Lukijoilta: TEKSTATEN

I-P:ssä oli urheilujuttu, jossa kerrottiin Kuuselan ”kiskaisseen” yli 80 metriä. Mitä tuo nyt on? Tuonhan pitäisi olla arkipäivää ammattiheittäjälle. Jos kyseessä olisi ollut alle kaksikymppinen nuori mies, niin se olisi ”kutkuttanut”.

Me tavalliset ihmiset emme halua huonoa rokotetta. Maksamme vaikka mitä, että saamme hyvää rokotetta koronaa vastaan. Miksi päättäjät ostivat rokotetta, joka ei tehoa, kun hyvääkin on olemassa?

Trump ei tosiaan aloittanut yhtään sotaa mutta laittoi monta vireille. Sisällissodankin.

Jotkut ei millään haluaisi lasta, vaikka luonnollinen tapahtuma, lapsen alku, kehittyy kohdussa. Toiset taas haluaisivat, mutta ei vain lasta kuulu. Eivätkö nämä asiat voisi jotenkin paremmin kohdata? Entä, jos vain tyytyy tilanteeseensa.

Erittäin hienot suunnitelmat Karhun perheellä Törnävän sairaala-alueelle! Tämä on todellakin ainutlaatuista ja odotan innolla ensimmäisiä myyntikohteita. Kiitos Karhun perheelle siitä, että tarjolle on tulossa muutakin kuin keskustan kolkkoja kerrostaloja.

Kurvinen kovin yrittää selitellä vihervassarihallituksen talouspolitiikan aisankannattajana toimivan kepun parhaaksi, I-P 6.2.21. Osoitus tästä suomalaisia veronmaksajia edelleen kurjistavasta talouspolitiikasta on myöntyminen EU:n elvytyspakettiin, josta me veronmaksajat saamme helpotusta nykytiedoin n. 2,5 miljardia, mutta maksamme sen takaisin n. 6,5 miljardina. Tämä erotus menee etelän suurille valtioille, joissa leperä talouspolitiikka. Erotus n. 4 miljardia. Me suomalaiset maksamme aikojen saatossa edelleen kiristyvinä veroina. Eihän tässä ole järjen hiventä!

Vaasalta typerä päätös huutokaupata jäätelökioskipaikat. Miten yrittäjä voi pitkäjänteisesti kehittää toimintaa, jos paikka on katkolla joka vuosi?

Alavuden kaupunki tukee 24 tonnilla yksityisen ihmisen harrastusta, joka ei ole enää tästä maailmasta! Se aiheuttaa valtavia päästöjä ja turhaa luonnonvarojen kulutusta. Antakaa nekin rahat köyhien ruokailuun. Ralli ei ole minun rattoni.

Pohjanmaalla on 10 hengen kokoontumisrajoitus. Vaasan keilahallilla 30 keilaajaa.

Minusta lemmikin onnittelut ovat hauskoja ja vetävät suupieleni hymyyn. Ei tosikko

Jukka Talvi! Ei kohdeltu yrittäjiä reilusti silloinkaan kun annettiin sisäsataman terassi tunnetulle yrittäjälle lähes ilmaiseksi ilman kilpailutusta. Tosi reilu meininki!

Onko se ihan mahdotonta hoitaa koneiden avulla ne aurausvallien poistot tonttiliittymistä? Toki aurauskalusteita on kehitetty siihen ja jossakin jopa käytetään niitä. Kuka sen on joskus keksinyt, että se lumi, jonka aura työntää kaupungin kadulta tontin liittymään, kuuluu asukkaan itse poistaa, ja siirtää omalle tontille? Kaupunki teettää omakotiasujilla ilmaiseksi sille kuuluvaa työtä. Asukkaat joutuvat raatamaan joskus voimiensa äärirajoilla.

Kurvisen kirjoitus I-P 6.2.2021... Paljon kauniita, mutta tyhjiä sanoja mm. maaseudun asukkaille, yrittäjille ja toimijoille. Vihervasemmisto-hallituksen takuumiehenä ja apupuolueena kepu on ollut hyväksymässä esim. polttoaineiden hinnankorotukset, turvetuotannon hallitsemattoman (tarpeettoman) alasajon, öljylämmitysmuodon alasajon jne. Turvetuotanto työllistää Suomessa eniten Etelä-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla. Turvetuotanto hiipuu luonnollisesti n. 10 vuoden aikana. Mikä paniikki oli tämäkin ala saada ongelmiin? Nyt sitten maan rajoilla rekkaralli, jossa mm. haketta tuodaan energian tuotantoon. Loppukuluttaja tietenkin maksaa rallin nousevina energian hintana. Kepun pitäisi keskittyä oman uskottavuuden palauttamiseen. Tavan tallaajana nykyinen toiminta ei vakuuta.

Hallitus/eduskunta, muuttakaa se maakisuositus kaupoissa maskipakoksi. Ei kenenkään muunkaan työpaikalle voi mennä ilman maskia luvatta. Kauppias määrää ovikyltissä maskipakon suojellakseen työntekijöitä ja asiakkaita. Omasta sairaudesta tiedän, ettei astma estä maskin pitoa kaupassa käynnin aikana, vaan se on itsepäistä koronaniskurointia.

Kiitos kaupungille Ämmänmäen hiihtoladusta hyvin hoidetussa kauniissa metsässä. Älkää välittäkö tietämättömien ainaisista valituksista.

Mielelläni nousen Seinäjoki–Kaskinen-henkilöliikennekokeilujunaan sen jälkeen kun rataosuuden 160:stä tasoristeyksestä on 100 poistettu ja loput 60 varustettu puolipuomiturvalaittein. Nyt perillepääsyni olisi vaarallista arpapeliä.

Texas haikailee itsenäisyydestä – Texasin republikaanien johtaja ehdottaa siitä kansanäänestystä. Tämä ei kylläkään ole kovin uusi keksintö, sillä Texas yritti itsenäisyyttä jo 1800-luvun puolivälin paikkeilla. Sillä oli jo oma edustustokin keskellä Lontoota, täältä katsoen aika lähellä Buckinghamin palatsia. Siinä porttikongissa on edelleen asiaa koskeva metallilaatta.

Meidän kadulla eriarvoisuus lisääntyi. Maksoin velat pois. Olenko tyhmä, eihän velkoja tarvitse maksaa. Se ei ole hallituspolitiikan mukaista. Mäkysen ja kumppaneiden toilailusta tulee vielä lasku. Ei hätää, olen siihenkin varautunut.

Eikö Pohjanmaalla tarvitse noudattaa THL:n linjausta. I-P 4., 5. ja 6.2 selvästi lukee Suomen linjaus, että ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat rokotetaan ensiksi ja sitten siirrytään kotona asuviin ikääntyneisiin ja niin edelleen. No, ainakin henkilöstö jätetty väliin osassa Pohjanmaata, ei ole mikään kiire, meitä hoitajiahan on yllin kyllin, varaa olla pitempiaikaisesti sairaslomalla ja eristyksissä. Huomautus, jos joillekin tosiasia (hoitajapula) ei vieläkään ole mennyt perille.

Vaasan kesäinen erikoisuus olivat vankilanrannan jätskipallot. Niistä puhuttiin ja sinne mentiin vieraiden kanssa. Miksi nyt yhtäkkiä pitää kilpailuttaa? Emme halua ottaa esimerkkiä isoista kaupungeista! Miten niin me vaasalaiset muka hyödymme alueiden vuokrista? Ei tuu tuntumaan missään. Mutta jos tuttu jätskikioski kaikkine erikoisuuksine ei kilpailuttamisen ansiosta enää olisi, se tulisi tuntumaan. Kipeästi.

Kyllä tangomarkkinoiden ohjelmassa pitää vähän tangoa olla. Porin Jatseissakin soitetaan hieman jatsia.

Tee ekoteko. Ryhdy vegaaniksi. Ja ota kissa ja koira.

On tainnut Pohjanmaan susikannasta tekstaava (7.2.) pääosin torkkua matikan tunneilla. Hänen mielestään arvio siitä, että alueella on kolmasosa (eli 33 %) Suomen susikannasta on vähättelyä, niitä on tekstaajan mukaan ainakin viidesosa (eli 20 %).

Saarikon mukaan me ei kuulutakaan kuntavaalien aikana Euroopan unioniin. Vaalien jälkeenkö taas kuulutaan?

Onko Seinäjoen kaupungin veronmaksajien tehtävänä ylläpitää ja paikata Tangomarkkinoiden taloutta. Ei tiettävästi kuulu kaupungin perustehtäviin. Bisnes on bisnestä eikä tarvitse veronmaksajien tukea!

Susimäärä. Jos on susia kolmasosa tai viidesosa, kumpi on enemmän?

Kumpaako uskoa; sos.dem. kasvatti Matias Mäkystä vaiko asiantuntijaryhmää, jossa mukana mm. taloustieteen Nobel-palkinnon saaja. Taidan uskoa asiantuntijoita.

Muovin keräyksestä; kuinka monta km kuorma-autoilua keskustassa tulee lisää. Ei välttämättä niin luontoystävällistä. Isot korttelisäiliöt järkevämpiä. Poltettava jäte palaa polttolaitoksessa paremmin, kun on muovia joukossa. Tuottaen aika puhtaasti sähköä ja lämpöä.

Yksinäisyys on siunaus.

Olen lajitellut muovijätteeni aivan väärin. Antakaa julkisuuteen tarkat ohjeet. Tyttö Vaasasta.

Miksi Vaasan kaupunki vainoaa rottia, jotka eivät ole tehneet kenellekään mitään pahaa? Eläinsuojelijat heti paikalle auttamaan.

Sinulle ystäväni, haluan, että olet ystäväni muulloinkin kuin ystävänpäivänä!

Havainto sunnuntain kuolinilmoituksista. Kaikissa oli siunaus toimitettu läheisten läsnäollessa. Tähän on tultu koronan myötä.

Kyllä hoidettu metsä on kaunis katsella ja kulkea.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa