Lukijoilta: TEKSTATEN

Onneksi me jalasjärviset ei liitytty aikoinaan Seinäjokehen, eihän siellä aurata näitten sivukylien teitä.

Kevään ensimmäinen mustarastas havaittu pihapiirissä Hakojärvellä 9.2.2021 klo 8.45. Viluiselta näytti. Kevättä kohti!

Tulee jo surku naapuria. ”Palvelut lähellä” ei pitkälle riitä, kun on myös ”järki kaukana”.

Mihin Vaasassa tarvitaan demokraattisesti valittuja lautakuntia ja jaostoja, kun kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja suunnittelujaoston puheenjohtaja ilmoittaa julkisesti miten jokin asia hoidetaan, jos suunnittelujaoston kanta poikkeaa puheenjohtajan kannasta. Arvokasta sivustatukea hän saa kaupunginhallituksen puheenjohtajalta. Demokratian tila Vaasassa on huolestuttava.

Kiitos Ari Hynynen raikkaasta ja hyvin perustellusta puheenvuorosta 8.2. Ilkka-Pohjalaisessa. Pieniin kaupunkeihin kohdistunut, vuosikausia jatkunut, uskonpuutetta ja näköalattomuutta lisäävä vähättely saisi loppua. Juuri kuten toteat, pikkukaupunkien erityispiirteet pitäisi valjastaa kehitysvoimaksi, koska ne ovat hyvin toimivia, terveellisiä ja turvallisia arkielämän ja yrittämisen kotipaikkoja.

Monia hallituksia on ollut sodan jälkeen nykyisen kaltaisissa tilanteissa. Hinkuyskään ja kurkkumätään kuoli paljon 1950-luvulla etenkin lapsia, kunnes saatiin rokote. Sodan aikana ja jälkeen oli ruokapula. Hallitus määräsi elintarvikkeet kortille, ettei oltaisi kuoltu nälkään. Talousahdinko oli 1990-luvulla. Siitä voi lukea monista julkaisuista.

Ilmajoen uusi mainosslogan: Meillä pääset nauttimaan naapureiden meidän rajoille rakentamista tuulivoimaloista ilman että kunta saa siitä mitään hyötyä ja onhan meilläkin entuudestaan muutama tuulivoimala.

Jos olisi aikanaan otettu pakolaisia, heidän lapsensa olisivat nyt työikäisiä, ammattikoulutettuja ja suomea puhuvia. Ellei anna, ei saa.

Mikähän siinä on, että hallitus meinaa aivan eheroon taharoon viedä läpi ’uudistuksia’, joita kansalaisten enemmistö lujasti vastustaa?

Haavistolle ja Marinille tiedoksi, kannattaa katsoa Speden sketsi 80-luvulta, kun herrat menivät sanomaan suorat sanat Venäjälle (N-liittoon). EU:n edustaja sai jo tuntea, ettei sana mene perille.

Miksi Vaasan liikennevaloja huolletaan Oulusta?

Maskit roskikseen, kiitos.

Onpa melkoinen virasto tämä Energiavirasto. Antanut sähkön verkkoyhtiöiden varastaa sähkön kuluttajilta 400–500 milj. e vuodessa. Melkoinen viranomainen!

Kuka vastaa siitä, että suuri osa potilaista ei uskalla tulla hoitoon, kun henkilökunta tartuttaa koronaa. Potilas ei voi käyttää kaikissa tutkimuksissa tai hoidoissa maskia. Aika moni kärsii tosi sairaana kotona. Koronakuolema pelottaa.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa