Lukijoilta: TEKSTATEN

Kiuru kerää jo kansan sympatioita enemmän, mitä epäselvä esitystapa moitetta. Se menee tunnollisuuden nimiin, ministeri koettaa selittää joka kantilta ja välillä ajatus karkaa. Opposition hiillostus on voittopuolisesti ränkkäystä ja vaalien lähestyessä vain yltyy. Ei ihme, jos alkaa ministeri punottaa.

Mikä kotoperäinen koronavirus, sehän tuli Kiinasta? Muistakaamme mistä lähtöisin.

Älkää viitsikö sanoa tuulivoima-aluetta puistoksi. Kukahan lienee keksinyt?

Eikö Vaasa osaa pitää puoliaan koronarokotteiden jaossa? Tampere rokottaa jo riskiryhmään 1 kuuluvia.

Sitä vaan, että Mustanaamio on menny aivan pilalle ja Pöyrööt joutaa kotiseutumuseoon.

Isolahden siltaa tehtiin kuin sitä kuuluisaa kirkkoa. Tulos... Korkeuskyltit ainakin unohtui. Miten erikoiskuljetus voi tietää mahtuuko?

Olen törmännyt kaupoissa nuorisojoukkoihin ilman maskia ja etäisyyksiä! Olen kysynyt miksi ei ole ja saanut naurut vastauksena! Olen myös maininnut vaikka eivät välitä itsestään, niin ajattelisivat meitä muita esim. Jotka olemme vakavasti sairastuneita ja tauti hengenvaarallinen! Eli kyse on ohjeistuksen noudattamisen jättämisestä! Tämän vuoksi meidän kaikkien pitäisi puuttua kun tähän törmäämme! Kansalaisaloite!

Kuka kirjoitti tangoista aikoja sitten, että kun koittaa olla kaikkien mieliksi, käy kuin veneentapille. Lopuksi sen vuolee olemattomiin.

Miksi kanavanippu C ei näy antenniverkossa Vaasassa? Esim. Jyväskylässä näkyy, samoin kaapelitv:ssä Vaasassa. Ei ole tasa-arvoista. Nipussa oleva TV5 lähettää paljon urheilua – nyt jää näkemättä antennitalouksissa. Ja niitähän on, kun ihmisiä on koronan takia mökeillä.

Herra varjele Suomen taloutta matiasmäkysiltä ja nosta lisää raimosailaksia järkeä puhumaan.

Pari asiaa: Miksi EP:lla annettu vähiten rokotuksia koko maassa? Ja miksi takatyövaloa pitää käyttää yleisellä maantiellä siirtymillä? Esim. lumenauraajat, puutavararekat, pullakuskit yms. ja etenkin syyskesällä leikkuupuimurit.

Suomen talous tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa 20 000 henkilöä/vuosi. Vieraskielisiä maahanmuuttajia meillä onkin jo lähes 450 000, mutta heidän työllisyysasteensa on kantaväestöön verrattuna perin alhainen. Osaavat tulijat toki työllistyisivät ja pysyisivät työelämässä, mutta miten kävisi halpatyömarkkinoille tulevien osalta. Pysyvä työttömyys kansalaisuuden saamisen jälkeen johtaisi koko perheen sosiaaliturvan piiriin. Kalliiksi tulisi!

Markku Jokisipilä kirjoitti 11.2. kolumnissaan, että olisi ollut suoranainen rikos, jos Suomi ei olisi liittynyt EU:hun N-liiton romahdettua. Keijo Korhonen sanonut samasta asiasta näin: Suomi olisi voinut julistautua puolueettomaksi maaksi täysin omaehtoisesti ilman minkäänlaista painostusta enempää idästä kuin lännestäkään. Tällainen Suomi ei olisi Venäjän kainalossa yhtään enempää kuin nytkään. Nyt olemme EU:n kainalossa ja joudumme maksamaan siitä kovan hinnan. Liittovaltiotahan EU:sta tehdään, se on selvä, eikä sitä meiltä edes enää kysytäkään.

Tulli ja sisäasiainministeriö ne vain eivät meinaa sisäistää sitä, että Suomi kuuluu nykyään Euroopan Unioniin. Eivät ainakaan sitä, että Suomelle johtuu jäsenyydestä muutakin, kuin elvyttää Italiaa sekä Saksan ja Ranskan pankkeja miljardiavustuksilla. Tulli käy edelleen ristiretkeä alkoholin ns. etämyynnin ja etäostojen kieltämistä vastaan, vaikka EU:lta on jo tullut selvää noottia siitä, että tavaroiden vapaa liikkuvuus EU:ssa koskee myös Suomea. Mutta tulli ja ministeriö pelaavat aikaa. On mahdollista, että ne kokeilevat kepillä jäätä asettamalla lisää kieltoja ja tullimaksuja siinä toivossa, että EU:n lopullinen tuomio tulee niin myöhään, että noitakaan veroeuroja ei tarvitse maksaa takaisin. Siis ei takaisin kansalaisille, vaan sakkoina EU:n pohjattomaan kassaan. Jos joku vielä haluaa tilata lähiaikoina kohtuuhintaisia juomia EU:sta, niin nyt taitaa olla jo kiire.

Nyt aletaan kohentamaan Suomen alamaista hiihtoa kannustamalla: kilpasarjat alkaa: Miehet 8 vuotta, Naiset 8 vuotta jne.

Mahtavaa, kun I-P hyödyntää data-analytiikkaa jutunteossaan (Ideapark vs. Keskinen) tutkivan journalismin ottein. Tätä lisää! T. Hesaria arvostava.

Metsä Group investoi miljardikaupalla Kemiin. Loistavaa! Kun tehdas pääsee voitolle, niin mihin maahan se myydään?

Joku täällä mietti miksi Muumimammalla on Ahvenanmaan vanha lippu essuna. Ei hänellä ole, mamman essuhan on punaisilla ja valkoisilla raidoilla, kun taas Ahvenanmaan vanhassa lipussa on kaksi sinistä ja yksi keltainen raita.

Pieni Suomi ei oo ainut maa maailmassa. Ilmastonmuutos vaikuttaa muualla eniten. Aikuistu.

Vihreiden Heidi Hautala kirjoitti Suomen Kuvalehdessä 6/2021, että Myanmarin rahahanat on suljettava. Mainiota! Vihdoinkin hän keskittyy Suomen sijasta muiden maiden rahahanojen sulkemiseen. Heidin taannoisen päätöksen jälkeen ei ole tainnut tulla kysyntää Suomen jäänmurtajien kesäkäyttöön Jäämerellä. No, mitäpä siitä. Työllistämmehän ainakin naapurimaita.

Vepsulla varmaan futiksen hitaimmat sivut.

PS on menestynyt vailla faktaa olevan hömpän levittämisellä. Nyt menevät propaganda-ansaan itse uskomalla kokoomusta, että sydän on oikealla.

No niin, nyt olis kerrostalossa syytä lisätä ilmanvaihtoon koronan takia kesäaikaan Ilmastointi.

Kiitos Markku Jokisipilälle I-P:n kolumnista 11.2.-21! Oli valaiseva selväsanainen kolumni EU:sta.

Mitä sitten, jos näitä normaalitalvia alkaa olla joka vuosi. Kannattaisi kerätä ilmakehään hiilidioksidia, jos se kerran varastoi lämpöä.

Toitotetaan, että lapset tulevat hulluksi, kun korona ei hellitä. Ei se hellitä, jos ohjeita ei noudateta. Katsokaa peiliin! Keksikää siellä kotona lapsillenne kivaa toimintaa, mikäli iskalla ja äipällä liikenisi somesta aikaa.

Kyselytunti 11.2:tta. Siinä oli turvetuotanto taas kerran käsittelyssä, oli keskustan ministereillä vaikea tilanne, kun piti puolustaa hallitusta, voimakkaista kyselyistä, tästä asiasta. Oletan, että keskustalaiset kentällä ovat turpeen puolesta puhujia. Siinä kyselytunnin hässäkässä, ei kukaan maininnut biolaitosten käyttömahdollisuutta, turpeen korvaajana ja turveyrittäjien ja maatalousyrittäjien työmahdollisuuksista. Sivusta katsoen kyselytunti oli sekava, sanoisinko huonoa vaalipuhetta.

Meillä on toivotaan-tutkitaan-ensiviikolla -hallitus, joka ei saa edes rajoja kiinni eikä testauksia pakollisiksi, suositellaan ja vätystellään, kun korona jyllää ja lisääntyy maassa.

Uusi tv:n Superjahti oli helppo tietovisailu, jo neljännellä uusintakerralla tiesin kaikki oikeat vastaukset!

Nyt on hyvä verrata hallituksen tolkuttomasta rahan käytöstä. EU-lahjoituksilla rakennettais useampi Kemin kokoinen tehdas, Vertaus!

Jo monta vuotta olen odottanut uutisia, että luonnonsuojelijat kannustaisivat luomaan uusia työpaikkoja. Mutta ei ei ei. Aina pelkkää vastustusta. Emme enää äänestä työpaikkojen vastustajia.

Ei voi ku nauraa tutkimukselle Tuuri/Ideapark. Itse kävin Keskisellä joulun jälkeen ja käytävät aivan tyhjät ja samaa sanoi tuttavat molemmin puolin joulua. Ideaparkissa piha täynnä autoja ja käytävät täynnä.

Miksi syyttää taudista jatkuvasti ravintoloita jotka eläneet puolivaloilla jo liki vuoden? Miksi? Levittäjät on ihan muualla!

Epäilen, onko Toronto oikea mallikaupunki Seinäjoen rakentamiselle. Onkohan mittasuhteet otettu huomioon. Olosuhteetkin ovat täysin erilaiset.. . Torontossa on kolme miljoonaa asukasta ja sen lähialueella yhteensä kuusi miljoonaa asukasta. Seinäjoen sadasosa tästä asukasmäärästä tuskin tarvitsee korkeita pilvenpiirtäjiä. Vai onko nuoruuteni kotiseudun lakeus tullut ahtaaksi.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa