauseiden lopussa.

Nyt olisi mielenkiintoista kuulla yliopistojen rehtoreilta miksi, noita vaihto-oppilaita on otettu näin korona-aikana.

Miksemme voi velvoittaa ja tarvittaessa sanella työnantajat työllistämään myös maahanmuuttajat Suomessa. Oman onnensa nojaan jättäminen tyhjän päälle on huonoin vaihtoehto!

Musiikkiluokat lakkautettiin sen takia, että musiikkiopiston toimintakyky kasvaisi. Tarvetta kumpaankaan ei ollut, mutta poikakerhossa oli esitelty joku onneton tulevaisuuslaskelma. Eihän veli veljeä hylkää!

En ole kokoomuksen kannattaja mutta täytyy myöntää, että Ilmari Ylä-Aution kirjoituksessa ”Maakuntahallinto vastatuulessa” (1.2.) tuntuu olevan järkeä.

On se kumma paikka kun meillä suomalaisilla kaupallisuus ja hiivaisen oluen kanssa läträäminen menee terveyden edelle. Muualla Euroopassa ei piletetä pitkin yötä ja ammuskella raketteja juovuspäissä pitkin seiniä ja väkijoukkoa. Nyt on vielä kunnallisvaalien tulo muuttanut poliitikkojen puheet aivan pehmoisiksi korona- rajoitusten suhteen. Ensin täytyy olla laskeva tartuntakäyrä ennen kuin rajoituksia poistetaan. Tosi lepsua ulkomailta tulevien testaus ja karanteeni verrattuna muuhun Europpaan.

Samaa mieltä Leif Sippuksen kanssa (IP 1.2.). Tehokkuusajattelussa on ihmiset unohdettu. Pitkässä juoksussa aiheuttaa enemmän haittaa kun hyötyjä.

Vanhoja kiire rokottaa, ovat parempia veronmaksajia kuin työikäiset.

Koronatokotukset. Hei Seinäjoen rokotuksista vastaavat. Helsinki jo aloitti vanhusten rokotukset. Mm. Vaasassa saa jo aikoja. Milloin Seinäjoella aloitetaan? Pitäkää puolenne että saatte rokotteita. Vanhukset odottavat.

Ruokavalintojen verotus. Hanhien pyydystäminen lailliseksi. Kuten jänikset ja sorsat. Ei mitään hiilijalanjälkeä. Ja järkevää! Ruokaa riittäisi Suomessa paremmin ja turhat hanhipellot sais käyttää muuhun tarpeelliseen.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa