Lukijoilta: TEKSTATEN

Mielenkiintoiset rajanaapurit: yhtäällä kuningasvalta, toisaalla mielivalta ja keskellä tasavalta.

Eikö tehotuotanto ollutkaan hyvä suunta, kun päättäjät ja kuluttajat innoissaan olivat asialla, että perheviljelmien tukeminen pitää lopettaa ja siirtyä aina vaan suurempiin velkaisiin tuotantolaitoksiin. Paluuta entiseen ei enää ole, pakolla pienet lopetetaan mutta kyllä ainakin vielä Suomessa on puhtain raaka-aine.

Ei pitääkö vaan pitää olla huolissaan, kun Suomea myydään pala palalta ulkomaille. Kunnes sitten huomataan mitä tulikaan tehtyä? Vastuulliset on jo palkintoviroissa Brysselissä!

Turvetuotannon älytön alasajo vei mukanaan virheitten ja kepun kannatuksen Pohjanmaan maakunnissa.

Paikkakunnan hiihtoasioita saisi olla enemmän lehdessä. Niistä ei muuten tiedä mitään, ei tuloksia ei valintoja edustustehtäviin. Me penkkiurheilijat.

Miksi ei Vaasan kaupunki kehitä nettivarausta rokotuksiin??? Ei tarvitsisi kenenkään jonotella puhelimissa ja vastaajatkin saisi hyödyllisempään työhön!

Nyt taparikolliset jatkamaan. Il-Po kirjoitti, että henkirikoksen tehnyt sai lievennystä tuomioonsa, koska oli tehnyt jokin aika sitten myös tuomitun rikoksen! Hyvät lainlaatijat ja -toteuttajat: nyt maalaisjärki käteen, jos se on päästä kadonnut.

Selailin Hilmassa hankintoja. Seinäjoen kaupungilla on siellä isohko sotehankinta avoimena, joka ei taaskaan salli osatarjousta. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, ettei paikallinen yritys voi osallistua, vaan hankinta ohjautuu suoraan suurelle yksittäiselle yritykselle, ehkäpä kansainväliselle. Mikäli hankinta pilkottaisiin ja paikallinen yrittäjä saisi siivun hankinnasta, niin verotuksen kautta rahaa palautuisi takaisin Seinäjoen kaupungin kassaan.

Pikkukunnista löytyy kovaäänisiä tuulivoiman vastustajia. Miksi yhtiöt eivät voi rakentaa voimaloitaan sellaisten kuntien alueelle, jotka haluavat kehittyä, työllistää ja olla mukana maailmanlaajuisessa ilmaston muutosta vastustavassa työssä. Nämä edistykselliset kunnat ottavat avosylin tuulivoimalat vastaan. Kuihtuvat muutaman tuhannen asukkaan vanhoilliset kunnat saavat rauhassa jatkaa köyhtymistään.

Sami Jauhojärvi on ihanan symppis tyyppi ja osaa selostaa asioita niin, että tavallinenkin penkkiurheilija ymmärtää.

Jalasjärven Kurikassa. Ei ymmärretä roknrollia. Ehkä virkamiestyylillä soitettua muuta musaa.

Maskeista on tulossa uusi tupakintumppi. Niiden maatuminen voi kestää jopa 500 vuotta. Suurin osa maskeista tehdään polypropeenista, joka siirtyy ravintoketjuihin tuhoisin seurauksin.

Ajassa taaksepäin vuosi tai kaksi Kurikan kaupunginjohtaja visioi Jurvan tulevaisuuden näkymiä. Ehdotti ”susibongausta”. Ilmoittaisin, että nyt niitä on. Missä turistit?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa