Lukijoilta: TEKSTATEN

Porvareitten käsitys rakennemuutoksista on työttömyys-, asunto-, toimeentulotukien leikkaus. Oikeata muutosta olisi hallinnollisten toimien vähentäminen.

Kun Marin näyttää ottavan myös ulkopolitiikan haltuunsa, hän voisi ottaa twitterissä esille myös kristittyjen vainot. N. 260 milj. kristittyä vainotaan tällä hetkellä maailmassa ja päivittäin 13 kuolee vainojen seurauksena. Kiinassakin heitä vainotaan mm. valvontakameroita avuksi käyttäen. Myös Euroopassa ollaan menossa kristittyjen vapauksia kaventavaan suuntaan esim. Ranskassa ja Tanskassa. Suomessa sananvapautta rajoitetaan kristityiltä vihapuhelain perusteella, esim. tapaus Päivi Räsänen.

Eläkeputkesta ja sen poistamisesta pidettiin kova meteli. Poistaminen ei paranna työllisyyttä, se on tekohengitystä. Harvassa ovat ne 60:tä lähestyvät, jotka oikeasti haluavat vielä olla työelämässä. Olen enemmän huolissani niistä nuoremmista työkyvyttömistä ja varsinkin -haluttomista. Heitä on valitettavasti Suomessa aivan liikaa. Mutta sitähän ei saa sanoa ääneen, se on kuin pyhäinhäväistystä. Liian hyvät etuudet takaa sen, että halua työntekoon ei löydy nuorissakaan ikäluokissa.

Nyt sukkia netistä villasukkajuoksuun edullisesti.

Kerrankin järkevä kirjoitus liittyen koronan oli Joonas Kuikan näkökulmassa (I-P 9.2.), eihän tätä virustorjuntaa voi tällä lailla enää pitkään jatkaa, koko yhteiskunta on pitkässä juoksussa polvillaan ja taloudesta ei ole kuin savuavat rauniot.

Villasukkajuoksu ja aikusetki ihimiset sitä harrastaa! Villalankoja on nykyään joka kaupas niin tuoki onnistuu. Seittemänkymmentä vuotta sitte harrastin naapurin kakarojen kans kuutamoehtoona hangella samaa lajia mutta seuraukset oli piiskan muoros, kun äiti hoksas. Sillon omat lampaat kerittiin, villoista tehtiin hahtuvat, jokka keherättiin rukilla langaksi, josta sukat ja rasat kurottiin. Villalanka oli sillon arvokasta tavaraa. Mutta juoskaa hyvät ihimiset sukilla tai iliman, mä luen näitä juttuja ja ihimettelen, omat pienet lenkkini teen kengät jalaas.

Toimin vuosikausia aivovammaisen mieheni omaishoitajana. Nyt on palkanmaksu lopetettu, mihin kyllä suostuin kuultuani perustelut. Elämme koronaaikaa ja pian on kunnallisvaalit. Toivon että saamme päättäjiä, jotka arvostavat ihmisen hyvinvointia ja suuntaavat rahavaroja kannustaviin perusasioihin. Tällaisessa tilanteessa ei lohduta että saapa Tangomarkkinat rahaa. Ja vaikka kuinka kävelisi komiaa siltaa itikanmäelle ja mennessään pysähtyisi uuden torin laidalla ihailemaan komiaa kukkaa, ei se anna voimia eikä luottamusta. Toivon suunnan muutosta.

Sairaalan väki ei tiedä, mitä on päättänyt. Kannattaa lukea esityslistat kunnolla, niin ei tarvitse vaalien alla ruveta mellastamaan. Ei pysäköintimaksu tähän kohtaan sovi, mutta näyttää olleen päätös jo marraskuussa.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa