Lukijoilta: TEKSTATEN

Aalto-keskus katosi näkyvistä, ei näy kirkonkello asemalle tuleville, kaupunkisuunnittelun moka, ainut arvoalue, tuleva Unescon kulttuuriperintö kohde!

Eduskunta jäi joulutauolle pikkujoulujen aikaan. Siitä asti on ollut koronapiikki auki. tappiot tällä hetkellä lähellä 4 miljadia euroa. Kannattaako korruptio, kyselee piikkikammoinen.

Se että omistat koiran ei tosiaankaan tarkoita sitä, että pitää tutustua ja jutella. Mutta Seinäjoen kokoisessa pienessä paikassa on se hyvä puoli että kannattaa naapurisovun säilyttämiseksi antaa koirien tervehtiä toisiaan samoin kuin me ihmisetkin tervehdimme toisiamme vastaan tullessa. Nyökkäys, hymy ja silmiin katsominenkin riittää tervehdykseksl. Tai sitten sanoo ”päivää”, antaa koirien tervehtiä ja jatkaa matkaa. Aikaa kuluu noin 1–2 minuuttia. Ja kaikki on tyytyväisiä.

Pakko kysyä, miksi kuortanelaissyntyisen Alvar Aallon suunnittelemat vaasalaiset rakennuskohteet, kuten Neekerikylän asuinalue ja Strömbergin teollisuuspuisto, eivät ole mukana, kun Suomi esittää arkkitehdin kolmentoista kohteen kokonaisuutta Unescon kansalliselle kulttuuriperintölistalle. Nyt joukossa ovat mm. Seinäjoen Aalto-keskus, Kulttuuritalo Helsingistä, Säynätsalon kunnantalo ja Sunilan sellutehtaan asuinalue Kotkasta. Vaikka listalle pääsy vahvistaisi kaupungin kulttuurista julkikuvaa ja kiinnostavuutta, vaasalaiset näyttävät mieluummin käyvän sisäistä kisaa kusiputkan sijainpaikasta Kuntsin museon pihapiirissä.

No voihan!! Onpa, onpa meitä koiranomistajia moneen junaan, ja näköjään jotkut jää asemalle.

Kotitalousvähennyksestä, jos se poistetaan, ainakin meillä käyvä siivooja jää työttömäksi meidän osalta, koska juuri tuon vähennyksen takia olemme palvelua käyttäneet ja näin helpottaneet arkeamme. Emme ole rikkaita, vaan keskituloisia, ja jos vähennys loppuu, siivoamme itse sen jälkeen.

Susimäärää 2.2. olleessa jutussa vähäteltiin hauskasti sanomalla, että Pohjanmaan alueella kolmasosa Suomen susikannasta, höpö höpö. Taitaa olla viidesosa eli susia alkaa olla yli 350 kpl:ta. Tulevat muka Venäjältä, kyllä ne ihan itse lisääntyvät jopa 8 pennun vuosivauhdilla. Järki käteen tässäkin asiassa.

Eläke-mummolla tuli s-etukortti vanhaksi. Uusi kortti olikin jo maksullista sorttia. Niinpä, ja mummo soitti omaan laskuunsa ko. firmaan asian korjaamiseksi. Varmasti tiedostoista löytyy tämänkin asiakkaan kortin käyttötarkoitus, hyvinkin pitkältä aikaväliltä.

Tympäisee nykyään poliitikkojen, julkkisten ym. silmäätekevien jälkeenpäin esittävät selitykset, pahoittelut ja anteeksipyynnöt sanomisistaan. Eivät tunnu aidoilta. Nykyään on vallalla käsitys, että voi tehdä mitä vaan, kun jälkeenpäin esittää katuvaa ja pyytelee anteeksi. Mutta ei se mene näin.

Kiusaaminen aiheuttaa kiusaamista.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa