Lukijoilta: TEKSTATEN

Vaasassa ei yhden yhtä politiikan eteenpäin viejää. Raha/olemus vie äänestäjien olettamuksen. Valitettavasti.

Uusien liikennemerkkien ihmisiä kuvaavat hahmot ovat sukupuolettomia, mutta tämä ei luonnollisestikaan voi koskea elottomia polkupyöriä, joilla ei ole sukupuolta.

On tosiaan vähäluminen ja lämmin tämä maailman ilmastonlämpenemisestä kärsivä Suomen talvi.

Jos Energiavirasto toimii lain mukaan, niin laki on laadittu kansakunnan ryöstön laillistamiseksi. 500 milj. e puhalletaan joka vuosi sähkönjakeluyhtiöiden taskuun eikä ketään kiinnosta.

Manu Korkmanille isot kiitokset kaupungin sumuttamispolitiikan avaamisesta Sisäsataman kusiputka-asiassa! Kyllä jäätelön nauttiminen on paljon terveellisempää ja yhdistävämpää kuin oluen kittaaminen tai viinin lipittäminen remuavalla festivaalikentällä. Kaupunginjohtaja ottakoon ohjat käsiinsä!

Näkökulmassa Kuikka ymmärtänyt ulkonaliikkumiskiellon väärin. Sitä tarvitaan siksi, että ihmiset eivät pääsisi menemään muihin sisätiloihin oman kodin ulkopuolella. Siksi ulkonaliikkumiskiellossa yleensä sallitaan jokin kohtuullinen etäisyys kodista, jossa voi olla ulkona. Ehkä termin nimitys on harhaanjohtava, eikä sitä pidä ottaa kirjaimellisesti.

Yksi nainen presidenttinä valitettavasti riittää, kiitos.

Neljän (4) suden lauma Vaasan Gerbyn Solasaarentiellä ma 7.2 – su 8.2. Miksi viranomaiset vaikenevat? Kyseessä ei siis ollut yksi satunnainen susi ohikulkumatkalla, vaan lauma. Pitääkö ensin sattua jotain vakavaa?

Opetetaanko meidän kouluissa, esimerkiksi yläasteella, esiintymistaitoa? Sitä tänä päivänä tarvitaan. ”Niinku-ihmiset” ovat tästä hyvä esimerkki. TV-haastattelut tuovat esiin, kenellä on asiallista kerrottavaa. Ottakaa opettajat tämä puheeksi.

Onko Vaasan liikennevalojen suunnittelu kilpailutettu?

Oikeusviisaat ovat keskittyneet terminologiaan ja luoneet taulukon rikoksille. Väkivaltarikoksilla, esimerkiksi perusmuotoinen pahoinpitely ,kun lyö uhria kirveenhamaralla päähän. Vapautetaan koska uhri kaatui vasaraan. Lieventävänä kun uhri pani vastaan. Kaikilla tekijöillä on muistisairaus koska eivät muista tapahtumasta. Ja hovissa on tää liian kova tuomio, nipistetään vähän. Eli tekijä on uhri ja uhri tekijä.

En pelkää susia, pelkään sinne tänne räiskiviä metsästäjiä.

Nyt Annika Saarikolta taitaa unohtua mitä tekee nyky-isä. Jos kotihoidontuki on vaaliteemana, taidan äänestää kokoomusta.

Ei ole kukaan sanonut, että niitä leikkeleitä pitää laittaa 2–3 leivälle. Osta paksu makkara ja juusto niin siitä voit leikata vaikka sentin siivuja.

Onko tehokkaampaa keinoa ajaa oma talous alas kuin lopettamalla omaa tuotantoa koska se on ehkä puhtaampaa muualla ja velkarahan jakaminen maailmalle koska muut ovat ehkä köyhempiä?

Sauli Tuomelan susijuttu täyttä asiaa. Mikä merkitys avilla on tässä prosessissa? Kuunnella, muttei tehdä mitään?

Ylistaron keskustan teistä vielä. Miksi ne aurataan 1,5 metriä kapeammiksi kuin kadun leveys?

Rakennetaan Seinäjoelle sairaalanmäelle autoille kolmikerroksinen pysäköintitalo! Ensimmäinen kerros tulee vapaaseen käyttöön ja on maksullinen! Toinen kerros tulee asiakkaitten käyttöön. Parkkitilaan pääsee varatun ajan /asiakasnumeron perusteella! Kolmas kerros tulee henkilökunnan käyttöön! Tilaan pääsee henkilökuntakortilla! Näin saadaan ratkaistua autojen pysäköintitilat sairaalanmäelle vuosikymmeniksi eteenpäin!

Nyt Ylen MOT-ohjelman (8.2.) jälkeen on viimeistään syytä tutkia Energiaviraston ja sähkönsiirtoyhtiöitten välinen kytkös. Johtuuko Energiaviraston suopea siirtoyhtiöitten kohtelu pelkästään hyväsydämisyydestä? Virasto esittää myös omia vaihtoehtoisia totuuksia. Asia ei saa jäädä tutkimatta.

Sanna Marin vie Suomea hirvittävää vauhtia Pomperipossa-maaksi, jossa verotus tulee olemaan tuloja suuremmat. Velat kasvavat, tulonmuodostus ja BKT supistuvat, korkojen äkillinen voimakas nousu räjäyttää tulevaisuuden odotukset pelkiksi ongelmiksi.

Oottako kuullu, notta Pohojanmaalla viisaus olis vanahoos akoos? Mitenkähän lienee? Mutta Ankkalinnassa kyllä on, ainakin Mummo Ankassa. Lukekaapas nyt vaikka tarina nappisopasta! Siinä on viisautta, jopa oveluutta, kyllikseen.

Onpa Mustasaaren kunnasta tullut yhtäkkiä köyhä kun pitää riskiryhmäsairailta ruveta säästämään. Kakkostyypin tablettidiabeetikko ei kunnasta enää saa verensokerin mittausliuskoja vaan ne on itse ostettava. Lieneeköhän edes laillista tai ainakaan moraalisesti hyväksyttävää. Siis jos olet hoitanut sairautta huolella ja pärjäät vielä kymmenen vuotta sairastettuasi tableteilla, niin palkinnoksi saat ruveta maksamaan mittausliuskat itse. Muutakin lääkitystä on ja joudun kantamaan apteekkiin vuosittain aikamoisen rahasumman jo nyt. On aika pettynyt olo.

Kyllä alkaa nämä ihmisten vaatimukset mennä koomiseksi, kun liikennemerkitkin pitäisi muuttaa sukupuolettomiksi? Mitenkähän te wc:n oviin merkitsette tai erotatte kuka menöö mihinkin? Vai piirretäänkö esimerkiksi ”kirkkovene” ym. ovipieleen. Voi hyvät ihmiset teitä!

On ainakin kaksi sellaista maata maailmassa, joista korona on tappanut enemmän kansalaisia kuin toinen maailmansota. Ne ovat Amerikan Yhdysvallat 200 000 koronan uhria, ja Ruotsi yli 10 000 kuollutta.

Haluaisin osallistua yhteisvastuukeräykseen, koska haluaisin auttaa vanhuksia Suomessa. Koska keräyksestä menee taas (suurin?) osa muille kuin omille kansalaisille, jätän tämänkin avun antamatta. Omien asiat ensin kuntoon!

Lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvitys laajenee, kertoi IP:n mielipidesivu. Lakimuutos sallisi rikostaustan selvittämisen myös lyhyissä työsuhteissa. Henkilö, joka on syyllistynyt lasten seksuaalisiin hyväksikäyttöihin ja on saanut niistä tuomion, paljastuisi ja heidän työskentelynsä lasten kanssa voitaisiin estää. Lakimuutokseen olisi lisättävä pykälä, joka antaa suojan seksuaalirikollisen omille lapsille. Kuka ottaa vastuun kun oma lapsi joutuu seksuaalirikollisen vanhemman uhriksi. Lakimuutoksella tämä voitaisiin estää, eikä tarvitsisi pelolla odottaa, että jotain taas tapahtuisi.

Nuori, nouseva polvi, näillekö pitäisi antaa äänestysoikeus jo 16-vuotiaana: Koulusta tullessaan laiskuuttaan heittelevät maskejaan maahan, (50 m matkalla 5 tielle heitettyä maskia, ainakin kaksi roskista tällä matkalla on ohitettu). Pakkasilla ja lumisilla keleillä tytöt kulkevat kesätennareilla nilkat paljaana, muodin vuoksi, koska kaikki muutkin.. Onko se pääkoppa tyhjää täynnä?

Suomalaiset työnantajat ovat aivan liian vaativia: ulkomaalaiset, romanit, vanhemmat naiset, etujaan ajavat, itseään kehittävät eivät käy. Pelkästään juu-juu-miehistä ei tule tarpeeksi osaavaa työvoimaa.

Suomen päättäjät ja osa kansastakin elävät haavemaailmassa. Kyllä kylmä arkirealismi ja kaikkien ikävienkin tosiasioiden tunnustaminen kannattaisi. Saataisiin tukevaa maata jalkojen alle. Kyllä autettavia ja ottajia maailmassa riittää. Mutta mikä on sen hinta? Kylmää harkintaa toivoisin!

Maahanmuuton hiipuminen ja huoli erityisesti Etelä-Pohjanmaan suhteellisen vähäisestä maahanmuuttajien osuudesta, nousi esiin E-P:n liiton suunnittelujohtajan kirjoituksessa (I-P, 3.2.21). Mutta eipä hätää. Vaikka E-P:n maakunta on tässä asiassa tullut ”jälkijunassa”, sillä on nyt erinomainen tilaisuus välttää muualla Suomessa tehdyt virheet. E-P voi strategisen suunnittelun pohjalta ohjaten valikoida osaajat, jotka myös sopeutuvat maakuntaan.

Ugandalla on hyvä ilmasto, rikas maaperä viljelyyn, mineraaleja kuten kultaa. Öljyäkin on löytynyt. Outoa että me täältä roudan maasta lähetetään yhteisvastuurahaa sinne. Otetaan 7 miljardia lainaa ja annetaan muille. Ei ymmärrä.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa