Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Työttömiä Suomessa. Etsitään ensin heille työtä ja sen jälkeen tervetuloa työperäinen maahanmuutto.

Miks pitäis ostaa keskeneräinen sähköauto, jolla ei pääse etäälle, koska akkuvirta loppuu, eikä akkua voi irrottaa erämaataipaleella ladattavaks tunneiks, siten ei vara-akkuakaan mukana. Eikä latauspistettä tarvittaes. Eikö hiilisuodattimet pakoputken piippuihin riitä?

Sportista nuoret pois ja eläköityviä tilalle.

Orpohan on aivan järjetön: lisää apuja ja tukia yrityksille ja veron alennuksia. Miten se onnistuisi?

Kiitoksia Tiina Lymille ajatuksista ja haastattelusta tekijälle!! Juuri noin Suomen hyvinvointiyhteiskunta hiljalleen katoaa! Olen ajatellut, että Suomessa on hyvä ja turvallinen olla: jos sairastuu, saa parhaan mahdollisen hoidon, ikänsä työtä tehnyt elää eläkkeellä lopun elämäänsä. Kumpikaan ei enää pidä paikkaansa. Tätäkö halusimme??? Minä en.

Laihian hammashoitolan vastaanottotiloissa pidetään koulua ja meteliä piisaa, asiakkaille ei löydy istuma paikkoja, turvaväleistä puhumattakaan.

Tavallisilla kuntalaisilla ei ole harmainta hajua kunnan koronarajoituksista. Kuka etsii joka aamu kunnan kaanaankieliset suositukset? Mitä tarkoittaa leviämisalue? Tosi harva tietää. Ja mitkä ne ovat? Nyt järkeä tiedottamiseen!

I-P 10.2. VM:n raportin mukaan Suomi on jäänyt jälkeen keskeisistä vertailumaista mm. muista Pohjoismaista. Toisaalta EU:n elvytyspaketti ja siitä Suomelle liikenevä tukiosuus on pienentymässä koska Tuppuraisen mukaan taloutta on jo ennen koronaa hoidettu Suomessa hyvin ja taloutemme iskunkestävyys on parempi kuin eräissä muissa maissa. Paljonkos esim. Ruotsi saa tukiosuutta?

Mitä jos päättäjät käyttäisivät yhtä paljon energiaa lasten ja nuorten suojelemiseen kuin käytetään toisten mollaamiseen ja kaiken vastustamiseen.

Nato oikea vaihtoehto Suomelle. Olisi pitänyt käyttää etsikkoaikaa, leppoisan ja vodkaan menevän Jeltsinin aikaan. Baltit ja Itä- Eurooppa sen hoksas. Nyt oli valmiit hävittäjät, ammattiarmeija ym. Nyt Putinin Venäjä on niin vaarallinen jotta nyt oomma liemes.

Suomi-nimisessä veneessä on niin paljon niitä jotka ei souda, pakko ottaa ulkomailta soutajia että saadaan lähes uppoava vene liikkeelle. Taakkaa tosin pitäisi vähentää.

Etelä-Pohjanmaan suurin ongelma on todella valtava väestökato. Vuosina 2016–2020 väestö väheni 4861 asukkaalla. Miinusta lähes 1000 henkeä vuodessa. Vain Seinäjoki on kasvanut keskittämisen ja asuntorakentamisen ansiosta. Rakentaminen on hiipumassa kovaa kyytiä. Maakunta tarvitsee tasapainoista kehitystä. Herätys maakunnan ja kuntien päättäjät!

Hyvä kirjoitus IP:ssa tuo (10.2.) Vaasa Pohjanmaan Kemi. Se on juuri näin. Saippuatehdas, siilot, Huutoniemen vanha kuppila ja mitä kaikkia kohteita niitä onkaan. Itse tein saman havainnon aikanaan asuessani Vaasassa, että nuo vanhat rähjät, museovirasto ja valittaminen ovat vaasalaisten keinot nostaa kaupunkikuvaa ja sitten vielä ihmetellään kun ei saada muuttovoittoa eikä nuoria opiskelun jälkeen jäämään alueelle. Nyt Kuntsin hyyskä kuntoon niin kyl se siittä.

Jopas nyt jotakin. Suomen pieniltä lapsilta pyritään vähentämään lihansyöntiä maailman ilmaston ”pelastamisen” nimissä. Ei mitään tolkkua.

Miksi aikuinen ja lapsi ei enää kulje käsi kädessä – edes liikennemerkissä?

Kyllä se niin naurettavaa on puhua eläimistä sanalla hän, aivan yhtä naurettavaa jos minä sanon autostani, että hän vie minut ruokaostoksille.

Nyt on Jouppilantie 13:n kohdalle on asennettu pysäköinti kielletty -liikennemerkki. Hyvä niin, vaarallinen pullonkaula poistui! Vastaavia paikkoja olisi Seinäjoella muitakin.

Niin siinä sitten kävi, että ei ollut hakijoita kirkkoherran virkaan. Varmaan tiedätte mikä on syy? Eivät ole halukkaita tulemaan, tuuliseen ilmapiiriin. Sehän oli tiedossa.

I-P:n pääkirjoitus 9.2. ”Köyhyys voi tulla eläkkeelle siirtyvälle suurena yllätyksenä”. Sivistysvaltio mitataan sillä, miten se pitää huolta myös eläkeläisistään. Ajankohtainen kirjoitus. Joku viisas ehdotti että alle 1500 euron eläkettä ei verotettaisi lainkaan ja elämiseenhän rahat kuluisi. Presidenttimme yhteisvastuupuheessa sanoi, että ”pienikin apu voi olla suuri asia arjessa.” Tämän pienen eläkkeen verottomuus olisi juuri tätä.

Onpa TK:n (SJK) rokotustiedotus surkeaa. Miten nyt menettelevät ne linjan tukkijat, jotka eivät saaneet aikaa?

Hyvä Raimo! Kokoomus on hyvä vaihtoehto kun et persuihin päässy. Molemmat puolueet pitävät huolen siitä, etteivät duunaripuolueet leikkaa rikkaitten etuja liikaa.

Miten nämä sähkökauppiaat osaa soittaa mulle, vaikka mulla on salainen numero, kummallista ja tosi ärsyttävää.

Kiitos Anne Rintamäki ja Päivi Karppi mielipidekirjoituksestanne 10.2. Elämäni kokoomuslainen, nyt meni puolue vaihtoon.

Miksei Ristinummen terveysasemalta vastata 20 min. aikanakaan. Ei meillä eläkeläisillä ole varaa joka päivä soitella. Huom. meneekö maksu vastaamattomasta odotusajasta?

Henkilökohtaisilta avustajilta vaaditaan työssään pärjätäkseen mm. moniosaamista sekä empaattista ja sopeutuvaista luonnetta. Miksi tämä työ on silti aliarvostettua? Lähtisitkö avustajaksi yhdeksän euron tuntipalkalla? Ei tarvitse ihmetellä miksi vanhus on ilman avustajaa.

En ymmärrä, miksi tarvitaan työperäisiä maahanmuuttajia. Samaan aikaan tuskaillaan kotimaisten työttömien kanssa. Eikö niitä voi kouluttaa aloille, joissa on pulaa tekijöistä? Muutenkin sellaiset koulutusalat, joista valmistuu enemmäkseen työttömiä, olisi syytä pistää tauolle, kunnes tarvetta taas olisi.

Seinäjoki sai valtiolta 150 000 euroa lentokentän alasajoon. Onko rahat palautettu, koska kenttähän on edelleen käytössä?

Miksi taxit pitää soittaa pomollensa ja juoruta asiakkaista??

Kuortaneelle runsaasti tuulimyllyjä ja heti! Joutilaita paikkoja olisi vaikka muille jakaa! Olisi aika jo siirtyä kivikaudelta nykypäivään. Eikö tämä hiilineutraalisuus-vouhotus versus Paras asuinkunta -visio vuonna -25 ole muka riittävä kannustin?! Maalämpö ja aurinkosähkö toki hyviä tukitoimia tavallisen tallaajan toimesta. Aika hintavia kylläkin!

Risuja Postille, kun pilasitte kauniin ystävänpäiväkorttini rumilla jäljillä. Huoltakaa kuljettimenne, tai minäkin siirryn lähettämään vain nettikortteja.

Lentokoneet polttavat huonosti ilmaan kymmeniä tuhansia litroja polttoainetta yhden etelänmatkan aikana, joka on liki vanhaa polttoöljylaatua, saastuttaa jos joku, ei vaan kiinnosta ketään sillä reissaaminen tyssäisi.

Pienestä pitäen yhdessä tekemisen riemu ja onnistumisen ilo on antanut parhaat eväät elämässä eteenpäin, mutta nykyisin jonkin verran vanhemmilla tahtoo olla liian kiire, ettei ole aikaa toisillekaan saati sitten lapsille. Toivon myös, että tajuttais kotimaisen ruuan merkitys. Mistä löytyy kotimaisen ruuan tuottajat, kun se ei valitettavasti tietokoneellakaan kyllä onnistu, eikä Helsingin asfattiviidakossa.

Yle uutisoi kansalaisaloitteen keränneen 50 000 nimeä, jossa turpeen energiakäyttö halutaan lopettaa toukokuuhun 2025 mennessä. Minusta kivihiilen energiakäytön lopettaminen olisi ilmaston kannalta paljon kiireellisempää. Olen ymmärtänyt sen saastuttavan huomattavasti turpeen polttoa enemmän. Lisäksi kivihiili on tuontituote. Turvetta ja puuta saadaan Suomesta. Se työllistää.

Virkamiehet tarjoavat paikallista sopimista ja maahanmuuttoa Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Tarkoittaako paikallissopimus nyt sitä että poistetaan palkkauksesta kultaiset kädenpuristukset, optiot ja hyvä veli -sopimukset, mitkä kuuluvat vain korruptiomaiden sopimuksiin. Suomessa paikallissopimus on vain palkanlaskua. Edes verokirjallinen maahanmuuttaja ei elä 10e:n tuntipalkalla vaikka professorit näin raportoivat. Koska ruokaan tulee suomalaisen ruuan lippu merkintä? Olisi kiva syödä aitoa suomalaista. Mehutölkissä lukee enemmän venäjää kuin suomea. Suomalainen investointi on yt:t pystyyn, pörssikurssit nousuun ja firma myyntiin, optiot taskuun.

Nyt kun eläinkunnan kytkös tähän pandemiaan liittyen näyttää hyvin todennäköiseltä, niin kiinteistönomistajien kannattaisi miettiä, mitä vierailijoita alueellaan suvaitsevat. Linnut varmaankin suurin uhka, naakkojen kyky levittää tauteja on jo todistettu. Pesimäajan lähestyessä heti mietintään, miten röörinsä ja piippunsa suojaa/verkottaa. Koskee myös autiotiloja, jokuhan nekin omistaa! Maatilat sitten täysin oma lukunsa!.

”Ilman muuttajia talous ei kohene”, otsikoi I-P pääkirjoituksensa 10.2.21. Työperäistä maahanmuuttoa tarvittaisiin vuosittain 20 000. Maahanmuuttajat on työllistetty huonosti. V. 2019 tilaston mukaan vieraskielisiä (muu kuin suomi, ruotsi, saame) oli jo 412 700 eli 7,5 pros., mutta työllisyysaste useilla kieliryhmillä on järkyttävän matala. Mutta jyrkillä kulttuurieroilla, joille I-P:n kirjoitus toivoo ymmärrystä, on tähän selvät vaikutuksensa.

EU:ssa 27 maata, Suomi maksaa 9. eniten EU:hun rahaa, sanoi Vanhanen (kesk.). Ei varmasti tarvitse ihmetellä miksi vanhukset ja lapsiperheet elävät köyhyydessä ja joutuvat hakemaan ruokaa jonoista.

Kiina saastuttaa 6 tunnissa yhtä paljon kuin Suomi koko vuoden aikana! Ja me lopetamme turvetuotannon ja menetämme kymmeniä tuhansia työpaikkoja. Samalla lahjoitamme Keski- ja Etelä-Eurooppaan elvytysrahaa 4,2 miljardia. Rahaa jonka otamme velaksi. Voi tätä hallitusta! Ja keskustakin mukana!

Keskiviikkona 10.2. Mtv3 ohjelmassaan ”5 jälkeen” paljasti, että Etelä-Pohjanmaa on viimeisten koronarokottajien joukossa. Oli päälle vain 2%. Missä vika?

Eikö Vaasan cityä ympäröi meri, tehkää sinne niitä luistelukenttiä talkoilla eri puolelle talvella, ei siihen kaupungilta apuja tarvita. Niin tehdään liikuntapaikkoja täällä Vähänkyrön enklaavissakin.

Kyllä on kokoomuksen ja perussuomalaisten johtajilla mennyt pahasti puurot ja vellit sekaisin, sanomattakin selvää, ei jatkoon.

Kurikassa on pohjavesikairausten yhteydessä löytynyt 1 500 miljoonaa vuotta vanhaa sedimenttikiveä. Minä laitan tuohon lukuun pari–kolme vuotta lisää.

Vihdoinkin kunnon talvi! Pitäisköhän siitä kiittää koronaa! Aurinko pääsee paistamaan kirkkaasti ja taivas on huikaisevan sininen! Lentoliikenne on vähentynyt ratkaisevasti ja myös autoliikenne. Esim. lentoliikenteen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on kaksinkertaistunut 18 vuodessa. Nyt pitäis lomalentoja, jos ei lopettaa, niin ainakin vähentää!!

Presidentinvaalit ovat presidentin valintaa, ei kauneuskuningattaren valintaa varten. Kansainvälisesti saa mainetta ja kunniaa, kun jakaa rahaa oman maan ulkopuolelle. Huomiota oman maan tarpeisiin!

Vaasan terveyskeskuksissa on ovet ja seinät laputettu erilaisilla opastuksilla ja ohjeilla eri kielillä. Missään muualla en ole moista laputtamista nähnyt. Osoittaa ylimielistä suhtautumista potilaaseen. Puuttuu enää vain luetunymmärtämisen testaus päästäkseen hoidoissa eteenpäin.

Piti ihan googlettaa... kraateri onkin kahella teellä; kraatteri. Miten minoon tähän asti ollu väärässä?

Niin miten se nyt sitte on, kun on näitä maskittomia, jotka ei välitä muista... Kun he sairastuvat ja levittävät tautia, niin eikö siitä joudu edesvastuuseen eli käräjille?

Taas oli uutinen, että hovioikeus otti rangaistusta alentavana huomioon saman vastaajan aikaisemmat rikostuomiot. Miksi alentavana, eikö se pitäisi olla päinvastoin, eli korotetaan tuomiota, kun on rikoksia jo tehnyt aikaisemmin. Tämä ei mene maalaisjärkeen. Voisiko joku oikeusoppinut selittää?

Aina tukenasi. Sano pienelle koululaiselle ja vaikka isommallekin, että minä sinun vanhempanasi olen aina sinun puolellasi vaikka olisit tehnyt jotain väärinkin. En jätä sinua yksin.

H-talo täytyy siirtää meren rantaan. Ei ole tasa-arvoista, että potilaat saavat seurata suomalaisten kansallispeliä aitiopaikalta, lämmitetystä ja katetusta katsomosta ilman sisäänpääsymaksua!

Miten on mahdollista, että kotitalousavustusta tutkittaessa saatiin täysin vääristelty tulos. Kotitalousvähennys loisi runsaasti työllisyyttä palveluyrityksiin.

MTK muka paheksuu turpeen polton vähentämisestä ja MTK:n kannattajat on pääosin keskustalaisia vihreiden mielistelijöitä.

Hoitajat tulevat heti töihin, kun saavat osaamistaan ja työtään vastaavan palkan ja työehdot sekä ihmisarvoisen kohtelun esimiehiltään ja korkeasti koulutetuilta työtovereiltaan.

Villasukkia vedettiin kenkien päälle talvisodan aikana. 1939–40 pakkasta oli varsin yleisesti yli 40 astetta.

Takseissa pitää olla hinnat sivuikkunassa, taloyhtiön isännöitsijä pitää määrätä lailla laittamaan hinnasto talon ilmoitustaululle, avoimuus ennen kaikkea.

Kyllä nyt tehdään emämunaus, kun Tammikaivon labra siirretään entisen Halpa-Hallin tiloihin. Ei kunnon parkkipaikkoja, liian ahdasta. Ei hyvä.

No huh huh, tuskin kissat ja koiratkaan ymmärtää, kun onnitellaan syntymäpäivästä.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa