Lukijoilta: TEKSTATEN

Siis kuulinko oikein, kun pääministeri Marin sanoi, että joo, kyllä tiedossa on, että varakkaat ja hyvätuloiset käyttää eniten kotitalousvähennyksen etuja, vaikka heillä olisi varaa käyttää rahaa ilman tuota veroetuakin. Kyllä minä käyttäisin ilomielin vaikka siivouspalvelua yms. mutta ei siitä kyllä mitään veroetua ole. Joku muutos tähän verovähennykseen pitäisi tulla... Ajatelkaa, sekin jo työllistäisi pieniäkin erilaisia yrittäjiä.

Vaasa muuttuu Oulun mallin mukaiseksi.

Miksi kenenkään pitäisi saada rahaa siitä, että myy kuivaa sammalta eli turvetta poltettavaksi? Eihän kumirenkaitakaan saa enää polttaa.

Vaasa ei sijoittunut yritysmyönteisyydessä lähellekään kärkeä. Työt jaetaan muille kuin paikallisille. Kielipolitiikka.fi.

Nyt iski vihreisiin paniikki. Kuinka saisivat Kemin biotehdashankkeen torpattua?

Susikanta-arvio näyttää menneen taas täydellisesti läpi joillekin. 74 sutta kertaa 3 on vain 222 sutta koko Suomessa. Kun kerrot alueen sudet 5:llä saatkin 370 Suomeen. Mietipä sitä.

Koska Vaasassa aletaan todella rokottaa, kun puhutaan vain leviämisvaiheesta?

Kansanrokotteen hankinnasta tuli mieleen Sulo Vilenin (Tankki täyteen -sarja) kuolematon lausahdus: kun halvalla sain. Suomessa veronmaksajaa ei paljon arvosteta, vaikka juuri hän pitää valtion pystyssä. Kunnon rokotteet meillekin.

Metsä Fibren biotuotetehtaan rakentamispäätös Kemiin on esimerkki Marinille ja Mäkiselle yritysmaailman yhteiskuntavastuusta. Yritysmaailman päätökset pohjautuvat realismiin ei utopioihin.

Joka kolmas kuntatyöntekijä jää eläkkeelle tällä vuosikymmenellä. Tämä on suuri onni ja helpotus. Kuntien työt vähenevät puoleen nykyisestä, joten nyt on helppo mitoittaa ja sopeuttaa henkilökunnan määrä toimintaa vastaavaksi.

Sanna Marin oppositiossa oli vastaan näitä puiden kaatamiseen osallistuvien tehtaiden perustamista ja nyt ottaa osakunnian tulevasta Kemin tehtaasta.

Nottajoki, tuo ilmailun tyyssija.

Nyt on mitattu Ideaparkin kävijät kahdella tavalla, oikealla ja I-parkin ovilaskureilla. Joko 6 000 tai 20 000, siis I-parkki laskee asiakkaat tangomarkkinakertoimella eli noin kolmella tai sitten siellä kyseisenä mittauspäivänä oli 14 000 asiakasta, joilla ei ollut puhelinta mukana.

Kiitos paljon Jouko Hännisen ottamasta iloisesta, hauskasta pulkkamäkikuvasta Ahonkylän eskarilaisista. Kyllä tuli hyvälle tuulelle sitä katsoessa.

Kaikista juhlista eniten juhlisin ammattiin valmistumista, sillä se on kasvatustyön onnistumisen osoitus ja valmistuvalle avain onnelliseen loppuelämään.

Miksi vankilanrannan jätskiyrittäjää rangaistaan onnistumisesta ja asiakkaita aliarvioidaan?

50 vuotta Vaasan asioita seuranneena; ei ole onnistuttu Mansikkasaari-asiassa, höyrymyllyn siilot vielä pystyssä, Sisäsataman vessoista nyt riidellään. Vaasa halajaa akkutehdasta Laajametsään Mustasaaren kanssa, kannattaa palauttaa mieleen yhteistyö Mustasaaren kanssa naurettavassa hevosurheilukeskushankkeessa. Ruotsinkieliset, suomenkieliset, oikeisto ja vasemmisto ei pääse Vaasassa yhteisymmärrykseen.

Kiina ja USA elvyttävät voimakkaasti omaa teollisuutta. Perussuomalaisten mielestä EU:n ja erityisesti Suomen ei saa elvyttää eli tukea suomalaista vientiteollisuutta.

Ministeri Kiuru taitaa olla enää ainoa, joka uskoo hoitajamitoituksen toteutumiseen. Se tuli varmaan kaikille selväksi eduskunnan kyselytunnilla kokoomuksen häntä hiillostaessa. Ja Kiuruhan hiiltyi, pääministerikin huomasi sen ja riensi apuun. Siis totuus alkaa vihdoinkin tulla soteuudistuksesta esiin.

EU-elvytyspaketin vastustajien mielestä on siis huonoa businesta maksaa 4 miljardia siitä että saadaan 15–30 miljardia vientituloja.

Perjantain 12.2. mielipiteessä pohdittiin pitääkö kaupungin kaikkien veronmaksajien ylläpitää ja paikata Tangomarkkinoiden taloutta. Viime vuonna kaupungin työtekijät paikkasivat koko kaupungin taloutta lomautuksilla. Jäi kaupungin perustehtäviä tekemättä.

I-P 12.2. ja mielenkiintoinen juttu nuorten sijoittamisesta. Toivoisi kuitenkin tarkkuutta termien käyttöön. Ingressissä mainittiin kiinnostus ”kasvavaan huumebisnekseen”. Huume tarkoittaa kuitenkin laitonta päihdettä ja sellaiseen sijoittaminen laillisesti ei taida olla mahdollista. Lainsäädännön myötä kannabisosake kuuluu samaan sarjaan esimerkiksi alkoholivalmistajien kanssa, kun laillisia päihteitä molemmat Yhdysvalloissa kerran ovat.

Pitäisiköhän tuonne jäähallille kutsua ihan oikea sähkömies, joka saisi pysymään sähköt päällä hallin nimikylteissä. Moottoritietä kaupunkiin saapuvalle näyttää kummalliselta, kun osa ”Vaasan sähkö areena” kyltistä on pimeänä. Tosin tasapuolisesti suomen- ja ruotsinkielisistä.

Tamperelaisen Tapolan mustan makkaran lihan alkuperämaa on eri EU-maat. Atrian valmistaman saman tuotteen liha on suomalaista viljaporsasta ja nautaa, joten oma maakunta mansikka.

”Varokaa, ihminen tulee!” kuului ala-asteen luokan oppilasjoukosta kimeällä äänellä, kun he tulivat vastaan jalkakäytävän leveydellä sukset kainalossa menossa Onkilahden rantapuistoon hiihtämään ja minulla oli maski kasvoilla.

Hallitus tilaa 64 hävittäjää, jotka maksaa noin 150 miljoonaa kappale. Voisko tehdä niin, että ostettaisiin kuitenkin vaikka 62, niin jäisi 300 miljoonaa esim. vanhusten huoltoon ja hoitajien lisätarpeeseen ja samalla heidän palkkojen nostoon?

Eduskunta, vanhuskysymys, oli pahinta lajia väärin sammutettu-riitelyä. Kun kokoomus oli viimeksi hallituksessa, se kantoi suurinta huolta yksityisen pääoman mahdollisuuksista sosiaalibisneksessä. Nyt punamulta yrittää laittaa ympärivuorokautisen hoidon tarvetta kuntoon. Se on raakaa työtä, eikä niin kuulijaystävällistä, kuin hyminä kotona asumisen ihanuudesta. Ei nämä itsestään korjaannu ja jostain pitää aloittaa.

Jokainen päivä on Ystävänpäivä!

Näkyy sitä kansalla riittävän rahaa ja turhamaisuutta. Täyteaineet naamahan ja tatuoinnit ympäri kroppaa.

Näinkö nyt on? Helsingin vihreät ”pyöräilijät” päättävät autoilijoiden asioista. Väärin menee. Viitsiikö enää äänestää!

Kiitos Sipilän hallitus, että loitte mahdollisuuden isoille teollisuuden investoinneille. Kemin lisäksi ainakin Porvoossa pöhisee pian. Sikäli harmi, että nykyhallituksessa ei asiassa ole osaa eikä arpaa.

Ideaparkissa ei ymmärretty, että matkapuhelindatan perusteella määritetty kävijämäärä ei ole absoluuttinen vaan suuntaa-antava. Tais ottaa koville tieto, että Keskinen on selvästi suositumpi kauppapaikka.

Kyllä nyt Ameriikan demokraatteja naurattaa. Republikaanipuolue halkeaa kahtia.

Etelä-Pohjanmaan SHP myi Törnävän sairaalan myynnin yhteydessä myös 700 auton parkkialueen keskussairaalan alueelta, jolle tulevaisuudessa rakentuu asuntoja. Nyt on turha ”itkeä” parkkipaikkapulaa jälkeenpäin, kun on tehty hölmöläisten kauppa.

12.2. oli kehotus ryhtyä vegaaniksi. Minä ainakin olen tehnyt naapurin kanin kanssa sopimuksen, ettei se syö minun eväitäni enkä minä sen.

Niinpä niin, influenssarokotteet riittivät ja tarvittaessa niitä kyettiin hankkimaan lisää muualla mutta ei Vaasassa. Vaasan i-rokotus oli kyllä fiasko ja osoitus kaupungin terveydenhuollon välinpitämättömyydestä ja/tai kyvyttömyydestä. Kyllä nyt pitäisi palkata joku ulkopuolinen taho hoitamaan koronarokotukset, että edes ne onnistuisivat.

Turvesuot suojellaan, joten mihin enää metsiä tarvitaan! Eipä kai niitä paljon jääkään, kun Kemin sellutehdas lähettää 1500 puunhankkijaa matkaan. Eikö tuo kuulosta jotenkin ristiriitaiselta luonnonsuojelun näkökulmasta?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa