Lukijoilta: TEKSTATEN

Kristiinankaupunginkadun jalkakäytävä. Olin jo kiittämässä hyvin auratusta jalkakäytävästä, mutta tänään koko käytävä oli umpeen aurattu. Hankala ykskaks hypätä ajotien puolelle näin kasikymppisenä.

Jos kerran liikkeet Vaasan keskustasta vähitellen siirtyvät Kivihakaan, niin silloin täytyy bussilinjoja saada lisää kulkemaan sinne, kaikista kaupunginosista suora yhteys.

Diesseli- ja bensaveroilla on rakennettu tiet ja paljon muuta. Ostaessani ’eko-auton” osallistuisin mielelläni maksamaan esim. ”tienkäyttömaksua”, että verot tulisivat tasapuolisiksi.

Miksi Muumi-mamman essuna on Ahvenanmaan lippu? (Vanha lippu vuoteen 1954 asti.)

Kyllä ilmasto tuntuu lämmenneen kun tänäänkään ei aivan päästy -30 asteeseen.

Vihreät ajavat turvealaa ja fossiilisia polttoaineita alas. Haluavat sähköistää autokannan, sehän tarkoittaa lisää ydinvoimaa. Miten tämä istuu liikkeen aatteeseen? Järjenvalo sammunut?

Hahaa! Taas piti pyörä keksiä uudelleen. Eräässä lehdessä kerrottiin aivan käänteentekevästä keksinnöstä, jossa tenavan kenkien päälle vedettiin kovalla pakkasella isän villasukat. Oivallinen keksintö, paitsi että ainakin Lapualla sitä käytettiin jo 1950-luvulla. (Varmaan aikaisemminkin, en voi muistaa.) Huom. Vain kuivalla pakkaslumella, ei märällä suojalumella.

Jos ei nyt kumminkaa tupakoitaisi ikkunoitten alla.

Persut kampanjoivat nyt haukkumalla pääasiassa keskustaa. Mutta kun heiltä taannoin kysyttiin mieluisinta hallituskumppania, niin ylivoimainen suosikki olikin keskusta!

Oottako huomannu ku autoos on huonot akut, siinä ne käypi kaupan edes, ku ei voi sammuttaa, jottei akka jääry autoon.

Liikennemerkkiuudistuksessa jätettiin huomioimatta se, että vanhat liikennemerkit olivat jo osa suomalaista kulttuuria ja maisemaa.

Onko Ideaparkin piha nykyään uusi lumenkaatopaikka? Saisikohan sinne viedä lumikuorman ilmaiseksi...

No hu hu. Tuskin pieni muksu ymmärtää, kun sitä onnitellaan lehdessä syntymäpäivästä.

Aivan asiaa: presidenttipeli on ennenaikaista. Käydään nyt ensin kuntavaalit tänä keväänä ja eduskuntavaalit kahden vuoden päästä. Ei käydä jatkuvaa vaalitaistelua, kuten joissakin maissa.

Oi voi sentään! Oikeusministeriön virkamiehet ehättivät ehdottamaan kunnallisvaalien siirtoa myöhempään ajankohtaan koronan tarttumisvaaran ja tästä seuraavan äänestysprosentin laskun vuoksi. Mutta hallitus, oikeusministeri etunenässä, kiirehtivät huutamaan, että ei käy. Ei käy, sillä silloin jouduttaisiin suunnitteilla olevat ikävät, kansalaisia kurittavat päätökset tekemäänkin jo ennen vaaleja. Mutta kompastuivatkohan hallituspuolueet nyt omiin korkkareihinsa? Nimittäin aika moni jättää äänestämättä tässä tilanteessa, kun taas jotkut, antavat piut paut koronarajoituksille ja käyvät ääniuurnilla. Hallituspuolueet siis pohjustavat ps:n maalaisjytkyä.

OKM esitti vaalien siirtoa. Esitys tyrmättiin. Joudutaanko vaalivirkailijat rokottamaan etuajassa? Kuka rohkenee mennä tehtävään ilman rokotusta?

Vihreät puhuvat monista asioista, joita he eivät ymmärrä, eivätkä kykene miettimään asioiden seurauksia. Puhun asioista, koska tilan puutteen takia en yksilöi niitä. Vihervasemmiston jargon on heille ainut totuus. Jos olet eri mieltä, alkaa lynkkaus mediassa ja somessa.

Ilmastotoimet ja koko vouhotus sekä turpeen ja liikenteen verot perutaan, kun vesijalanjälki jäätyi kovissa pakkasissa ja hiilijalanjälki peittyi paksuun lumihankeen, myös punaisen kotimaisen lihan syöntiä suositellaan erilaisten luomujen sekä tuontikorvikkeiden sijasta.

On ollut ilahduttavaa lukea parikin artikkelia raitistuneista naisista Ilpossa. Itse lopetin juomisen 4 v. sitten. Se toi mukanaan paljon hyvää: ahdistus katosi, ilo ja rentous palasivat, rahat säästyvät. Suurin osa läheisistäni on tukenut raitistumistani. Valitettavasti on monia, jotka eivät pidä yhteyttä, kuten kutsu saunailtaan. Silti osaan pitää hauskaa raittiina tuomitsematta niitä, jotka käyttävät alkoholia.

Trump ei ehtinyt aloittaa yhtään sotaa (I-P 6.2.2021), mutta kiihdytti sotaa demokratiaa vastaan. Seuraamme Putinin toimia.

Vieläkö on (yksityisiä)lääkäreitä jotka antavat 70-vuotiaille kortin ilman vastuuta eli ajokoetta? Niin kävi meillä, mutta vältyttiin sentään ihmisten yliajoilta. Autoille on palvelu saatavilla Traficomilla: käytä palvelua, kun haluat ilmoittaa ja liikennekäytöstä poisto tulee voimaan heti. Mistä saataisiin osoite mihin voi ilmoittaa jos näkee että liikenteessä jollakulla ikäihmisellä ei aistit toimi? Poliisi eikä hätänumero tule kysymykseen!? Annetaanko sitten ajella vaan... Liikenneturvallisuusvirasto tai ministeriö! Haloo!

Meneekö nämä korona-rokotukset nyt HUS-suositusten mukaan, kun olet välinpitämätön suosituksille ja tartuntoja paljon, saat rokotteen aikaisemmin. Etelä-Pohjanmaalla rokotusprosentti 1,7 ja vanhushoidon hoitajatkin ilman rokotteita.

Keskustan oma politiikka jää aivan tekemättä kun pelätään niin perussuomalaisia ja yritetään niitä mollata.

Minulla on jatkuvaa lääkitystä vaativa astma. Minut luokiteltiin keväällä 2020 72-vuotiaana ”riskiryhmään” ja velvoitettiin olemaan erossa muista. Nyt on jo helmikuu 2021 mutta meistä ”riskiryhmäläisistä” en ole nähnyt uutista tai tiedotetta, jossa huomiota olisi kiinnitetty huomiota myös meidän rokottamiseen. Eriarvoista?

Alfa-tv 4.2. Kotihoidon tuen tarpeellisuudesta. Kansanedustaja Laukkanen (KD) ilmoitti itsensä suurituloiseksi, käytti tuen hyödyn hyväkseen omakotia remontoidessa. Pienituloinen eläkeläinen, joka ei maksa veroja, ei voi hyödyntää tukea. Laukkaselta kysyttäessä tuesta, lakia ei tartte muuttaa, näin on hyvä. Vasemmistoliitto oli samoilla linjoilla. Niin maailma muuttuu. Kokoomus on pienituloisten puolue, vasemmisto suurituloisten puolue.

Televisiokoomikko D. Trump on eronnut yhdysvaltalaisesta elokuva-, tv- ja radionäyttelijöiden ammattiliitosta SAG-AFTRAsta. On paljon mahdollista, ettei hän presidenttiroolin jälkeen enää parempaa osaa olisi saanutkaan.

Kyllä kokoomus jakaa väärää tietoa ”sydän on oikealla”. Tuntemattoman Asumaniemi sanoi, että se on vasemmalla, se on vasemmalla ja minä kyllä olen samaa mieltä, sydän on vasemmalla.

Pieneläkeläinen mummo täällä Pohjanmaalla ajelee vanhalla diesel-autolla, ei ole varaa ostaa sähköteslaa, mutta voisikohan sen vanhan muuttaa sellaiseksi, että siihen kävisi kerosiini. Se olisi verotonta ja saastuttamatonta, vaikka kuluttaisi vähän enemmänkin.

Kävin hoirossa terveyskeskuksessa perjantaina 5.2. Jotkut ihmiset tuli pihalle sieltä, otti maskin naamalta ja tunkivat taskuunsa. Heräs vaan epäily... meinaavatko käyttää sitä samaa vielä uurestaan?

Koittakaa nyt hyvät ihmiset pitää ne räkänne omassa nenässänne, kun ulkoilette esim. jalkakäytävällä. Jos pitää niistää, katsotaan ettei sivulta tule muita. Niistää voi myös paperiin. Nim. Töihin pyöräilevä, kesät/talvet.

Näinä päivinä keskustelujen pääaihe on syystäkin ollut nuorten miesten veriteot. Näiden julmuuksien syitä perataan jokaisessa mediassa, ja syystäkin. Mielestäni perkaaminen tulee aloittaa näiden henkilöiden kotioloista. Miksi lapsesta on kasvanut epäsosiaalinen nuori, joka on vaaraksi jo kouluaikana, sekä 16-vuotiaana kylmästi tappaa? Kotona eivät asiat ole olleet kunnossa!

Satakunnan Kansa ja Aamulehti ovat irtautuneet Lännen Mediasta, ja ajautuneet Sanoma Oy:n piiriin ja yhteistyöhön Helsingin Sanomien kanssa. Onneksi Ilkka-Pohjalainen voi edelleen jatkaa riippumattomuuttaan pääkaupunkiseudun asennemaailmasta. I-P voi jatkossakin tuoda julki oman käsityksensä mm. kansainvälisyyden eri kysymyksistä. Helsingin seudulla mm. siirtolaisten jo yli 40 prosentin osuutta sosiaaliturvasta pidetään luonnollisena ilmiönä.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa